Službo za informisanje SDP Lukavac – SIKTER!

2 min. za čitanje

Kratko i jasno, SIKTER! 

Poštovana gospodo iz Službe za informisanje SDP-a, molimo Vas da prestanete pisati lažne optužbe i tako zadovoljavate svoje sljedbenike jeftinom demagogijom kojom se služe i neki Vaši članovi (čast izuzecima).

U medijima se nisu pojavila dva različita Saopćenja za javnost kako vi to lažno navodite.

Lukavački info portal SodaLIVE.ba je greškom Stranke za BiH u jednom dokumentu dobio dva saopćenja – sa dva različita datuma.

Prvo saopštenje (sa starijim datumom) je objavljeno 16.10. i nalazi se na adresi: http://www.sodalive.ba/aktuelnosti/lukavac-grad/sbih-lukavac-hronologija-uvreda-i-obecanja/

Drugo saopćenje je objavljeno dan kasnije, iz razloga da saopćenja ne budu “jedno za drugim” (kako nas pojedini iz vaše partije sada ne bi okarakterisali i nazivali kao portal Stranke za BiH):

http://www.sodalive.ba/aktuelnosti/lukavac-grad/sbih-lukavac-se-javno-ogradjuje-od-postupaka-vijecnika-sbih-dr-osmanbegovic-dzevdeta/

Da razjasnimo, ovo obrazloženje je napisano zbog naših vjernih čitatelja kako bi vidjeli kakvim se jeftinim potezima služite.

Gospodo iz SDP-a, ma ko vi bili, ko ste Vi i otkuda Vam pravo da kontroliše šta je objavljeno na Lukavačkom portalu SodaLIVE.ba?

Ako Vam se ne sviđa naš rad, koji je nepromijenjen i nepristrasan već 8 godina, i jedino u službi građana općine Lukavac, onda nemojte da nas čitate. Zapamtite da nas ne možete kontrolisati jer znamo da političari prolaze, baš kao i ovi vozovi kroz naš grad. Ispratili smo jednu generaciju, a ispratit ćemo i ovu drugu.

Zato, mi kao neki Vaši kvazi novinari sa ostalih portala (kako ih Vi nazivate) ne putujemo sa lokalnim političarima do Sarajeva kako bi ih fotografisali i uzeli bakšiš, i ne prisustvujemo sastancima predstavnika opštinskih organizacija pojedinih stranaka.

Mi smo portal koji će uvijek imati SVOJU uređivačku politiku u koju se nikada niko neće miješati a to ste do sada trebali shvatiti. Na ovom portalu će sve političke stranke uvijek imati isti tretman i tačka.

Radite svoj posao, a nas pustite da radimo svoj. Sikter.

Poštovani čitatelji, u nastavku je članak objavljen na stranici SDPLUKAVAC.BA:

Podijeli ovaj članak
23 komentara
23 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

A gdje Vas ovdje na ovom printscreenu prozvao neko iz SDP-a?

Mislim da znaju i vrapci da ovaj sto vodi sodalive ima određene poteze koje smrde na SDA go*vna . Da hoce pojedinci napustit SDA kao sto se šuška po mahalama pa da saznamo sve prljavstine koje su odrađivali.

Svastaa Dino, jesi napad dobio????

Kako je lijep pogled na budućnost kada je narod konačno shvatio da demagogija SDA više ne pali kod njih. Lijepo je slušat pristalice iz SDA, priznajem, malo se zanesem u svim tim lažima, ali zašto ne shvatite da su vam misli zelene, kao i vaša stranka.
Kada pomru sve naše nene i djedovi, od koga ćete onda glasove krast? Ups sad se sjeti da kod SDA postoji i opcija glasanja iz zagrobnog života.

Tješi te se crveni , ima nas u srednjim godinama dovoljno da vas uvijek nadjacamo, neće više raja šuplje priče komunističke dzaba vam sve okupili ste stvarno loše likove da vam kroje gace i zato : “Narod opet Znace” !

-Narod nezna ni da vodu u kući nema a kamoli da Zna sam da glasa,
-U BH se putuje Bugarskim Vozom,Vladaju Čaušeku Porodica a Propali smo ko Grčka,
-Mrtvi su brisani sa biračkog a valjda će se zabraniti i ”Pomagač” deset puta,što koriste SDA i SBIH,
-Kruševica je bitnija od 10 drugih sela,Kruševica iz koje dolazi Zastupnik u FBIH parlamentu i njegova 3 glasa,
-Da Narod nešto zna ne bi glasao za Ramiza ,60 ljudi,
-Narod zna al Njemački,Aufwiedersehen Bosnien

Od kud ti ideja da sam crveni? Nemam boje, čist sam kao staklo. Zanima me samo transparentnost. Ne znam čime da me napadneš, ako znaš da nemam boje? Zanima me samo inovativnost i rad, a nikako LAŽI, PREVARE I OBMANE koje SDA i SDALive radi!

Kada bih bio građanin neke dobre EU zemlje,glasao bih za liberalne opcije i ljevicu.
Međutim naša ljevica nisu liberali,nego komunisti.
Ljevica kod Srba i Hrvata ne postoji.Bosnjaci se dijele na Muslimane i Titove idolopoklonike.
Tito je bio nedemokratski izabrani diktator koji je zatvarao neistomisljenike.Da uradio je i dosta dobrih stvari,ali ne mozete biti građanska opcija koja obozava diktatora.
Dalje,jako je simptomatično da ljevica ne prica o smanjenju administracije(nego im je politika “joj sto ovi ne valjaju,de ba mene ubacite na budzet),pricaju o građanskoj drzavi,ali nista ne rade za nju,hoce da povecaju poreze tako da nam strani kapital ne dolazi.Ne pricaju o ukidanju javnog finansiranja stranaka(da gospodo BIH-ovci vaš novac ide finansiranju politickih partija.
Dakle da bi dobili moj glas ljevica u BIH mora:
-se odreci komunizma i postati normala socijaldemokratska partija,kao Sveđani(sta mislite sta bi oni rekli o Titu?)
-moraju prestati sa komunistickim mentalitetom uhljeba “drzava ce to ba” i prihvatiti kapitalizam koji ce biti regulisan legitimno.
-Ne smiju dozvoliti nacionalistickim strankama da ih predstave kao “kukavicije jaje” tuđeg nacionalizma(npr moraju uci sa SDA zajedno u RS inace ce fragmentirati glasove Bosnjaka).
Bosanska ljevica se bavi multietnicnoscu, protiv entiteta i uziva koristiti simboliku iz bivse Yuge i to stavlja kao temelj svojoj ideologiji. Treba se okrenuti kretanju kapitala izmedju razlicitih socijalnih slojeva drustva i tu stvari regulisati da se taj novac malo ravnomjernije rasporedjuje, pa i pravednije. To je temeljna uloga ljevice u kapitalizmu. Bosanska ljevica je od toga daleko svjetlosnim godinama.
.u sustini u pitanju je gomila guzichastih birokrata koja samo gleda da se uhvati budzeta i drzavne sise i da tu palamudi i uzima novce poreskih obveznika. Ista rabota kao i tzv desnica samo sto desnica udara u religiju i vjeru, a ovi u multietnicnost.

Care moj prodaj ti stranicu umjesto sto se blamiras ovako.Grad te ionak’ procitao,cuj neprisrasno.

To ti Selvere predlažeš da krenu tvojim stopama da se prodaju načelniku koji god da dođe za malo sadake da ti sin može nastaviti sa takmičenjima, e pa selvere malom svaka čast al ti Jarane si zalutao Delić pada ko klada, a ti mu se nastavi uvlačit ako ti je ugodno , sretn put.

Jel to Selver sto je istjeran iz cementare, moj bivsi kolega. Pa Selvere da pricamo malo o radnim danima u cementari.

Neee, to je Selver koji je uzeo 500KM od Hasan Ibrakica da mu cita glasove u Bokavicu.

Svaka Čast za portal SODALIVE i puna podrška za Vaš rad.Niste vi jeftini kao Memić iz LTK.INFO koji javno piše da prisustvuje sjednicama SDP-a,koji je danas išao sa Delićem na PRESS u Sarajevo.Koji Delića naziva NUROM i koji je za to dobro i debelo plaćen od Brkića i Delića.OSTANITE DOSLJEDNI JER TO OBIČNI GRAĐANI CIJENE,A VI STE TU ZBOG NJIH A NE ZBOG GLAVATOG.

Naći će se brico da Novome agitpropu nabije brnjicu, i da načelniku i načelnikovićima obrije Stajine brkove…

Pa kako ih nije stid to im zao sto ne dizete vise ih u nebesa kao do sad, vi ste propagandom doveli onog uhljupa na vlast da nas sve zafrkaje izrazio bi se drugacije al et nesmijem.

-Gospodo iz SBIH SIKTER,nedate Ženi Vašem (od sad bivšem)glasaču,da radi,Prva na konkursu,a vaš Direktor i Možda vaš Pospredsjednik OV-Direktor Klinike,vaš Ministar ”UBACUJU” DRUGOPLASIRANU inače kandidata SBIH na izborima 2016,Zbog vaše stranke Žena Poštena radnica nemože da dobije zasluženi posao,zašto
-Sakiću ,Podpredsjedniče OV,Direktore Klinike
-Direktore Škole
-Jerlagiću
-Jovanoviću
-SILAJDŽIĆU
-Zašto kršite prava Stanovnika općine Lukavac u Gračanici
-Zašto SDA LIVE portal nije objavio,Građani Lukavca su u pitanju,ugrožavanje prava(Ako jestel Portal SODALIVE objavio izvinjavam se Portalu)
-Upitajte se SBIH Lukavac Zašto su vas napustili ranije Enčika i Tokić a kasnije Zarfa i Admir i mnogi Glasači
Za Portal nažalost ponekad dio SDP naziva portal SODALIVE drugačijim imenom,tj namjerno izostane slovo ”O”,upitajte se zašto je to tako
Iskreno Oba najveća portala su jednostranačka,predstavljaju jednu stranu bez mogućnosti Odgovora,Replike,nema Dialoga ,Komunikacije ničega,veoma malo SDA,SBIH se javlja na ”Onaj tamo drugi mrski portal” kako ga poneki s ovog portala nazivaju Anonimno,i veoma malo na ovom Portalu ima osoba s Imenom i Prezimenom s Drugog Portala
Predlažem Javnu debatu SDA SDP SBIH i drugi uz Kordinaciju dva ”suprostavljena” Portala,uz pomoć LTV da čujemo sve strane priče uz mogućnost Odgovora na napade,jer na OV stranu SDA SBIH ROMI skoro da i nečujemo,osim Gospodina s NADIMKOM STRUJA,zatim Predsjedavajućeg,te ponekad Starijeg Sakića ostali 11 SDA 2 SBIH te Ramiz se nečuju,ništa ko što bi u Nauci rekli MUTE,nema tona,šute ko RIBE,da li nemaju šta da kažu,možda će da kažu:”Prodao sam se za Posao” ili ”Moram jer me ucjenjuju direktorskom foteljom u Gračanici” ili ”Moram plaćaju mi Pravusudni ubacit će me u sud”,”Moram inače mi poslat inspekciju u Coly”,”Moram obećali mi direktorsku poziciju u školi”
Gospodo Vijećnici vi ste izabrani da Pričate ,Predlažete,dajete Ideje a ne da Podižete ruke,Prodate se,Šutite,Slušate,sjedite,uzimate pare i Mito
SBIH zanimljiva stranke,u vrijeme kad su imali Predsjedavajućeg nastao najveći dug Općine s kamatama,Jedina stranka čiji je Lider na Lokalnom nivou osuđen za Korupciju,Stranka koja održava SDA u Općini i na Kantonu,čak se i SBB predomišlja,Stranka koja dobije glasove tako što jedan pomagač uvede petero,desetero,po jednu osobu u jedno biračko mjesto,npr jednu osobu u A ,drugu u B sve u jednoj MZ,Stranka čiji birački odbori uvjek dopišu svojim kandidatima po koju stotinu glasova,Stranka koja kaže ”Glasaj i Promjeni” u Značenju ”Glasaj da bude ISTO ili Gore”
Sudbinu koju već godinama ima Sarajevska SBIH imat ćete Vi u Lukavcu 2018.

Cuj zenu bivseg glasaca. Pa ta je zena muza istjerala iz kuce prije desetak godina. Svakako da joj je bivsi.

