fbpx

“Sergijom za Bakira” radnici GIKIL-a poručili: Ti možeš na biro, mi nećemo (FOTO)

1 min. za čitanje

Radnici GIKIL-a u ovom trenutku se nalaze ispred zgrade Vlade FBiH. Kako saznajemo prisutno je oko 700 radnika koji su stigli sa 14 autobusa s transparentima “Branit ćemo državu, branit ćemo i GIKIL”, “Radnici GIKIL-a žrtve državnog kriminala” itd. Protestuju u vrijeme kada se održava sjednica Vlade FBiH.

Radnici su poručili da nema zaustavljanja i da će svojim životima braniti GIKIL.

“Ne damo radna mjesta. Tražimo od Vlade da nam da samo 100 dana. Ispunit ćemo sve uvjete. Ako se ogluši, sutra ćemo imati sjednicu Sindikata i više neće biti mirnih protesta”, kazala je Kata Iveljić iz Sindikata radnika hemije i nemetala FBiH.

U ovom trenutku radnici su organizovali “Sergiju za Bakira” i kako su naglasili, oni neće na biro, ali da Bakir (op.a Izetbegović) može i da će svojim radom paziti na njega.

Podijeli ovaj članak
18 komentara
Subscribe
Notify of
18 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Rano ste se sjetili. Da su vam opet povecali TO sad sa 10 na 15 KM sutili bi jos par godina. Neradnička bagra jedna. Daocete ostati da radite, ali da iskusite kako je biti kod privatnika. Mrskoradi i uhljubi jedni. Treba radi vasih plata da nas sve trujete, uredite tu fabriku da se sija. Niko šarafa na radnom svom stolu nece zavrnuti a kamo li sta drugo.

Ovo su uhljebi paraziti-nesposobni radnici , koji sluze za dobrobit cigana iz Indije na stetu 100.000 ostalih gradjana TZ Kantona i svoju sopstvenu …
cuj stoke hoce jos 100 dana da nas truju ,imali ste vi 100 mjeseci da prestanete sa trovanjem i pocnete da radite kako treba sad fatajte Gangulija za vrat i mrss kuci dok vam jos i policija nije noseve polupala.

zadnjih 20.godina trovali vas izedbegovići sada kad gube daj sve zatvori a zaigraće mečka i pred tvojim vratima vjerovatno si neki uhljup iz neke državne kancelarije prdiš po čitav dan.

Vi, ko god da ste ne jedite govna, baš zato želim da radi GIKIL nastavi s radom ne bil’ vas otrovao, ionako s vašim “odgojem i manirima”(stavljam pod navodnike jer je to veoma upitno) ne bi bilo štete, jer šta će nam ovakav narod, koji se pravi prepametan a nije.

Gledaj Zile bajagi maskirnu uniformu obuko, na konto koje je pokupio sve moguce privilegije. Ne zna da specijalci bas po maskirnom vole pendrecit. Ocekujemo ga na dimnjaku za koji dan …

Hoćel ko ovim Komunjarama objasniti da su Izbori završeni i da je predizborna kampanja prošla *** Lafinaš sve po spisku…

A Salgija za Delića?!

Na biro cete po svemu sudeci vi , a bakira boli kitica za vama , ima on sta jest , a i vi ste sebi sami krivi, saucesnici ste u propasti vase firme koju ste muzli sve dok se sta imalo izmust , sve na karaju dodje na naplatu , da ste ovako protestovali zadnjih petnest godina da se firma dovede u red bilo bi nade a ovako ste samo protestovali da vasoj guzici bude malo bolje a to i cinite sada .

