fbpx

Sjajni Aleksandar Seksan i Irfan Ribić u komediji ‘Taximetar’

2 min. za čitanje

Jesenje dane u našem gradu upotpunit će fantastična angažirana komedija „Taximetar“ koja će biti odigrana na Velikoj sceni Centra za kulturu Lukavac, 13. oktobra u 19:30h.

Na lukavačku scenu stižu sjajni glumci Irfan Ribić i Aleksandar Seksan i donose predstavu koja nadilazi običnu zabavu.

Radnja prati šta se događa taksisti na ulicama Zagreba, dok se u njegovom taksiju vozi mnoštvo različitih karaktera, od konceptualnog umjetnika, preko tajanstvene dame koja to nije, bivšeg pankera, neiskusnog svećenika, pasioniranog demonstranta, starog usamljenog profesora, te drugih likova kroz koje se reflektuju problemi i frustracije vremena u kojem živimo.

Komediju koja se bavi prikrivenim predrasudama prisutnim u svakodnevnim razgovorima za ljubljansko kazalište SiTi Teater BTC napisao je pisac, pjesnik, scenarist i filmski reditelj GoranVojnović, trostrukii dobitnik nagrade Kresnik za romane “Čefurji raus!”, od kojeg je nastao istoimeni film, “Jugoslavija, moja domovina”, koji je vrlo uspješno adaptiran za pozorište, te za treći roman pod nazivom „Smokva“.

Taksistu u predstavi koja će nas nasmijati na sceni lukavačkog Centra za kulturu igra Aleksandar Seksan, dok šaroliko mnoštvo likova koji se voze njegovim taksijem utjelovljuje Irfan Ribić.

Ulaznice po cijeni od 10 KM u prodaji su od 03. oktobra u Službi za administraciju i marketing Centra za kulturu Lukavac svaki radni dan od 07:00 do 18:00 sati, a tokom vikenda u Biletarnici Centra u periodu od 07:00 do 22:00 sata.

OZNAKE:
Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments