fbpx

Preko 2 miliona KM za sanaciju magistralnog puta Šićki Brod – Orahovica Donja (FOTO)

2 min. za čitanje

U petak je u sjedištu JP Autoceste Federacije Bosne i Hercegovine održan sastanak između premijera Tuzlanskog kantona, Irfana Halilagića i rukovodstva ovog preduzeća. Tema sastanka je bila sanacija i poboljšanje putne infrastrukture u Tuzlanskom kantonu.

Kako je saopšteno iz JP Autoceste Federacije, za ovo pitanje u Tuzlanskom kantonu planirali su izdvojiti preko 21 miion KM, a pojedine dionice će svoju rekonstrukciju doživjeti vrlo brzo.

“Naši zahtjevi nisu megalomanski ili fantazijski, niti u ovom kratkom periodu očekujemo neke mega-projekte. Smatramo da u odnosu na ono što izdvajaju građani i privreda TK, sigurno zaslužuju i moraju dobiti mnogo više od onoga što trenutno imamo. Taj minimum jeste rekonstrukcija i sanacija postojećih dionica. Dobili smo čvrsta obećanja da će biti uložen maksimum truda kako bi na određenim ključnim dionicama koje su u katastrofalnom stanju, već ove godine ”osvanule” mašine i radnici.” – kazao je kratko nakon sastanka premijer Tuzlanskog kantona Irfan Halilagić.

Dionica magistralnog puta M4, koja prolazi cijelom dužinom teritorije Grada Lukavca, u poprilično je teškom stanju, a uvidom u u plan rekonstrukcije cesta u TK planirano je: Za projektovanje sanacije oštećenog asfaltnog kolovoza na relaciji Šićki Brod – Donja Orahovica 5.900,00 KM, dok će za sanaciju asfaltnog kolovoza na magistralnom putu M4 Šićki Brod – Donja Orahovica biti izdvojeno 1.530.000,00 KM.

Za projektovanje rekonstrukcije raskrsnice u naselju Gnojnica 7.000,00 KM, a za sanaciju asfaltnog kolovoza na ulazu u Lukavac (M4) 607.000,00 KM. Svi navedeni radovi biti će izvođeni na području Grada Lukavca.

Podijeli ovaj članak
3 komentara
Subscribe
Notify of
3 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Tacno da bude pred izbore pa da se hvale kako su nesto uradili a ustvari samo nase pare nam vracaju i ulazu u ono za sto su trebali da urade prije par godina.

Opet krpite iste rupe po deseti put pred izbore a magistrala ostaje bruka i sramota Lukavca.

džaba se trudiš irfane kad na kraju radova dođe delić i uslika se, a narod navalja lajkova i hvale jer ionako ništa ne provjerava u vijestima