fbpx

Potpisan Protokol o saradnji između JU „Dom zdravlja” i Općine Lukavac

3 min. za čitanje

Jučer  je u kabinetu općinskog načelnika upriličeno potpisivanje Protokola o saradnji između JU Dom zdravlja Lukavac i Općine Lukavac, kojim se Općina obavezala da će ovoj javnoj ustanovi u 2017., prenijeti novčana sredstva za nabavku sanitetskog vozila, jednog spirometra, popravku RTG aparata, te nabavku hematološkog aparata i klima uređaja. Protokol su potpisali u ime Općine Lukavac načelnik Općine Edin Delić, a u ime JU Dom zdravlja direktor Mirsad Jaraković.

Ukupan iznos sredstava je 60.000 KM, a u narednim godinama  za 2018., 2019 i 2020. će se u Budžetu Općine Lukavac, planirati sredstva u iznosu od 27.000 KM na godišnjem nivou.

Načelnik Edin Delić je iskazao zadovoljstvo zbog nabavke savremenog sanitetskog vozila i usluga koje će građanima biti pružene:

Ovo je dobra vijest za građane općine Lukavac, mi smo danas sa JU Dom zdravlja Lukavac, potpisali Protokol kojim će Općina finansirati dio njihovih potreba. U pitanju je nabavka novog sanitetskog vozila, opremljenog najsavremenijom opremom, vozila koje je u tehničkom i medicinskom resursu toliko kvalitetno da će se pacijentima pružiti kvalitetna usluga. Povećat će se mogućnost da u urgentnim situacijama kakve se znaju dešavati, naši pacijenti stignu do mjesta na kojem bi mogli dobit pomoć da prežive. Mislim da je u tom smislu to veliki korak. Ovom prilikom se zahvaljuem svima koji su za ovo vrijeme bilo šta donirali, ali vjerujem da i sa medicinske i tehničke strane, oprema koja je nova, može pružiti bolje uslove. Osim vozila u pitanju je nabavka i popravka opreme. Općina Lukavac ima obavezu da pomaže JU Dom zdravlja i da služi građanima. U ovoj godini smo uložili 75.000 KM kada su u pitanju investicije u JU Dom zdravlja. Ovo je primjer rješavanja problema građana i slobodno mogu reći biti obrazac po kojem ćemo postupati ubuduće.

Generalni direktor Doma zdravlja Lukavac Mirsad Jaraković, je iskazao zahvalnost zbog nabavke vozila, ali i opreme koja će poslužiti u radu sa pacijentima:

Prije svega želim da se zahvalim načelniku, OV, vijećnicima i drugim političkim strankama, a ovom prilikom želim čestitati božične i novogodišnje praznike koji su pred nama. Želim reći da smo mi 2003. godine dobili novi sanitet, kada je Zavod kupio svim domovima zdravlja, ali nismo do sada imali priliku da Općina izdvoji novac za novi sanitet.  Želim pocrtati da je ovo obrazac koji ćemo mi nastaviti.

Dr Jaraković je dodao da je Domu zdravlja Lukavac potreban i novi ultrazvučni aparat: “Mi  planiramo raditi ultrazvučni nalaz dojke, pošto je karcinom dojke u porastu. Ovo je jedna dobra saradnja na kojoj možemo graditi puno toga“.

Podijeli ovaj članak
14 komentara
Subscribe
Notify of
14 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Sanjam te sanjam već godina prva imenonom se tvojim zvala moja sreća
Pjesmica o SDA ovcima koji sanjaju Fotelju Načelnika već godinu,a sanjat će još 20

Znači Lafinasu je sljedeća destinacija SDA hahaha vidimo finosarađuju. E jest mi drago što je Sulju Preletaca natego, Suljo izašao a Lafinas će tek sad da pređe kod svog druga Struje u SDA

e tad će SDA proći ko NS

Izuzetno si netalentovan momak, isto kao da si Jake zmaj od Turije.

Iz Turije ima ima Vijećnika izvjesni Munja,poznat po čemu znaju Berkovčani…

Šta će nam Lafinaš bolan, on je pošten

Inspektor sa malo i je davno predlozio nacelniku “gdje svi Turci tu i mali Mujo ”
Ako ne mozes da ih pobijediš pridruzi im se Plus zenu mu zaposlili Kuko ga poguro Ma njemu je sda u krvi

Dok vi bulaznite, napredak polahko dolazi u Lukavac. A vi ćete i dalje da nasravite po svom kao što ste i navikli. Je li vam to svako kriv što ste nesposobni da uradite nešto da poboljšate svoj život, pa pljujete po svemu i svačemu? Molim vas, pozabavite se sobom

Ako se pozabavimo “sobom” moracemo Vas irvase ili ti sobove da sredimo prvo. De ti se malo bavi Sam sa sobom- pusti pošten svijet da ebe Lafinasu mater kriminalnu zbog onog Pitagore i Nepala u Opstini na intervjuu za radna mjesta i za svu ostalu demagogiju koju prosipa i za koju će da otkise kad tad!

ma ti si lud

Lafinas je lik s 1000 lica, do juče Jarak najgori, isključi ga iz partije, nelegalni direktor drvlje i kamenje na čovjeka a sad potpisuje ugovor. Kakav ugovor sa nelegalnim direktorom. A sta bi sa onim Nisadovim pismom, prepo se lafinaš šipaca ne smije zucnuti ili su ga kupili za poljev i jogurt Noćko.

U Protokolu sionskih mudraca piše : “Parlament će prikrivati, štititi i birati predsjednike, ali ćemo mu mi oduzeti pravo predlaganja zakona i njihovih izmjena, to ćemo pravo prepustiti odgovornom predsjedniku koji je lutka u našim rukama!”

Sve je ovo dobro treba vas ugasiti SODALIVE. Ko je vas kupio SDP.SDA……
Imaju drugi portali koji ce da objave ovo sto vi necete hahaha

Nije drug istina, nije direktno stranka, vec placa privatni sektor tj gazde a koje inace stoje iza jedne ili vise partija iliti vlastitih interesa … samo IMT! Neka truHli kapitaljizam sa primjesama feudalizam a ponegdje/ponekad i robovlasnickog poretka. Ma haj ba, samo sam navratio …nako 😉