Samohrani otac, demobilisani borac i srčani bolesnik iz Lukavca već godinama sa bolesnim sinom živi kao podstanar (VIDEO)

1 min. za čitanje

Lukavčanin, Meho Bajrić (58), samohrani otac, demobilisani borac i srčani bolesnik privremeno nastanjen u Bistarcu Donjem već 23 godine sa bolesnim sinom živi kao podstanar sa mjesečnim primanjima od 18KM, koje dobije od Centra za socijalni rad.

Bajrić je u julu mjesecu ove godine zbog nemogućnosti plaćanja stanarine tri mjeseca živio na ulici.

Uz pomoć dobrih ljudi, Mehi je do januara obezbijeđen krov nad glavom. Ipak, Bajriću je osim krova nad glavom u ovom trenutku najneophodniji ogrev, jer sa bolesnim sinom spava u jednoj sobi u kojoj se nalazi peć.

Meho je pomoć tražio od mnogih boračkih i socijelnik organizacija, ali i Općine Lukavac. Vidno razočaran, Bajrić u video prilogu komentariše situaciju kada je molio za pomoć.

Kako možete pomoći Mehi Bajriću i njegovom bolesnom sinu, kako su reagovale neke institucije kada je tražio pomoć pogledajte u video prilogu:

Podijeli ovaj članak
7 komentara
7 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Mislim da je nas Meho ( na zalost sta mu se desava) vec dugo godina bez krova nad glavom i bolesnim sinom. Mislim da je nas Meho u bez krova i ostvarenje primanja od 18 km dobio za vrijeme vladavine SDA ba celu sam Mujkicem… nemoze ovaj preko noci promjenit svima zivot

Zaboli Delića za BORCE on se sikira za penzionera Čačkovića to mu je prioritet broj 1.A takođe i vađenje panjeva po Ozrenu,a mi glupe Bošnje smo ko mošnje.

Iskreno, žalosno je da načelnik Lukavca Edin Delić ima budžet za jednu kalendarsku godinu preko 25 miliona KM (25.000.000,00 KM to vam je ova cifra) a da neće pomoći jednom socijalnom slučaju.

Osim što radno vrijeme u toku dana potroši na selfijanje i fejzbučenje mogao je bar uputiti demobilisanog borca na Centar za socijalni rad pa da mu odobre bar 300-400 KM. Sa tim parama ovaj borac bi bar malo lakše preživio zimu a načelniku ne bi falilo. Jer sam se načelnik falio da na računu ima preko 4 miliona KM (4.000.000,00 KM to vam je ova cifra).

Stvarno žalosno šta današnji načelnik Delić a u vrijeme agresije na R BiH bivši Sajgonovac radi bespomoćnim stanovnicima Lukavca 🙁

Meho je išao kod Načelnika ali kojeg
Bivšeg
ili
Sadašnjeg

Moj Meho, da si Mitar iz Krtove dotrčo bi Lafinaš da ti pomogne ovako nema on vremena od opsesivno poremećaja selfijanja i pisanja gluposti po fb. De komunjare sergiju neka kupi malo veći laptopčić nekako mu onaj vuče na gej population.

SDPinsider
*** si da ga nema veceg u Lukavcu.
Prica je o covjeku kojem treba pomoc, tvoji komentari o nacelniku su suvisni ovdje.

Nisu komentari o načelniku nego o Lafinašu. A jesi mozgu poslušao šta ovaj čovjek priča, ako nisi poslušaj ponovo.