fbpx

PROPAO pokušaj formiranja dva stranačka preduzeća na teret građana općine Lukavac

2 min. za čitanje

Danas je održana 31. sjednica OV Lukavac na kojoj su vijećnici imali prijedlog načelnika Edina Delića o formiranju nova dva javna preduzeća i to: “Vodovod i pijace” d.o.o. i “Putevi i komunikacije” d.o.o.

Preduzeće “Vodovod i pijace”, slično već postojećem preduzeću RAD d.o.o. Lukavac bi obavljalo djelatnosti upravljanje, zaštitu i održavanje objekata i uređaja za snadbijevanje pitkom vodom, tržnica i pijaca, a dodatno bi obavljalo poslove čišćenja, organizacijom sastanaka, upravljanjem nekretninama i naravno, djelovalo bi kao agencija za promociju (reklamu i propagandu).

Preduzeće “Putevi i komunikacije” bavilo bi se upravljanjem, zaštitom i održavanjem javnih parkirališta, a dodatne djelatnosti bile bi proizvodnja komunikacijske opreme i električnih komponenti, posredovanje u u trgovini mašinama, industrijskom opremom, brodovima i avionima, računarsko programiranje, internetski portali i naravno, kao agencija za promociju (reklamu i propagandu).

Sva navedena preduzeća imala bi svoje uposlenike, direktore, nadzorne i izvršne odbore koji bi bili plaćeni iz budžeta, novcem građana općine Lukavac.

Troškove osnivanja preduzeća i neuspjelog poslovanja snosio bi OSNIVAČ Općina Lukavac, tj. građani općine.

Nakon rasprave, vijećnici su sa 26 glasova odbili prijedlog načelnika Delića, dok su tri vijećnika glasala za osnivanje pomenutih preduzeća na leđima građana općine Lukavac:

  • Jakub Mahovkić (Socijaldemokrate BiH)
  • Nizama Murselović (Socijaldemokrate BiH)
  • Dragan Todorović (Socijaldemokrate BiH)

Zanimljivo da načelnik Delić nije bio prisutan na današanjoj sjednici, iako je imao lične prijedloge i inicijative. Razlog nedolaska, kako neslužbeno saznajemo od njemu bliskih osoba, je što je znao da ovi prijedlozi neće dobiti potrebnu većinu.

Delić je navodno prethodnih dana pokušavao lobirati kod predsjednika parlamentarnih stranaka u OV Lukavac, ali je druga strana odbila svaki razgovor na tu temu, smatrajući da ista nisu potrebna i da će biti dodatni teret na budžet općine Lukavac.

Podijeli ovaj članak
10 komentara
Subscribe
Notify of
10 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Sto ste ispali pakasi. Vi stvarno ne znate za bolje. Covjek hoce od Lukavca da napravi Bec.

PA MI IMAMO NACELNIKA NE SAMO LAFINASA NEGO COVJEKA KOJI NAS ZELI VRATITI U RUSKI STALJINIZAM . DAJTE TE IZBORE 2020 DA MAKNEMO OVOGA LAFINASA

Prvo makni vijeće i matorog koji teelfonira u toku sjednice

E moj BUNDOGLAVE mutan si ko JALA ali nema od toga fajde .

Kad je pasa neka placa iz svog dzepa.

Ja ga danas vidio u svom novom Peugeot 508 kod tresnje parkiran. Sumnjam da je dosoa nasuti koji kanister vode.

Pukla koalicija SD-SDA BRAVOOOO

» demagog • muški rod Čovek koji lažnim obećanjima zadobija poverenje masa; obmanjivač naroda, politikant koji se ulaguje zaostalim slojevima masa (grč.)
Vođa naroda; u staroj Grčkoj tako su zvali ljude koji su ličnim ugledom, rečitošću itd. vršili veliki uticaj na narodne skupštine; danas se upotrebljava u prekornom smislu, kao zavodnik naroda, tj. kao onaj koji laskajući narodu dolazi do vlasti.

P.S.Demagog je sam po sebi opasan za drustvo.JKada je jos autokrata-populista .U kombinaciji sa suspektnom ambicijom i neutoljivom zeljom za vlascu jeI to prava katastrofa za drustvo.Balkan,sa izuzecima, je plodno tlo za nevidjenu epidemiju demagoga-populista.Jedini spas je djelotvorna ” !vakcina “i palijativna “medicina”, tj. kirurgija..Ito urgentno ,da ne bi bilo prekasno…

Zalosno da zalosnije ne može biti, koliko god se vi trudili da oblatite Edina Delica i njegove prijedloge “oborite” na vijeću, samo da znate da narod vidi i cuje sve sta vi radite, a šta radi načelnik. Načelnik je za opštinu našu ne može bit bolji za nas obićne građane koji nismo ni u jednoj stranci. Nemoj te nas bogati tako više štitit.A načelnik samo kao i do sad nek sve objavljuje sta god radi i šta god mu rade.

On je uradio ono najbitnije ušao u Koaliciju s:Predsjednikom vijeća,s Tarikom,s Teufikom,s Strujom ,Turkom,Nihadom Sakićem,Ramizom F…Tu nema OPROSTA,bolje SDA Načelnik nego Aktuelni,IZDAO NAS,a najbolji neki iz SDP-NS