fbpx

Predstavljamo dva nova vijećnika u OV Lukavac

2 min. za čitanje

Nakon što su vijećnici Sulejman Brkić (Dosta je bilo, danas SD BiH) i Dajana Čolić (DF) preuzeli dužnost ministara u Vladi Tuzlanskog kantonu, njihovi nasljednici u OV Lukavac su Nizama Murselović (Dosta je bilo, danas SD BiH) i Elvis Delić (DF).

Nizama Murselović

Nizama Murselović na izbore 2016. godine kao drugoplasirana je kandidovana ispred subjekta “Dosta je bilo” kada je osvojila 277 glasova. U međvremenu je promijenila stranku i pristupila SDP-u, a nedavno je postala član Socijaldemokrata BiH.

U javnosti je poznata po pismu Sulejmana Brkića u kojem je spominjana jer na održanom konkursu u Domu zdravlja Lukavac nije dobila posao iako je kćerka nastradalog pripadnika Armije BiH.

Murselovićka je u međuvremenu kao prvorangirana izabrana za radno mjesto u Općini Lukavac na poziciju Namještenik pripravnik.

Na našu adresu stigao je veliki broj pritužbi na pomenuti konkurs jer je prilikom konkursa bilo naglašeno da lica koja blagovremeno dostave potpune prijave će biti pozvane na intervju koji će za ovu poziciju podrazumijevati pitanja iz:

  • Zakona o državnoj službi u Tuzlanskom kantonu,
  • Test općeg znanja.

Ipak, nakon obavljene procedure, uslijedio je poziv na intervju, a pitanja su izmijenjena i od kandidata se tražilo da se u roku od 21 dan pripreme za pitanja iz:

  • Test opšteg znanja
  • Zakon o upravnom postupku
  • Uredba o kancelarijskom poslovanju organa uprave i službi za upravu u FBiH
  • Upustvo o načinu vršenja kancelarijskog poslovanja u organima uprave i službama uprave u FBiH

Kako neslužbeno saznajemo u toku je žalbeni proces.

Elvis Delić

Delić je kao 22. na listi bio kandidat DF-a na Općim izborima 2016. godine kada je osvojio 284 glasa i zauzeo četvrtu poziciju. Uposlenik je RK Vijenac.

Podijeli ovaj članak
4 komentara
Subscribe
Notify of
4 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Oj državo jesi propala.

2 nova SDA vijećnika

Strasno…..

Cuj dosta je bilo? Pa kakav je to cirkus? Nizama je prava slatkica. Neka radi cura. Nista joj ne fali. A ko je ovaj lik? Cuj na Vijencu radi. Kao na mjesecu da radi.