fbpx

Poništen postupak: Lukavac u ovoj godini neće dobiti popločano šetalište

1 min. za čitanje

15. Augusta 2019. godine načelnik Općine Lukavac Edin Delić, putem svoje Facebook stranice objavio je informaciju da će Lukavac uskoro dobiti prvo popločano šetalište.

Riješ je o šetalištu za koje nije napravljena bilo kakva javna rasprava, a građanima nije ponuđeno idejno rješenje, kao ni prikaz kako bi trebalo da izgleda “prvo popločano šetalište”.

Općina je putem Javne nabavke procijenila da će radovi koštati 183.000KM + PDV, ipak u predviđenom roku stigle su dvije ponude, ali najniža je iznosila 237.917,90KM + PDV.

Sada je na Općini da ponovo provede postupak Javne nabavke, ali prije toga uradi idejno rješenje sa kojim će okvirno znati pravu vrijednost radova i isto ponudi građanima na uvid.

I tako, Lukavac u 2019. godini neće dobiti “prvo popločano šetalište” već će to čekati neke bolje dane, vjerovatno izbornu godinu.

OZNAKE:
Podijeli ovaj članak
8 komentara
Subscribe
Notify of
8 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Neka ga dobije bilo kada.Bitno je da je to pokrenuto.Inace se prije nije o tome ni pricalo.Lijepo bi bilo to za sve gradjane Lukavca,ovako nemozes prosetati kao covjek od trkaca ulicnih.I ljeti kada je ulica zatvorena nisi siguran da neko ne projuri autom.

Tu ulicu treba zatvorit skroz i poplocat korzo, sa prometom od Holiwooda prema Titovoj. Ionako je nemoguce proci tom ulicom od “uplaim sve cetiri i odo pit kafu” vozaca.

A sta sa poslovnim objektima,koji nemaju mogucnost dostave.Da ih sve zatvorimo.Svi objekti su imali pristup sa zadnje strane,medjutim izgradnjom objekata i parka kod “kula”to je onemoguceno.Ili da citav dan dolaze dostavna auta.

Poplocati pa kada god. Dozivice necija djeca. Bolje dane. Samo treba posaditi cemprese sa strane. Bosanske autoktone.

HOCEMO PITKU VODU DELICU U LUKAVAC I MZ MANI SE DRUGIH GLUPOSTI PREKO TVOJIH FIRMI IZ DOBOJ ISTOKA

Seta On Lukavcane vec godinama stazom poplocanom praznim obecanjima…

nek je rasvjetu na rasvjetu on postavio a pruzni prelaz ni godinu nije izdrzo evo remontuju ga svi isti a samo cilj fotelja nabijem ga na kurac ko na izbore izadje

Načelniče bliže se izbori
Glasajte za mene bit će Šetalište i to Popločano
Žao mi je ako i napravite onoliko kilometara kao SDA autoputa opet neće dobiti moj glas