Ne vidim na slikama našeg Mutvakolikog načelnika??? Da Lukavac prodiše u Sarajevu a naš NUR u Autriji uživa na čistoj havi…
J.. vas Bakir i učmala crvena ideologija… Pravite sergiju za opštinu Lukavac. Edin i Čačak će je dovesti do kolapsa zbog izleta po bijelom svijetu

Mazglumi su dopustili da ih SDP uvuče u politizaciju sindikalne borbe. Bakir je 8 godina bio zadužen za vanjsku politiku i odbranu a Kuko u TK držao konce privrede, brat mu Fahro okoliša u FBiH, a vi Bakiru “sergiju” pravite. Delić vam je klevetama i lažima zakuhao s kim god je mogao, sad vas huška da preko svojih agenata u sindikatu gurate njegove političke ciljeve, pljujete njegove protivnike, dok on po običaju pobjegne kad zagusti. Još kažete da ćete Dodiku kleknuti da vam pomogne. Do juče sam navijao za vas, od juče sam da Lukavc prodiše.

Tvrdi ti si mehk i ** polu pismen…….šteta slova da te opišem

Bolje da skupljate sefu Ganguliju mozda ce mu trebat za kantinu u zatvoru. I sto niko ne spominje nacelnika Edina titu koji vam je i navukao sve inspekcije nije vam Bakir kriv! g… crvena

Svi pred opcinu kod onoga delica i sdp sluga — DA LUKAVAC PRODISE – on i oni su vam napravili ove probleme a sadse ko misevi posakrivali

Sad se tek saznalo, da sje prije 7 mjeseci KHK zajedno sa vladom TK, povecali vlasnistvo GSHL sa 30 na 70%. Pure dobio 500 000 i Sluzbenici vkade po 300 000 a vlada 6 milliona. Zasto? Kako je Gikil duzan Stemcoru dug od 172 000 000KM, a dug se po osnivackom ugovoru vraca prema vlasnickom udjelu, u Vkadi TK i Pure dosjetili se, uzeti novac i izbjeci dug. Kako? Ponudili Mittalu povecanje kapitala i to uveli u sudski registar. Mital naravno platio. Ni slutio nije da se radi o zamci. Sada je, Mital 70% vkasnik, nao kriminalcima novac, a dug mora platiti 70%. Sledeci potez Vkade TK i Pureta je da putem tuzilastva i ministarstva okolisa oduzmu pravo uoravljamja Mitalu ilj ce zatvoriti fabrike zbog ekologije. Mital sad ne zna sta da radi, vlasnik je 70%, dao pare, i ucijenjen je zatvaranjem fabrika. Ako Mital ne dozvoli upravljacka prava Vkadi TK, fabrike staju, a Mital mora da iz svoje ustedjevine vrati dug Stemciru jer je preuzeo 70% vlasnistvi Gikila i time je preuzeo vecinu duga. Posto Mital ostane bez prava upravljanja, Vkada TK i Pure , pobovo prodaju upravljacka prava XCoal i Integrity iz Amerike sa preosralih 30% vlasnistva. Ponovo uzimaju novac, i Gikil postaje potpuno privatna firma Xcoal i Integrity sa Mitalom sa tim da Mittal ne upravlja vec novi investitori. Mitalu takodje istaje i dug prema Stemcoru 70% od 172 000 000 dok preostalih 30% duga preuzima xcoal i Integrity. Fabrike ce raditi, ako Mital prihvati te uslove, inace sve gubi.

onda j dosao Lafinas i sve ih rastjerao jer on je novi TK premijer hahahahahahahahahah Da Kanton Zadise

Indija-nci kuci.

Protestuju a sto nepogledaju malo parametre svaki dan prekomjerno zagadenje gore nego u Kini i to im nije problem. Onemogucili su ljudima da u Lukavcu i oko fabrike uopste ne zive. Kakav je to zivot nesmijes izaci napolje od zagadenja netreba nikakva mjerna stanica jel toliko smrdi kad novu garderobu obuses i vratis se kuci mozes je baciti na pranje. Gledaju iskljucivo svoje interese i nemoguce je bilo sta uciniti u sprjecavanju zagadenja. Prvo indijac ce lagati i obecavati do besvjesti, sredstva su ogromna da bi se ulozilo a i trajalo bi toliko dugo 5 do 10 godina da bi mogli nesto napraviti. Tako da je sve to magla. Treba traziti drugu alternativu za radnike a Koksaru demontirati rasprodati i kljuc u bravu druge nema.