fbpx

Ružičasti oktobar obilježen u Lukavac Mjestu

1 min. za čitanje

Prim.dr.Meliha Morankić, specijalista ginekologije i akušerstva ukazala je da rano otkrivanje, uz uznapredovali tretman oboljelih, dovodi do ohrabrujuće visokih izgleda za izlječenje. Samopregledi, kontrole kod ljekara i isključivanje faktora rizika najbolji su način za preveniranje i rano otkrivanje bolesti.

unnamed (13)

U svijetu od raka dojke godišnje oboli 1,3 miliona žena, a umre  458 hiljada. To je najčešći zloćudni tumor kod žena, a oktobar je mjesec obilježavanja borbe protiv ove bolesti u cijelom svijetu. Mjesec je to kada se žene pokušavaju osvijestiti da redovno idu na preglede, te da se i same pregledaju, jer svaka bolest je izlječiva ako se na vrijeme otkrije.

Poruka ovoga skupa jeste da ne treba zanemarivati svoje zdravlje, te da dok se ne pronađe uzrok i način sprečavanja raka dojke, jedina šansa za izlječenje je rano otkrivanje bolesti.

Organizator predavanja bilo je UG Good people Lukavac, a odziv mještanki je bio izuzetno dobar.  Naredno predavanje na ovu temu dr.Morankić će održati u Devetaku.

OZNAKE:
Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments