fbpx

Prekinuta sjednica Gradskog vijeća Lukavac: Gradnja garaža i parkinga iza Vile!?

2 min. za čitanje

Na 19. redovnoj sjednici GV Lukavac, osim 9 tačaka o kojim se trebalo raspravljati, našla se i uvozna mineralna voda koja je trebala da ih “razgali” i osvježi prilikom donošenja bitnih odluka za život građana grada Lukavca.

Sjednica je počela uz zahtjeve za doradu određenih tačaka, a nakon što je predsjedavajući Suad Salibašić ponudio dnevni red na usaglašavanje, nije bilo potrebne većine.

Tek 13 od 18 vijećnika bilo je za, 2 vijećnika su bila suzdržana i 11 protiv.

Neslužbeno doznajemo da je razlog nedostatka većine prijedlog da se zemljište površine 3.193 m2 u vlasništvu Sisecam sode Lukavac, A koje se nalazi iza Vile Solvay proglasi od Javnog interesa. Želja Gradskih vlasti je za goste i korisnike na tom zemljištu izgraditi nadzemne garaže i više parking mjesta. Ovo je treći puta da pomenuta tačka nije dobila dovoljan broj “ruku”.

Također neslužbeno, doznajemo da bi gradnja nadzemnih garaža i parking mjesta, građane Lukavac koštala oko dva miliona KM.

Nije poznato zbog čega se na ovaj način ne želi riješiti i sporno zemljište na ulazu u Lukavcu, pa godinama smo svjedoci da glavni put nikada nije završen.

I tako, sjednica je prekinuta nakon 15 minuta, a uvozna mineralna voda ostala neotvorena.

Podijeli ovaj članak
3 komentara
Subscribe
Notify of
3 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Kad nam je gradonačelnik “uvozni”, i još neki “čimbenici”takođe…. što se čuditi uvoznoj mineralnoj vodi

Joooooj al me kiselira, kisela, kiselucka…jooooooj

Dosta više infrastrukture za automobile. Treba nam infrastruktura za ljude.