fbpx

Skandal u OŠ Lukavac Grad: Učiteljice “II-2” i “II-4” nisu dopustile učenicima da budu sa učenicima “II-5”; Roditelji traže sankcije!

3 min. za čitanje

U petak, 12. Maja u organizaciji OŠ Lukavac Grad, učenici prvog, drugog i trećeg razreda trebali su otputovati u obilazak Grada Tuzle i posjetiti pozorište.

Roditelji su kako je planirano, izvršili uplatu i dovezli djecu u ulicu Branilaca Bosne odakle je planiran polazak, nakon čega su uslijedili problemi.

Kako piše u saopštenju potpisanom od strane 20 (od 22) roditelja učenika II-5 odjeljenja, učiteljice odjeljenja II-2 Meldina Burgić Subašić i II-4 Nermina Avdić, odbile su ući u autobus i zabranile ulazak svojim učenicima sa učenicima odjeljenja II-5 sa učiteljicom Alisom Baćić.

Nedim Osmanović, zamjenik direktora OŠ Lukavac Grad, ni nakon 90 minuta uvjeravanja nije imao uticaja na spomenute učiteljice nakon čega su djeca zajedno sa učiteljicom razreda II-5 počela da plaču, a zamjenik direktora na silu tjera učiteljicu područne škole Bokavići da putuje sa “spornim” odjeljenjem.

Ista ta djeca su drugarice i drugovi koji se svakodnevno druže u vrtiću, zajedno idu na ručak, igraju se ispred zgrade što je pokazatelj da su učiteljice Meldina Burgić Subašić i Nermina Avdić previše dale sebi za pravo, da ne poštuju prije svega kodeks ponašanja, profesiju koju zastupaju, ustanovu u kojoj rade, menadžment OŠ Lukavac Grad i cijeli obrazovni sistem kojeg Vi predstavljate. Kao tačka na I, iste učiteljice se fotografišu i postavljaju fotografiju na društvenoj mreži sa komentarom NE MOŽE NAM NIKO NIŠTA. Piše između ostaloga u pismu upućenom ministru Zlatanu Muratoviću.

– Lično sam kao predstavnica roditelja učeniča odjeljenja II-5, istog dana tražila održavanje roditeljskog sastanka što je riječima da je to naše pravo potvrdio zamjenik direktora, Nedim Osmanović. Zamolio je da prvo obavi razgovor sa učiteljicama i direktoricom koja je u tom trenutku bila zauzeta, i da će tražiti sankcije. U ponedjeljak, kada sam tražila informaciju šta je sa planiranog roditeljskog sastanka, obavještena sam da isti neće biti održan jer nemamo pravo na to.  Izjavila je za naš portal Amra Brkić, predstavnica roditelja II-5 odjeljenja OŠ Lukavac Grad i nastavila:

– Nakon toga smo napisali pismo, jer je vrijeme da neko ovom menadžmentu kaže da nismo budale i da se na ovome neće stati kao u slučaju zamjene učiteljica na godišnjem nivou, uništavanja zelene površine zbog gradnje improviziranog parkinga, zabrane ulazaka učenicima na glavni ulaz zgrade, plaćanja zaštitara iz džepa roditelja koji ne radi svoj posao, uništenih toaleta… Ove učiteljice su svojim učenicima našu djecu predstavile kao nešto najgore a menadžment škole to nije želio osuditi.

U nastavku možete pročitati dopis koji su roditelji dostavili na adresu Ministarstva, OŠ Lukavac Grad i Kabineta načelnika Općine Lukavac.

 

Podijeli ovaj članak
35 komentara
Subscribe
Notify of
35 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Zaposlile se preko štele pa sad mogu raditi šta hoće

Ako njima direktor ne moze narediti da udu u autobus dzaba on prima platu za to radno mjesto. Sve trome dati otkaz i zabranu da rade u institucijama obrazovanja. Sramota sta djeca prezivljavaju.

Treba ih istjerati iz škole. Kakve su to učiteljice, zar takav primjer da daju svojim učenicima…žalosno i velika, velika sramota. Ali to je očito takva vrsta osoba, koja misli da nije ništa loše uradila, dapače bit će na kraju da su djeca kriva.

Djeca placu ispred autobusa, a one jaranice sjele unutra i fotografisu se. Pa za ne povjerovat’. FUJ

“Selfie” seljacke bagre…treba im se “potpisati” na faci…

Bio sam svjedok situacije, mislim da je sramota, deff ih treba istjerat iz škole, nisu one za tog posla. Gade mi se fujj

Turbo folk sta reci, seljancice uce nasu djecu kulturi

Korak br. 1: pogledaj prezime jedne od ucitljica sa selfija,
Korak br. 2: pogledaj prezime direktorice.
Još uvijek se ne zna zasto nije bilo roditeljskog?

Sta ocekivati od polupismenih *** koje su stranke zaposlile…

*** na stadionu, a djecu dovesti da gledaju. I to je jedan vid satisfakcije, djeca bi bila sretna gledati kako im *** učiteljice.

Fosna

Uh kako su nam lijepe drage nase “vaspitacice”. Samo poslati na biro i zabraniti dozivotno rad u prosvjeti.

Rahmetli MORAL je danas fosilna pojava…

Istjerat ne samo iz skole, nego iz Lukavca i dati im zabranu zaposlenja bilo gdje na drzavnim jaslama a kamoli sa dijecom.

Novopečeni sjećam se svojih učitelja i nastavnika ovo je sramota

*** se vole slikat a djeca nek placu

Posaljite ih kuci i na biro pa nek se tamo keze u sobi a ne da dobijaju mjesecno 1200 KM plate i maltretiraju nasu djecu.

a potpisa na peticiji…………….

Ma sta reci, kakva direktorica, takve i uciteljice (cast izuzetcima)..

Koje seljanke Alahu dragi..

Ne može vam niko ništa???
Jeste li sigurne?

Nije to nista sta ce Lukavac dozivljavati u narednom perijodu.Samo ima jedna sansa a to je masovan izlazak na ulicu i brutalno istjerati iz skole te SDA fanove.Raja i motika je lijek za rjesavanje NEMORALA u zivotu grada i politici.

*** “nemoze nam niko nista” to cemo tek da vidimo moze li ili ne!!

NE MOZE NAM NIKO NISTA DABOGDA SUTRA DOBIE ODKAZZ *** VAM POKVARENU ZAMISLITE DA STE VI NAPOLJU A DA SE DJECA SLIKAJU I PISU SVASTA

“Smrt fašizmu sloboda narodu”

A jeste se okomili na učiteljice, pa pogledaj te se đikani u vašim komentarima, sve siledžija i nasilnik do hrmpalije. Linčovali bi, istjerali bi, vako bi nako bi. Pa de njih malo pustite neka kažu i one koju. A ima sigurno razlog svemu tome što je to sve tako. A možel koja riječ da to saznamo, a ne odmah po postupku kratkom! Smirte se malo humanitardžije.

Po *** svezat da im guma od gaca pukne.

Ma nisu one jadne krive. Bog ih umno retardiranim naravio, bosansko drustvo ih oblikovalo, a stranke ih postavila gdje bi u normalnim drzavama imale zabranu prilaska u krugu od 50 metara. Al ovo je Bosna. I tako ovdje stvari funkcionisu. Ma zalost, vecina onih koji treba da obrazuju nove generacije, od obrazovanja imaju samo papir. I Ono sto me stvarno zanima je da li ce nacelnik, kao prvi covjek opcine kontaktirati Ministarstvo i ostale nadlezne institucije u cilju zastitana osnovna ljudskih prava njegovih gradjana. Zamolio bih i redakciju portala da se javno obrati gospodinu Delicu sa pitanjem da li je spreman da stiti interested gradjana.

Automatski bi ja njima otkaz dala …toliko nase omladine sjedi kuci a one se bahate…sta nam ova politika pravi????

Komentari uvredljivog sadržaja na račun izgleda neće biti objavljeni. Administrator

Da li je zaista ovako ili je ovo samo kontra onome sto Lukavcani znaju…http://www.avaz.ba/clanak/293173/os-lukavac-grad-svakim-danom-poprima-ljepsi-sjaj-foto

…pas laje a vjetar nosi!

Ta ustanova se Skolom mogla nazvati do 91’ godine,ali i to je upitno. Neko je ovdje nazvao to ruglo od skole “institucijom za obrazovanje”, samo me zanima koga taj isti kadar moze obrazovati. Smijesno je i samo ime skole “Grad”,koji ba grad braco moja mila. Od tada pa na ovamo to je tuga, jad i cemer. Ali nije samo ta skola dozivjela tu sudbinu,mnogo vece i ozbiljnije skole su poklekle pred dolaskom “jednoumlja”. Ima u tome Lukavcu i svijetlih primjera, recimo skola u Lukavcu Mjestu. Lijepo je vidjet da se neko trudi i bori za ustanovu u kojoj radi. Renovira se i sredjuje sto je za svaku pohvalu i primjer ostalim.

Nažalost politika je duboko umiješana direktorica je sestra od bivšeg ministra pa time i ima njegovu zaštitu. Može joj se…..

Treba te Uciteljice dobro ***