SDA održala centralni predizborni skup u Lukavcu

926

Kandidat za bošnjačkog čana Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović je naglasio da SDA uzdignutog čela ide po pobjedu.

Foto: SDA BiH
Foto: SDA BiH

SDA je kičma političkog života u BiH i to je razlog što joj se narod vraća. Postoji i drugi razlog, a to je što su politički protivnici posljednjih osam godina pokazali svoj nerad. Ne dajte da nas ponovo prevare lijepim riječima oni koji su to već jednom učinili – kazao je Izetbegović.

Foto: SDA BiH
Foto: SDA BiH

Naglasio je da BiH mora iskoristiti postojeće resurse i da je nužno otvoriti veći prostor za investicije, na čemu on istrajno radi.

Kada je SDA imala na čelu Tuzlanskog kantona svoje premijere, ovaj kanton je znatno napredovao – naglasio je Izetbegović.

Foto: SDA BiH
Foto: SDA BiH

Nosilac liste za Parlament BiH Amir Fazlić kazao je da je cilj SDA uvesti BiH u NATO i Evropsku uniju.

Treba ojačati institucije BiH. SDA će nakon izbora birati sposobne kadrove. SDA ima svoju histroriju, ima svoju viziju i svoju budućnost. Kroz historiju SDA se borila za opstanak BiH i Bošnjaka – kazao je Fazlić.

Foto: SDA BiH
Foto: SDA BiH

Tarik Arapčić, nosilac liste za Predstavnički dom Parlamenta FBiH, poručio je da masovnost na centralnom skupu u Lukavcu pokazuje da SDA ide pravim putem.

Sve ono što smo radili da pokrenemo industriju u Lukavcu, garantujem da i u narednom preiodu možemo nastaviti. Možemo pomoći i općini Lukavac i Tuzlanskom kantonu, ali i Bosni i Hercegovini – kazao je Arapčić, saopčila je Služba za odnose s javnošću SDA.

SPONZORISANI ČLANAK

PREPORUČUJEMO

Komentarisanje nije dozvoljeno.