fbpx

Počela izgradnja kuća za socijalno stanovanje

1 min. za čitanje

Zvanično je počela izgradnja prve tri montažne kuće za socijalno stanovanje. U Lukavac su tim povodom stigli predstavnici fondacije ,,Kuća dobrih tonova” i volonteri iz cijelog svijeta.

Grad Lukavac je sa Crvenim križom Tuzlanskog kantona ušao u projekat rješavanja stambenog pitanja za lica koja su u stanju socijalne potrebe, a nemaju riješeno stambeno pitanje.

S tim u vezi potpisan je Sporazum o saradnji sa fondacijom ,,Kuća dobrih tonova” čiji je direktor Namir Porić, a koja će u potpunosti finansirati gradnju montažnih kuća na temelje koje su u ovom slučaju zajedno izgradili privatni poduzetnici s područja grada Lukavac: FCL Fabrika cementa Lukavac, DEN ALM d o.o., DELTA ingenering d.o.o., SISECAM Fabrika sode Lukavac i RUSKO d.o.o. Lukavac.

Kompletnu projektnu dokumentaciju je izradila firma za projektovanje ,,TANGRAM” Lukavac. Napominjemu da su građevinske firme s područja grada Lukavac pristupile ovom projektu izgradnje kuća bez ikakve finansijske naknade za rad ili za materijal za rad, a isto je postupila i firma ,,Tangram” d.o.o. koja je projektnu dokumentaciju za tri kuće koje će se graditi također izradila bez naknade.

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments