Sutra pokretanje proizvodnje u FCL: “Nema potrebe za zabrinutost”

1 min. za čitanje

Nakon završenog remonta, u Fabrici cementa Lukavac će u subotu, 23.9.2017. ponovo biti pokrenut proces proizvodnje.

U tom procesu, u prvih 24 h, tokom postizanja radne temperature peći,  koristimo mazut kao energent, pri čemu dolazi do sušenja vatrostalnog materijala i stvaranja vodene pare, a prema redovnoj proceduri proizvođača opreme.

Uslijed sagorijevanja mazuta stvara se dim, koji je najvećim dijelom para, a koja nastaje prilikom sušenja materijala, te nema bitnog utjecaja na okoliš.

Ovim putem obavještavamo građanstvo da nema potrebe za zabrinutost, jer se radi o kratkotrajnom i redovnom postupku u skladu sa pravilima pokretanja proizvodnje.

Podijeli ovaj članak
6 komentara
6 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Bez panike molim, samo malo pomracenje sunca i par tona kancerogene prasine po nasim glavama.

Ne brinemo se, razvili smo imunitet zahvaljujuci trovcima iz gikila, tako da nam cementna prasina i lijekovi koje spaljuju u pecima sluze samo da procistimo pluca. Naravno, na kraju grlo ispiramo amonijakom iz sode, uz usima ugodne zvukove koji svakodnevno dolaze iz tog ekonomskog giganta.

Lukavčani ,da li ste vidjeli u krugu Cementare,iza depoa kamena, veliku gomilu guma od Dampera, velikih kamiona , prečnika 3-4 metra? To je potpala za pokretanje procesa proizvodnje u Cementari. Ima li ikoga u Cementari da se pita šta je sa njegovom djecom, šta je sa njegovim unucima, da li će oni osjetiti posledice tih spaljenih guma? Pitajte se i bojte se Boga!

Ima sin vijecnika hajrudina hodzica novopeceni zaposleni. Sve ce to on prenijeti svom babi mozda su ga zato i zaposlil u cementari

Ja sam u Cementari zaradio penziju i znam kako radi i koliko zagađuje al što nas sad truju sa ovim takozvanim “ALTERNATIVNIM “GORIVOM (auto gume,lijekovi i svo drugo smeće iz EU)danas se spaljuje u cementari.Sve nam to radi Izet Imamović i debelo naplaćuje od Austrijanaca,a pored toga su mu oboje djece ZAPOSLILI i supruga ima povlašteni položaj kod Delića zbog podrške u KAMPANJI za načelnika.Sad će Delić sa Izetom u Austriju kod gazdi cementare na “BEĆKI VALCER”,a mi Lukavčani ćemo polako umirati od KARCINOMA.Otvorena vrata su magla za NAIVNE.

Naile, ima tu jedan problem.Ovaj iz Opštine ne zna plesati bečki valcer.On igra neku drugu igru-posmrtni marš za lukavačke plućaše,tuberane,kanceraše … i šta sve ne.