fbpx

BIHAMK – Magla u kotlinama uz rijeke Bosnu, Savu i Spreču

2 min. za čitanje

Na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove vidljivost je smanjena zbog magle, a posebno se izdvajaju dionice uz rijeke Bosnu, Savu i Spreču.

Saobraća se po mjestimično vlažnom kolovozu, a i dalje se upozorava na opasnost od mogućih odrona i klizišta, te savjetuje opreznija vožnja.

Zbog odrona na magistralnom putu Teslić-Kotor Varoš u mjestu Gornje Liplje (Borja), putnička vozila saobraćaju otežano, jednom trakom, dok je za teretna vozila saobraćaj obustavljen.

Na magistralnom putu Sarajevo-Foča mogu saobraćati vozila do 3,5 tone, dok autobusi i teretna vozila saobraćaju preko Romanije.

Zbog većeg oštećenja kolovoza i dalje je obustavljen saobraćaj na regionalnom putu Podgrab-Jahorina (u mjestu Lisovići).

Na dionici autoputa A-1 Kakanj-Visoko (na mostu u naselju Dobrinje) saobraća se dvosmjerno, suprotnom trakom od zone radova.

Na putu Tuzla-Kalesija (zbog radova u tunelu Čaklovići), saobraćaj se obustavlja od 22 do 06 sati i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tokom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle saobraćaju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tokom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.

Zbog sanacionih radova, obustavljen je saobraćaj na dionici magistralnog puta Draksenić-Vrbaška (put koji vodi prema graničnom prelazu Gradina). Za vrijeme radova putnička vozila mogu koristiti lokalni put (Podgradci-Jablanica-Sjeverovci-Božići), dok teretna vozila saobraćaju preko Banja Luke i Prijedora.

Od ostalih puteva sa aktuelnim radovima izdvajaju se putevi: Konjic-Jablanica (tunel Crnaja), Donji Vakuf-Jajce (Skela), Nemila-Žepče (Želeće), Blažuj-Gromiljak (Radanovići), Doboj-Gračanica (u Klokotnici), Grude-Ljubuški (na izlazu iz Gruda) i Stolac-Hutovo (u mjestu Cerovica).

Na graničnim prijelazima trenutno nema dužih zadržavanja, saopćeno je iz BIHAMK-a.

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments