Sindikat JP RAD uputio dopis Gradskoj upravi i vijeću

2 min. za čitanje

Izvršni odbor Sindikata JP RAD d.o.o. Lukavac danas je uputio pismo nadležnim službama u Gradskoj upravu, predsjedavajućem GV i gradonačelniku u kojem traže da im se omogući prisustvo Vanrednoj sjednici GV koja će biti održana sutra, 14. Jula i upozoravaju da će poduzet sve zakonske metode ukoliko se ne poništi tačka na kojoj bi se djelatnosti vodosnabdijevanja i pročišćavanja otpadnih voda povjerile novosonovanom preduzeću Vodovod i kanalizacija d.o.o. Lukavac.

U dopisu traže da im se ustupi kompletan plan reorganizacije preduzeća na razmatranje, a koji treba da sadrži i plan rješavanja radnopravnog statusa najmanje 40 uposlenika ovog preduzeća.

Poznato je da se preduzeće kreditno zadužilo za izmirenje svih obaveza prema radnicima i da se rata kredita obezbjeđuje iz prihoda koje preduzeće ostvaruje na osnovu obavljanja svih djelatnosti, što uključuje i vodosnabdijevanje. Uprava preduzeća primila je informaciju da će biti obustavljeno izdavanje naloga od nadležne službe za komunalne poslove za vršenje usluga i radova na održavanju higijene grada i javne rasvjete čime će evidentno biti umanjeni prihodi. Provođenjem nezakonite odluke Gradskog vijeća i ovakvim postupanjem osnivača i nadležne Službe za komunalne poslove, preduzeće neće moći izmirivati svoje obaveze kako po osnovu kredita, tako i obaveze prema radnicima i dobavljačima što u konačnici dovodi do stečaja ovog preduzeća, piše između ostaloga u saopštenju koje je dostavljeno i medijima Grada Lukavca.

Podijeli ovaj članak
2 komentara