fbpx

TechCruise konferencija uzdrmala regiju (FOTO)

3 min. za čitanje

Nakon dva dana konferencijskih predavanja, b2b sesija, konferencijskog panela, završnim partyem u petak uvečer na kojem je specijalni gost bio poznati Tropico Band zvanično je završena prva poslovno tehnička konferencija TechCruise, održana na  jezeru Modrac.

Tokom tri konferencijska dana 400  učesnika konferecije na predavanjima održanim od strane 40 najvećih stručnjaka iz  oblasti it-a, marketinga, prodaje, ljudskih resursa kao i predstavnika vlasti govorilo je o važnosti digitalne transformacije , njezinom učinku, uticaju na privredu u našoj zemlji.

Govornici su učesnicima pokušali približiti tehnologiju i digitalnu transformaciju kao sastavni dio društva.

Blizu 400 učesnika predstavnika više od 200 kompanija I organizacija iz naše zemlje, zemalja regije i Evrope na prvoj ovakvoj konferenciji u BiH moglo je biti zadovoljno sadržajima, te mogućnosti za ostvarivanja kontaktakata i poslovnih veza, kao i naučiti kako unaprijediti poslovanje, napraviti uštede, te saznati više o digitalnom marketingu, te kako isti iskoristiti za povećanje obima poslovanja i bolje rezultate.

Značaj ovakvih skupova, kao i obrazovanja bili su jedna od tema  na konferenijskoj panel diskusiji u kojoj su učešće uzeli Nataša Pucar – Bimal, Izudin Čeliković – IMEL, Omar Krivošija – Microsoft, Edin Delić – Načelnik Općine Lukavac i Amer Jerlagić – SHPP.

Zaključak ovogodišnje konferencije leži u tome da je obrazovanje ključ razvoja svakog društva, a korjenite promjene su nužne i u iste moram krenuti već sutra, kako bi stvorili bolju budućnost i teren za poslovanje i napredovanje.

Partnersko učešće u prvoj TechCruise konferenciji su uzeli DELL EMC, Kaspersky LAB, LENOVO, Huawei, KimTec, Posao.ba, Intellinet, APC, Vertiv, D-Link, QNAP, ComTrade, Lexmark, Microsoft, ASBIS, Centar za poslovnu edukaciju -CPE, NLB

Banka, EPSON, Jochen Schwizer MyDays Group, JP Spreča, Gauss, BitAlliance, Adizes South East, Escape, Europska Banka za obnovu i razvoj, Lilium Digital, Lukavac Cement, Philip Moris, Bh Telecom, Star Line i mnogi drugi.

Na kraju možemo zaključiti da je jezero Modrac  prethodne sedmice uistinu bilo mjesto susreta i stvaranja prilika za sve prisutne, mjesto odlične zabave i razmjene iskustava te se nadamo da će organizator navedeni događaj pretvoriti u tradiciju uz realan trend da tuzlanska regoija dobije najveću biznis konferenciju ne samo u našoj državi nego i regiji.

OZNAKE: ,
Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments