fbpx

Smanjen dotok vode iz filter stanice

2 min. za čitanje

JP „Rad“ Lukavac

Obavještavaju se potrošači vode iz gradskog vodovoda Lukavac, da su danas moguće poteškoće u redovnom snabdijevanju vodom zbog smanjenog dotoka vode sa filter stanice Modrac – Gikil.

Ovim putem iz JP RAD mole da što racionalnije koristite vodu posebno u jutarnjim i večernjim satima. Voda iz gradskog vodovoda Lukavac ne zadovoljava kvalitetu propisanu prema Pravilniku o higijenskoj ispravnosti vode za piće , ali se kao takva može koristiti za higijensko – sanitarne potrebe.

Odvoz smeća odvija se po ustaljenom rasporedu. Radnici koji rade na održavanju čistoće javnih površina većim dijelom su raspoređeni na čišćenje zelenih i asfaltnih površina, a neke od naših aktivnosti su i uređenje putnog pojasa u MZ Turija.

Upućuje se apel korisnicima usluge odvoza kućnog smeća, da su dužni sakupljeno smeće pažljivo odlagati u posude za smeće, tako da se ono ne rasipa i ne prlja okolni prostor. Zabranjeno je odlaganje smeća uz posude za smeće, ulijevati u njih tekućine, bacati građevinski materijal, dijelove kućnog namještaja i sl. Takođe je zabranjeno svako prebiranje i prekopavanje po smeću. Protiv građana koji se ne budu pridržavali navedenih mjera i odredbi donesenih Odlukom o komunalnom redu provest će se inspekcijski nadzor.

Održavanje ulične rasvjete vrši se po nalogu nadležnog organa u Lukavac Gradu.

Elektroprivreda BiH

Za danas nema planiranih isključenja.

Dom zdravlja Lukavac

Jučer je pruženo 220 ljekarskih pregleda.

Vatrogasna jedinica Lukavac

Nema zabilježenih intervencija.

Policijska stanica Lukavac

Nema zabilježenih intervencija.

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments