fbpx

Rotary klub uručio vrijednu donaciju Domu zdravlja Lukavac

2 min. za čitanje

Rotary klub Lukavac danas je uručio vrijednu donaciju Domu zdravlja Lukavac. Radi se o 2 EKG aparata čija je ukupna vrijednost 6.000KM i koji će biti velika pomoć u svakodnevnom radu.

Ova dva aparata će poslužiti našoj ustanovi kako u vrijeme pandemije, tako i u buducnosti. Želim se ovim putem zahvaliti gospođi Emini Omerović na ovoj vrijednoj donaciji, izjavio je za naš portal Nedim Kurtić, direktor Doma zdravlja Lukavac.

Rotary Club Lukavac je organizacija koja je osnovana prije 11 godina i djeluje na internacionalnom nivou. Do sada su članovi kluba realizovali niz značajnih projekata u Lukavcu, a posebno nastoje reagovati u kriznim situacijama.

-Mi smo u dogovoru sa menadžmentom Doma zdravlja, reagovali i u ovom periodu koji je za sve nas težak, a posebno za one koji su na prvom udaru, kao što je medicinsko osoblje. Menadžment Doma zdravlja je predložio da donacija bude 2 EKG uređaja koji će biti smješteni u predviđeni izolatorij, a nakon pandemije, koristit će se u prostorijama Doma zdravlja. Drago mi je što smo mogli biti dio ove priče i zahvaljujem se svim članovima kluba i predstavnicima Distrikta 1910 Austrija koji su podržali i omogućili donaciju, izjavila je za Lukavački info portal SodaLIVE.ba, Omerović Emina, predsjednica Rotary kluba Lukavac za 2019/20 godinu.

Podijeli ovaj članak
4 komentara
Subscribe
Notify of
4 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Sadaka. Nije mi jasno zasto se izdvaja za zdravstvo na svakoj plati?

Gdje je Nur? Zbog ovakvih radnji ide povjerenik za dom zdravlja

Nista zaboravi. Znam ko si?

Rotary-Club je velika i cijenjena humanitarna organizacija osnovana još1905. u USA koja je širom Svijeta aktivna u mnogim humanitarnim projektima. Jedan nod njih se odnosi i na BiH tj. Lukavac koji je,koliko znam,ogranak Rotary – Club , Austrija u Beču. Ovu vrijednu donaciju treba posmatrati u tome kontekstu i cijeniti,pogotovo u teškim vremenima kakvo je sada.