fbpx

Relizovano više projekata na Ozrenu (VIDEO)

2 min. za čitanje

U proteklim danima intenzivirani su radovi na cijeloj teritoriji općine Lukavac, pa tako i u povratničkim naseljima na Ozrenu.

Pušten u promet novi asfaltni put u Tumarama

U prisustvu mještana Mjesne zajednice Tumare, predstavnika ministarstva za raseljena lica i izbjeglice FBiH, načelnika općine Lukavac Edina Delića, načelnika općine Petrovo Ozrena Petkovića svečano je pušten u promet novi asfaltirani put u Tumarama, općina Lukavac.

Svoje zadovoljstvo nisu krili mještani ove povratničke mjesne zajednice, ali i njihovi predstavnici u Vijeću mjesne zajednice Tumare, kao i načelnik Edin Delić sa saradnicima.

Za asvaltiranje puta u dužini od oko 900 metara u MZ Tumare izdvojeno je oko 55 000 KM.

Osvještan spomenik poginulim borcima vojske RS

Načelnik općine Petrovo Ozren Petković je stalni gost na našoj opštini, pa je nekoliko dana nakon puštanja u promet puta u Tumarama, u Milinom Selu prisustvovao osvještavanju i otvorio spomenik poginulim borcima vojske RS na općini Lukavac.

Općina Petrovo i ja lično, osjećamo veliku zahvalnost prema ovim borcima iz Milina Sela koji su položili svoje živote za odbranu Republike Srpske. Iz tog razloga smo došli danas da se poklonimo, a pomogli smo i izgradnju ovoga spomenika, izjavio je Petković nakon otvaranja spomenika poginulim borcima vojske RS.

Poginulim borcima je služen parastos i prislužene svijeće za pokoj duša.

Počeli radovi na sanaciji puta u MZ Krtova II

Nedavno su počeli radovi na sanaciji puta u MZ Krtova II. Vrijednost izvođenja radova iznosi 6.487,65 KM sa uračunatim PDV-om, a radovi su sufinansirani od strane Općine Lukavac.

OZNAKE:
Podijeli ovaj članak
20 komentara
Subscribe
Notify of
20 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Znaci…izdvojili smo pare da se agresoru napravi put bolji. Samo se nadam da ova djeca nece biti kao svoji djedovi i bake.

Delicu sivi ticu prasad sa ozrena za tobom ricu. Uhvati se pod ruku sa Kukanjcem i mrs u smrdiju.

Povedi i koalicijskog partnera SDA sa sobom

Ovako se ponasaju prema muslimanima u RS https://www.klix.ba/vijesti/bih/sda-necivilizacijska-odluka-policije-u-foci-i-visegradu-da-zabrani-odavanje-pocasti/191110035 dok ovde delic sve dozvoljava, de malo i poguraj te cetalje sa ozrena doniraj im para iz budzeta.

Osilili se ovi Cetalji .Udaraju spomenike po opstini Lukavac. Jos malo pa ce traziti da im napravimo spomenik ispred opstine, da mogu i oni obiljezavat datume kad su nas napali…

Treba dobro viditi sta ce na spomeniku u Puracicu pisati jer ovaj delic moze ubaciti imena svojih DRUGOVA sa ozrena

Mozete mi produvati diznu pucaci minusa.
Ovo ostaje zapisano i ne moze se izbrisati ma koliko se trudili.

Danas objavise knjigu o Tuzlanskoj kapiji i sta misle o masakru a mi njima gradimo puteve .Delicu zasto nisi danas rekao pa mi vama pravimo puteve a vi danas negirate da ste sa ozrena pobili Tuzlansku omladinu

Danas je nur u sloveniji,poveo regimentu da troše naše pare. Više on voli svoju braću ozrensku nego cijeli Lukavac. Nadam se da ce nur otici da se pokloni neduznim agresorskim žrtvama srbo cetnickog genocidnog poduhvata.

Obzirom da nije uspio da postane predsjednik SDPa Lafinas se odlučio da bude Ozrenski Obelix. Pravi puteve po Ozrenu i kopa rovove oko Opštine , diže suborcima spomenik, a zabranjuje pijacu u Lukavcu …
Koja budala neopjevana …

Moj amidza je ranjen kod milinog sela dok je branio lukavac tu gdje sad ova poga.. od covjeka dozvoljava dizanje spomenika VRS i gdje pravi nove puteve za saku glasova na izborima. Na tuzlansku kapiju je ispucana granata sa ozrena! Sram te bilo delicu!!

Ko je izdao građevinsku dozvolu? Ako nije niko, gdje je Opcinska inspekcija? Sumnjam da Delicu nije Ozren rekao da se gradi spomenik…ipak su se nedavno vidjeli? Delicu hoces li otici slikati se kao kod Jusica? Sta si srusio u ove tri godine? Sramoto i lazove!

Zato je delic isao u Maglaj da ga mu dzevad galijasevic da savjete kako treba da pljuje po svom narodu . Sad i Lukavac ima svog dzevada galijasevica tj edin delic

Duboko vjerujem da ce ova dumoglava farsa uskoro biti okoncana i da ce vecinski dio gradjana-biraca dati”suplju” demagogiji i njenome inauguratoru.

Nije ON džabe bradicu počeo da uređuje, još samo šubaru da mu drugovi nabave…biciklo ima …može bit vojni poštar po Ozrenu puteve je evo asfaltirao.
Osvjesten spomenik i onesvješten Lafinas.

Rahmetli prota Bora,bilvaktile, hod'o po Ozrenu, im'o kundak-bradicu, biciklo i mnogo,mnooogo snasa…
Dav'o je i novu hasuru za…

Zna Delija gdje se najviše glasova može dopisat

Samo sloga delica spasava

“Općina Petrovo i ja lično, osjećamo veliku zahvalnost prema ovim borcima iz Milina Sela koji su položili svoje živote za odbranu Republike Srpske. ”
Svaki uzaludno poginuli covjek,sin ,otac je nenadoknadiva zrtva za koju odgovornost snose ideolozi rata koji je bio poveden protiv Bosnjaka,njihovog jezika,kulture ,religije i drzave.
Samo zelim da postavim jedno retorsko pitanje na koje je odgovor kristalno jasan.A od koga se to tzv. vojska RS” branila” ?
Postoji samo jedna istina: ta vojska,ta politika,ta ideologija -velikosrpska,pocinila je agresiju i mnogobrojne zlocine sirom BiH.I jos nesto:Ovo zlo je bilo nametnu Bosni I Hercegovini ,Bosnjackom narodu i svima nama koji su Bosnu i Hercegovinu dozivljavali kao svoju jedinu rodnu grudu.
Morbidno,neistinito i zlonamjerno je osvjestanje spomenika poginulima podvoditi pod realizaciju jednog “projekta”.
Dovoljno je sjetiti se zlocina na tuzlanskoj kapiji ili Srebrenici pa da svakome dobronamjernom covjeku bude jasno o cemu je rijec.Nikada NIKO,osim casnih izuzetaka nije kleknuo,poklonio se tim zrtvama iz RS i,Srbije i pripadajuce dijaspore.
Veoma je opasno za mir,cojstvo i demokraciju od cinjenica praviti dnevnu politiku.
Netko bi trebao da ovo sve objasni i podnese odgovornost.

Izgleda da je Anam Onaj uposlio novu radnu snagu i podigao produktivnost na opcini Zaposlio je masu Botova koji dobijaju nadoknadu za odvijeni zivot i hranarinu.Haman ce i standard porasit sto koristiti u novoj izbornoj kampanji…