fbpx

Položen kamen temeljac za novi proizvodni pogon hale Boxmark Leather

2 min. za čitanje

Danas je održana kratka svečanost polaganja kamena temeljca za izgradnju nove proizvodne pogona hale Boxmark Leather d.o.o.

“Izuzetna nam je čast da su ovaj skup svojim prisustvom uveličali, dr. Denis Zvizdić, član kolegija Predstavničkog doma, Premier TK, dr. Denijal Tulumović, dr. Bego Gutić, bivši premijer TK i Edin Delić,  načelnik Općine Lukavac, koji su zajedno sa sirektorom Matejom Bastič i položili kamen temeljac. Koristimo također priliku da se još jednom zahvalimo lokalnim i kantonalnim vlastima koji su prepoznali naš projekat i pružili nam značajnu podršku. Napominjemo da je ovo jedan primjer uspješne saradnje lokalne i kantonalne vlasti usmjeren ka stvaranju bolje slike lokalne zajednice, poručili su iz Boxmark Leather d.o.o.

Boxmark Leather d.o.o. Lukavac  u vlasništvu je austrijske kompanije Boxmark Holding iz Feldbacha te dio je Grupacija Boxmark koja je specializirana za proizvodnju kože i kožnih proizvoda.

Rade za potrebe automobilske industrije, renomirane proizvođače kao što su Mercedes, Audi, BMW, VW, Škoda i ostali.

Grupacija zapošljava oko 5.000 radnika širom svijeta – Austrija, Slovenija, Hrvatska, Argentina, Kina i Meksiko dok Boxmark Leather d.o.o. Lukavac upošljava preko 800 Radnika sa tendencijom upošljavanja najmanje 1500 Radnika do kraja 2021. godine.

Započeta izgradnja objekata je podijeljena na dva nivoa, što ima za cilj da se prva proizvodna hala, od 7.500 m² završi do kraja aprila 2021. godine. Drugi nivo izgradnje, koji je trenutno u fazi izrade projektne dokumentacije, planirano je da se završi do kraja 2021.godine i obuhvata 15.000 m².

Po okončanju izgradnje, Boxmark Leather će imati na raspolaganju 27.000 m² za proizvodnju, uključujući postojeći objekat.

OZNAKE:
Podijeli ovaj članak
7 komentara
Subscribe
Notify of
7 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Vidi Bege doso i on da odmah uvede Struju u Boxmark ehehe

Struja je braco vec u Boxmarku prvi do direktora.

Kako to da ni “Njegov RTV Faraon” ,niti Njegov facebook , o ovome važnome događaju NIŠTA SLAVODOBITNO OBJAVILI NISU ?!
Haman je fajront…

Kucnuo je čas da se POSPREMI ZARAZNI POPULIZAM !
Poslije Amerike, na redu je LUKAVAC !!!!

Nevjerovatno koliko smaraš sa ovim Delićem (a iskreno libome za njim). Ako nisi na platnom spisku onog Tarika iz muslimanskog bratsva, onda si stvarno prolup'o.

Sta ce vam taj lafinas goni te ga gdje god on dodje nema tu buducnosti i uspjeha nego je sigurno dosao da moli da mu zaposle koju slugu i preletaca

NAJNOVIJE !!! Obavezno pogledati na Nj.V. facebook-u video na kojem,bez maske,pred “nekoliko hiljada razdraganih “šetača” komanduje pred “drvcetom sreće”:”Katanči!”
Neviđeni sopstvenohuškački šou !!!!!