fbpx

SDP uputio pismo načelniku Deliću povodom istupa o sedmičnoj pijaci

2 min. za čitanje

Na email redakcija@sodalive.ba dobili smo saopštenje za javnost koje objavljujemo u nastavku bez korekcija:

Odavno više nije novost da načelnik općine Lukavac gdin. Edin Delić, kad god posrne i pogriješi, kad napravi problem, potraži adresu na koju će prevaliti krivicu.

Oproban je to metod svih autokrata na ovoj planeti. Sada kada mu, zbog koaliranja sa SDA na svim nivoima vlasti, samo SDP ostao kao „krivac za sve“, ne preza ni od grubih neistina.

Neistina je da je SDP, na bilo koji način, uključen u mutna dešavanja oko lukavačke pijace, niti u sukob porodice Osmana i Murke Bajrić i Edina Delića. 

Osman Bajrić je, kao i Edin Delić, bio naš aktivist.

Po njegovoj objavi na jednoj od društvenih mreža od 04.11.2019. god u kojoj iskazuje ljubav i vjernost Edinu Deliću, a imajući u vidu njihovu doskorašnju bliskost, zaključili smo da na gdina. Bajrića ne računamo u procesu konsolidacija mjesnih partijskih organizacija. 

OO SDP BiH Lukavac privodi kraju saniranje štete koju je ugledu Partije napravila grupa oko Edina Delića i nemamo namjeru trošiti puno vremena na populizam i stavove onih koji ih mijenjaju na dnevnoj bazi.

Probleme sa svojim simpatizerima i članovima neka rješava u svojoj novoj stranci, a problem pijace u Lukavcu neka rješava sa svojim koalicionim partnerima. 

SDP Lukavac će učiniti sve što je u našoj moći da se za interes privatnog kapitala ne uništi pijaca u Lukavcu.

Podijeli ovaj članak
4 komentara
Subscribe
Notify of
4 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Nadam se da je SDP shvatio koga je podrzavao i inaugurisao za nacelnika i predsjednika OO SDP-e.Sada je obavezan da narcisoidnog autokratu-populistu “prizemlji” i pokaze svojim clanovima i gradjanima golu istinu.

Ali ga i šutnuo na vrijeme Smrt koaliciji SD-SDA sloboda Narodu

A pijaca je kao nesto dobro 95% svercera treba je vjecno zatvoriti i napraviti jednom sedmicno ali samo polovna roba a ne tursko povrce butici na pokretnim tezgama meso bez veterinarskog nadzora visoko tarifna roba
Neko je lud u gradu prodavat povrce placat poreze i osiguranja a na pijaci samo haj mi se haj vasa glupost ne vidi dalje od nosa da skonta kolike se pare okrecu na pijaci
Ponudite im lokaciju gdje hoce u Tuzli besplatno al da rade sa papirima nece ni jedan htjeti zato ste smijesni braneci takav vid prodaje

“Porezni obveznik” je napisao golu istinu.
U potpunosti se slažem sa njegovim stavom.
Pijacu sedmičnu, pa ako treba i svakodnevnu treba odobriti kako bi se omogućila prodaja proizvoda iz vlastite proizvodnje.
Ovakva pijaca, kakva trenutno funkcioniše, na kojoj se mogu bez problema prodavati:
– suhomesnati proizvodi, bez frižidera i bez sanitetsko veterinarskog nadzora,
– duhan i duhanske prerađevine,
– zlatni nakit (ako je uopšte zlatni),
– alkohol ,
– odjevni predmeti u pokretnim buticima (roba iz Kine i Turske),
– švercovani proizvodi iz Njemačke ( nutela, čokolade, deterdženti,…)

OVAKVA PIJACA TREBA BITI ZABRANJENA, A ROBA ODUZETA.

GRAD IMA SIGURNO 50 SLOBODNIH POSLOVNIH PROSTORA KOJI MOGU BITI PRODAVNICE SVIH NAVEDENIH PROIZVODA, ALI SE ONDA MORA PLATITI POREZ, IZDATI RAČUN, OSIGURATI RADNIK, ….
I ne znam zašto se gospodin Delić miješa u nešto što je reguliasano zakonom, jer kao što treba da zanmo, niko nema pravo da odobri nešto što nije u skladu sa pozitivnim zakonskim propisima.