fbpx

Pogledajte na koji način su lukavačke heroine pružale podršku vojnicima na ratnom frontu (VIDEO)

1 min. za čitanje

Tokom agresije na Bosnu i Hercegovinu pored pripadnika Armije u gradovima se nalazio drugi front odbrane, to su majke golobradih mladića koji su branili jedinu zemlju koju imaju.

Lukavac je imao svoje heroine, žene koje su pored uzbuna i granatiranja spremale hranu i slale vojnicima na ratnim linijama.

U prilogu Elvisa Avdića možete pogledati i poslušati šta su majke spremile i poručile vojnicima na frontu.

Pozdravljam sve drugarice koje su danas i koje će u budućnosti na učestvuju u ovakvim humanim akcijama. Također, željela bi uputiti tople pozdrave našim hrabrim braniocima na ratištu i poželjela bi im dobro zdravlje, sreću i da sve ovo što brže prestane. Ja imam dva sina u teritorijalnoj odbrani i sretna sam što su tamo i ako zatreba i ja ću sutra. Poručila bih svima da se opamete, da se urazume jer život je jedan. Izjavila je u video prilogu Behija Rusman.

Pozivamo i molimo sve one koji posjeduju video materijele i fotografije iz vremena agresije, kao i perioda do 1992. godine da nam se jave na email: redakcija@sodalive.ba

Podijeli ovaj članak
3 komentara
Subscribe
Notify of
3 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Ženama svaka čast pa i od ove dobi hvala ali dabogda da je to šta došlo do boraca od intendanture i komande.
Ja znam da su se borcima na liniji dijelile mekinje ko stoci a furman Arap i kompanija zadrigli ko tovljenici od mesine i konzervi.

Dobar snimak pravo. Zvuk je u HD rezoluciji. Sreća pa znam čitat s usana.

Moja kona, Osmanovic nana.
Legenda.