fbpx

Predavanje u Lukavcu: “Život poslije raka… Borba se nastavlja!”

2 min. za čitanje

Udruženje “Srce za djecu oboljelu od raka” nastavlja podizati svijest o dječijem kanceru tokom Zlatnog septembra – mjeseca podizanja svijesti o dječijem raku.

Za kampanju u Tuzli i Tuzlanskom kantonu planirano je održavanje edukativnih predavanja za srednjoškolce iz 10 srednjih škola sa područja Tuzlanskog kantona na temu „Psihološki aspekt maligniteta kod djece i mladih“, od kojih su već održana tri predavanja u Srednjoj medicinskoj školi Tuzla, Gimnaziji „Dr.Mustafa Kamarić“ Gračanica i Gimnaziji „Ismet Mujezinović“ Tuzla.

Naredno predavanje bit će održano u Gimnaziji Lukavac 16.09.2019.godine sa početkom u 11:30h.

Stoga pozivamo i medije da nam se pridruže te da zajedno s nama pozlate ovaj septembar i pomognu da se glas djece oboljele od raka i njihovih porodica što dalje čuje.

Cilj predavanja i kampanje  jeste upravo podizanje svijesti kod mladih na ovu temu uz isticanje važnosti podrške u procesu resocijalizacije i prevencije stigmatizacije oboljele i izliječene djece.

Edukativno predavanje držat će Sabina Duman, psiholog – pedagog u Udruženju „Srce za djecu“, a pored toga planirana je panel diskusija sa Mladicama – mladim ljudima koji su u djetinjstvu liječeni od raka i djeluju u okviru Udruženja te projekcija kratkog dokumentarnog filma „Velika bijela kuća“, koji je osvojio glavnu nagradu na Dubrovnik Film Festivalu 2018 i prvu nagradu u kategoriji dokumentarnog filma na 6.internacionalnom studentskom film festivalu „New Wave“ 2019 u Sofiji, Bugarska.

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments