fbpx

Pomozimo Šejli Suljić i zauvijek spriječimo vraćanje tumora

1 min. za čitanje

Lukavčanka, 35-godišnja Šejla Suljić rođena je 19.01.1983. Supruga i majka dječaka od 6 godina.

U februaru 2017.godine urađena je joj je ehografija, dopler i elastografija dojki sa dijagnozom BI-RADS 4, te je preporučen hirurški tretman.

U martu 2017. godine urađena je segmentektomija te je PH nalazima potvrđeno da se radi o zloćudnom tumoru (CARCINOMA DUCTALE), kao i to da se tumor svrstava u grupu sa HER 2 pozitivnim tumorima ( ER+, PR+, HER2 (3+)).

Određena je radioterapija i hormonska terapija. Sproveden je adjuvamtni iradijacioni tretman ukupna doza TD 50Gy u 25 frakcija. Pri tome je koža dosta spaljena, ozračeni su i mladeži koji sada spadaju u skupinu visokorizičnih, te ih je potrebno odstraniti hirurškim putem.

Zbog nepodnošenja hormonske terapije, terapija je promjenjena konzilijarnom odlukom. Drugom konsultacijama predložena je modifikovana tromjesečna terapija koja će spriječiti tumor da se vrati, a terapija za 3 mjeseca košta 50.000KM.

Šejla nije u mogućnosti da sama finansira troškove terapije, te je potrebno da zajedničkim snagama pomognemo Šejli da sakupi potreban novac za terapiju, kako bi ona mogla nastaviti živjeti svoj život bez straha od povratka bolesti.

Više informacija možete dobiti na broj: 061 067 756

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments