fbpx

Samir Poljić (Naša stranka Lukavac): Lukavcu hitno treba kvalitetna horizontalna saobraćajna signalizacija

1 min. za čitanje

Na email redakcija@sodalive.ba dobili smo saopštenje za javnost koje objavljujemo u nastavku bez korekcija:

Trenutno u gradu Lukavcu ne postoji horizontalna saobraćajna signalizacija. Razlog tome su nekvalitetni radovi zbog kojih u vrlo kratkom roku signalizacija dotraje (izblijedi) te su ulice nesigurne, posebno za pješake. 

“Jedini pješački prelaz koji je primjetan je onaj ispred zgrade Gradske uprave, mada je isti nefunkcionalan iz razloga što je zatvoren stubom od nadstrešnice šalter sale. Nakon rekonstrukcije određenih ulica ni na jednoj nije urađena horizontalna signalizacija. Zadnji primjer te vrste nemara je ulica Patriotskog fronta iz koje je bez horizontalne i vertikalne signalizacije nemoguće izaći na ulicu Muhameda Hevaija Uskufija. U gradu se jedino radi na označavanju parking mjesta od strane PIK-a Lukavac, mada će i ta signalizacija za par mjeseci izblijediti jer je obilježavanje nekvalitetno urađeno”, izjavio je Samir Poljić u ime Gradskog odbora Naše stranke Lukavac.

Poljić predlaže da se pristupi ozbiljnijem i kvalitetnijem obilježavanju signalizacije:

“Ako se u budućnosti konačno odluči raditi na iscrtavanju horizontalne signalizacije, predlažem da se ugledamo na standarde drugih gradova (Tuzla) gdje se posljednjih godina postavlja plastificirana signalizacija koja traje nekoliko godina bez potrebnih novih iscrtavanja”, izjavio je Poljić.

Podijeli ovaj članak
2 komentara
Subscribe
Notify of
2 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Glavonja svaku noc gleda standard drugog grada kada seta peseka.

Ovaj je malo..ohho, pa nemogu se radit javne nabavke kvalitetno, šta bi radili do godine. Ugrađivat kvalitenu farbu, drugo likovi u komisiji za javne nabavke nisu nikad ni pomirisali farbu osim iz flaše.