fbpx

Postavljana signalizacija: Lukavac dobio 8 jednosmjernih ulica

1 min. za čitanje

Nakon što su nabavljeni saobraćajni znakovi, od 10. novembra izvršena je postavka vertikalne saobraćajne signalizacije za označavanje jednosmjernih ulica u Lukavcu. Gradska uprava obavijestila je građane, odnosno vozače, da obrate pažnju na postavljene saobraćajne znakove koji ukazuju na jednosmjerne ulice.

U osam novih ulica uvedene su promjene koje ih čine jednosmjernim. Glavni razlog za proglašenje ovih ulica jednosmjernim je tehnička neusaglašenost sa uslovima za dvosmjerni saobraćaj. Ovaj pristup ima za cilj izbjegavanje putnih konflikata između vozila i pješaka, što će pozitivno uticati na bezbjednost svih učesnika u saobraćaju.

Uveli smo 8 novih jednosmjernih ulica. Ovo smo učinili zbog tehničkog razloga jer ulice nisu ispunjavale uslove za dvosmjerni saobraćaj, izjavio je između ostalog Maid Karić iz službe za komunalne i inspekcijske poslove Grada Lukavca.

U anketi koju smo nedavno pokrenuli, naši čitatalji su većinski saglasni da ove promjene neće značajno povećati bezbijednost u saobraćaju.

Podijeli ovaj članak
2 komentara
Subscribe
Notify of
2 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Izađi brko na propuh. Da spadnu brcici.

Ama ljudi niko to ne benda,juče gledam kraj policije čovjek prodaje,oni samo blehnuli u njega,katastrofa,policija je nula,ništa ne rade po pitanju saobraćaja