Bivši glasač,pomagač podpredsjedniku OV Lukavac,a Ne Bivši Muž
Glasač SBIH a od ove afere bivši glasač SBIH,
Ovo je priča o Izdaje stranke za koju radiš ,glasaš,o izdaji Čovjeka kome vjeruješ,politički vjeruješ
Priča o Mlađem Sakiću kao Novom Licu na Političkoj sceni Lukavca
Liku koji Osvojio Srca 51% Gnojničana 2014,malo manje 2016,Liku koji za Gnojnicu nije uradio Ništa,Liku koji je Učestovao u Nepravilnostima,Pokušaju Nepotizma Stranačkog Nepotizma u Školi Miričina(Direktor Škole,Kandidatkinja za Vijeće Gračanica,Direktor Klinike u Gračanici,Predsjendik TK SBIH i mnogi drugi SBIH SDA…)
Poenta je Izdaja SBIH i Sakića,Njihovo Ponašanje,Šutnja,Neaktivnost,Zapošljavanje Zeta,Sestre,Sina(Stariji Sakić)
Od Sakić Juniora se očekivalo više,mnogo više 51% Gnojnice iz 2014 Trebalo bi značiti da vrijediš ali Politički si NULA,Vijećnik koji jedva da je progovoraio na OV,Nije loš Čovjek,niti Doktor,ali Politički Ništa,
Prije mladjeg Sakića SBIH je dobijala oko 200-300 glasova u Gnojnici,s njim oko 500,na način uvođenja jedna osoba 5 puta pomagač,i na Priču glasaj Promjeni,Vidjet ćemo Koliko će ALMIR,BOBEK,KIKO,AJAN,SEJO sada privući glasova za SBIH(SDA u malom),Da li će upaliti:”Mi nismo s SDA”,Za mene je SBIH Rahmetli ali Koga zaokružiti:SDA NE, SDP(iako je ideja OK-dio ljudi NE),SDP koji tradicionalno dopisuje glasove s SDA SBIH(biračko mjesto A iz 2016),SDP koji kontroliše Vodovod Zmajevac ali Vode često nema=NE,Manje stranke kao da rade za veće,Nastanu od Većih i po Običaju na kraju u Koaliciju s SDA,Težak izbor za Gnojnicu.
Mnoge osobe koje nikad ne glasaju su baš zaokružili Sakića.Mnogi bivši SDP ovci takođe.
SDA bar uradi dobar posao oko ambulante,ili ubaci koga u Općinu poput Mirsade,a SBIH se izvlači:SDA odlučuje,Nemožemo mi Ništa,Mi smo ”Opozicija”
Teorijski može se izvući ako oba Sakića budu neutralni pri glasanju za Opoziv,te Mašić ostane neutralan i ostalih 13 se ne proda,ali svejedno u svakom slučaju Načelnik u slučaju glasanja Naroda ostaje,s mogućom ubjedljivom pobjedom
Bivši SBIH u budućnosti NJEMAČKA

ZARFA se toga namjenjala SDP BPS pa SZBIH nema liste na kojoj nije bila omrzla i bogu i narodu Admir bio propo na listi tako da niste oštećeni nego se na vrijeme riješili Enčika priča za sebe sav taj hamelj dobro došo je u SDP uz ADEMA BRKIĆA tim iz snova.

Svi smo mi bivši SBIH
Ima istine da ti bivši SBIH ne bi smjeli biti na listi za neki nivo vlasti jer će postati novi Miladin
Što je najvažnije glasači SBIH u Lukavcu napuštaju
Zamislite reakciju nekoga iz Čaršije da mu Mihad dodje i kaže:Hoćeš li glasat za mene”
Jedva 100 glasova dobio u Čaršiji 2014,bio na Listi za BH parlament,on iz Puračića a ljudi glasali za DF SBB SDA …
Sejfić jedini koji dolazi na Aktivnosti koje su Korisne za sve nas,mislim da je SBIH još uvjek službeno,piše po SDP grupi ali pomalo kritički,dobar je ”Medicinar”,vidjet ćemo da li će biti vjeran ostatku SBIH ili

Mislim da su u svemu ( sdp) presli sve granice.Upadaju sami u lavirint svojih lazi i obmana od medija ,fb.stranica pa do gradanstva.Toliko su zaludeni svojim idejama SVI do jednog od predsjednika, vijecnika do obicnih crvendaca da vise ne znaju šta rade ,a pogotovo sta govore.
Zavaravaju sami sebe pricama i strahom od opoziva trce tatici niksicu da ih tjesi .
Kaze nacelnik ” cistimo avlije ” pa i dosada su i bez njega avlije cistile.Kako on radi ,ubjedujuci narod u nesto sto je narod vec uvidio tj.njegov nerad ,njegovu nesigurnost u samog sebe.Svjestan je on siktera od vecine da mu je i lafina izlapila jedino jos ostaju ocajnicki vapaji visim u sdp gdje jedino tu moze pokupiti nekakav aplauz i davati u medije kako je on jadan zrtva sda

Po ko zna koji put ponavljam ČESTITAM SODALIVE NA PRINCIPIJELNOM I OBJEKTIVNOM radu.
Načelnik Delić nije osjetio ništa u odnosu koliko je portal handrio i napadao Dževada.
A nikad se Dževad nije oglasio niti uzvraćao na pisanja SODALIve.
Nek Delića podržavaju tuzlanski portali frontslobode,kameleon,tip,tuzlarije…

Iako nigdje ne mogu da nadjem poveznicu teksta sa objavom na stranici SDPa, tek onako da kazem da SDP i Edin pokusavaju da diskredituju sodalve, zato sto je to jedini portal na koji ne mogu uticati. Osstala dva su i onako u vlasnistvu Edina Delica.
Dino, predlazem ti d aobjavis jedan clanak sa hronologijom bivsih clanaka, o napadanju SDA, pa da svima zacepis usta.