fbpx

Sutra se održava 3. sjednica OV Lukavac

1 min. za čitanje
Jakub Mahovkić / Foto: Arhiv SodaLIVE.ba

U četvrtak, 18. marta biće održana 3. sjednica Općinskog vijeća Lukavac.

Na dnevnom redu će se naći 15. tačaka, a između ostaloga, vijećnici će raspravljati o izmjeni statuta JP Rad d.o.o. Lukavac, kao i razrješenjem direktora prije isteka mandata i davanja saglasnosti za imenovanje VD direktora JP „Rad“ doo Lukavac.

Predviđena je i tačka vezana za razmatranje prijedloga i donošenje Odluke o izmjenama Odluke o usklađivanju statusa Javnog preduzeća za komunalne i zanatske usluge “RAD” Lukavac sa odredbama Zakona o javnim preduzećima u FBiH i Zakona o privrednim društvima.

U dnevni red uvrštena je i tačka vezana za imenovanje povjerenika za MZ Turija obzirom da ova lokalna zajednica regularnim putem nije uspjela formirati svoje vijeće u zakonskom roku koji je postavila CIK-a. Na sjednici će biti razmatane i tačke koje se tiču Općinskog pravobranilaštva u Lukavcu.

Razmatrat će se i prijedlog za davanje saglasnosti na Protokol o saradnji između Općine Lukavac i JZU Dom zdravlja Lukavac, Izvještaj o radu Općinske izborne komisije za 2020. godinu, kao i Informacija o upisu učenika u prve razrede osnovnih i srednjih škola na području općine Lukavac u školskoj 2020./21. godini.

Podijeli ovaj članak
2 komentara
Subscribe
Notify of
2 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Ovi sd – pda i df samo prica o zaposljavanju svojih sluga nema nijedne rijeci o koroni

Pogledaj te Mahovkica kada se glasa … isto kao daje iza njegovi leđa ograda pa izviruje kako ko glasa. Nakon glasanja odmah šefa obavještava. Koga li će sada smjeniti?