fbpx

Sutra skup podrške opstojnosti GIKIL-a

1 min. za čitanje

Sindikalni Odbor GIKIL-a na svojoj Vanrednoj sjednici održanoj u subotu 17.11.2018. godine donio je Odluku da se u utorak 20.11.2018. godine, u  08:00 sati ispred Uprave zgrade održi  skup podrške  opstojnosti  GIKIL-a.

Zbog ozbiljnosti u kojoj se nalazi naša kompanija i njenog opstanka pozivamo sve radnike i njihove porodice, penzionere GIKIL –a, sve one koji su za spas danas profitabilne firme i očuvanje preko 1000 radnih mjesta, za opstanak drugih firmi koje rade za GIKIL, spas budžeta na svim nivoima u BiH i spas ove države i odlaska kadrova u inostranstvo, saopćeno je iz GIKIL-a.

Podijeli ovaj članak
11 komentara
Subscribe
Notify of
11 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Ja kadrova u p.m. i sta kazete, zbog odlaska kadrova u inostranstvo???…ehhehhehe e jebiga , a gdje bi vi da radite u inostranstvu? Mozda u Zeljezari Smederevo?…Pozivate Članove porodica pemzionera i mnogobrojnu rodbina…pa jel Vi zovete na Dzenazu, koji je ovo organizator “Vaki” pametan?

skup podrške opstojnosti GIKIL-a,spasavanje cigana iz Indije i nastavak trovanja preko 50.000 stanovnika i samih sebe .
zatvorit vas treba sve,kad ste *** nesposobna ne treba ni da radite na stetu svih nas u korist cigana iz Indije.

Hahahaha malo vam para, da bi još muzt dok se nije raspala, nemože ni država bez koksare opstati, hahhaha, jadna bosna sada sva zavisi od koksare hahaha. Napravite dane otvorenih vrata, pokažite ljudima to napredno čudo od fabrike

KO god dodje na ovaj protest je protiv 500 000 stanovnika koji trpe trovanje od CERNOBILA

KO GOD SUTRA BUDE PRISUTAN TO ZNAČI DA JE OTROVAN IZ GIKILA JER SVAKO KO IMA IMALO ČISTOG ZRAKA U GLAVI ZNA I SHVAĆA DA SE TA KOMPANIJA MORA UGASITI I TAČKA DRUGA OPCIJA JE NEK GUGALICA ODE U INDIJU I TAM NEK OTVORI GIKIL A VI SVI RADNICI KOLIKO VAS VEĆ IMA BUJRUM PAKUJTE VEČERAS KOFERE I PRAVAC ZA NJIM U INDIJU A POLA VAS KAO JAKIH MUŠKARČINA NEBI IZDRŽALO NA TERENU SA STRANIM JEZIKOM I BEZ ŽENE I DJECE

TAKOOO JEEEEEE – treba radi klanova hodzica i imamovica koji su zaposlili svoje sve u koksaru da 500 000 ljudi se truje , cijene stanova i kuca pale za pola , vise niko nece da zivi u Lukavcu zbog koksare koji nas potrova

Samo zbog onog sinoc sto ste nam onako fino ispustili u zrak ste zaradili da vas zatvore za sva vremena, da ne spominjemo to sto nas sve fabrike truju i inace ono “zakonski” ,mucki i po malo… i vi i Soda i nasi bajni Austrijanci al nejse.
Sinoc u Puracicu i Lukavcu u zraku smrt, Spreca uzas, horor!!!!

U pitanju je podrucje puno sire od opstine Lukavac, samo sto ostali na svu srecu ne osjete direktno onaj uzas od sinoc.

Gospodo iz GIKIL-a, samo malo da ste napredovali sa zastitom naseg i vaseg zdravlja niko vas ne bi spominjao u tolikoj mjeri. Ugledajte se na cementaru i dovoljno je za pocetak…

Nece vas niko zatvorit, nema sanse… a kontam, trebalo bi.

Pa kažu: “Zbog ozbiljnosti u kojoj se nalazi naša kompanija…” . Gospodo, do sad ste bili neozbiljni ili šta već…. Prestanite sve nas trovat i nema problema.

Interesantno kako ovi kriminalci i trovaci naroda spominju “odlazak kadrova u inostranstvo” kad Lukavcani bjeze sa svojom djecom upravo od Koksare.

Ma zajebite proteste, i vladu , najbolje da se svi usmjerite pa u inostranstvo.

Razmisljam i ljut sam. Ovakog naroda i vlasti nigdje. Ne smije se dozvoliti ispustanje otrova i to je jasno, i tu nema price. Ali treba da odgovaraju oni koji su tako odlucili, a mi jadni radnici koji se nista ne pitaju, vec rade i hrane svoju djecu.
Odgovorne osobe za ovo stanje su izmedju 24.1.2012 do 24.1.2017. Kako, pa 2011 je istekla dozvola. Onda se dao zahtjev za ovu okolinsku koja je istekla prosle godine, tacno 24.1.2017. U tom periodu trebalo je implementirati okolinske projekte da se danas dobije bez problema nova dozvola. Odgovorne osobe Mittal, i clanovi nadzornog odbora, a onda u upravi u tom periodu su, Gangula, F.Muminovic, Amed Zonic, Zuhdija Aganovic, Elvir Turkic, Almin Suljic, Faik Busevac, Suad Dubravic, Sulejman Pucic. Direktori Fabrika Muamer Zaimovic, Fatusic Zijad, Enver Dajdzic, Nijaz Selimovic, Amir Beganovic, Elnedin i td. I menager za okolis Jasmin Imsirovic. Dalje, u tim oeriodu se umjesto u okolis dlalo Mitalu 300 000KM svaki mjesec. Sada je ovakvo stanje. Eh, zovite mitala i odgovorne. Upravu smijeniti, uloziti odmah 50 000 000KM , ono sto Mital treba uloziti, a nije po osnivackom ugovoru, ili mu oduzet upravljanje, sto je dista dosta je ali radnici ne smiju biti kaznjeni da stane fabrika niti gradjani da radi zato sto Vlada ne zna rijesiti problem.