fbpx

Počela gradnja šetališta u Lukavcu (FOTO)

0 min. za čitanje

Ukoliko sve bude prema planu i zakonskim okvirima, Lukavac će u narednih 45 dana dobiti novo šetalište.

Šetalište će se prostirati od raskrsnice kod Hollywood-a do autobuske stanice ispred zgrade “Seljanke”.

Danas su počeli radovi, a izvođač istih je S.E. Sarajka, firma koja izvodi radove na novom spomeniku u Puračiću čiji radovi kasne više od 80 dana. Vrijednost radova je 200.000KM.

OZNAKE: ,
Podijeli ovaj članak
14 komentara
Subscribe
Notify of
14 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Kolega Delicu, da li ce se povuci terasa J&B-a ili ce narod morati čučnuti kada bude šetao? Da li će biti uklonjen billboard koji si divlje postavio za svoj opoziv ili će se nalaziti na šetalištu?

I zar nije bilo lakše srediti drugu stranu ulice, koja je iste širine i srušiti nelegalne objekte koje si davno obećao? Ovako uništiše i ono malo zelenila… Samo pitam…

Ne samo da se ne dira basta J&B-a,nego njegovu kocku vozi firma koju mi placamo,stanovnici Opstine Lukavac.Budzet cuda cini.Se-sarajka u sluzbi J&B.

Mislim da bi se cijela ul. Branilaca Bosne mogla poplocati i napraviti setaliste od stanice do Akve (omoguciti saobracaj vozila na presijecanju ulica od Papilona do Titove). Sav saobracaj premjestiti preko Dolezaja i preko Titove.

Ionako nam ga isto dodje, kad kabadahije upale sve cetri i odu na cevape u Bosnu a ti se provlaci sa autom ko kroz minska polja.

Al ozbiljno, dobra ideja ovo a?

Nesto i od tebe pametno.

Ljubi Amra!

Ako bi se ulica potpuno zatvorila za saobracaj mogli bi i zatvoriti zanatski centar.Naime,svi objekti imaju ulaze za dostavu sa zadnje strane ali im je to vec godinama onemoguceno,izgradnjom 5 poslovnih objekata i parka ispred istih,te nemaju mogucnost dostave.Ne znam da li je iko o tome mislio kad je razmiskjo o potpunoj zabrani saobracaja.Mislim da bi to Opstinu i previse kostalo,podnosenjem tuzbi za onemogucavanje obavljanja djelatnosti.

Ja stvarno mislim da se ovdje iole normalnim ljudima itekako, ne samo da udara, nego i vrijeđa njihova inteligencija. Gledajući projektno rješenje ovog “šetališta” u suštini ćemo dobiti proširen trotoar, manje zelenila, te u konačnici jednu veliku kontradiktornost u smislu da šetalište po definiciji ne bi trebalo da bude kraj puta, a ovo će biti. Smiješno. Podržavam svaki rad, pa i taj predizborni, ali ovo je stvarno udar na osobnost i sposobnost čovjeka da logično razmišlja, čisto da ne bude da “hejtam” sve što se radi. Zar nije daleko bolje, lakše, logičnije, razumnije (kako hoćete) napraviti to šetalište Prvom ulicom, i kraj parka Macan Marija, koje je i bilo nekada šetalište, korzo, mjesto okupljanja mladih? Zar je to teško? Ovako u već prezgusnutom dijelu mjesta (odbijam da kažem grada, jer Lukavac to nije) se stvara još veća gužva. Smiješno.

Počela predizborna kampanja…

Ovo je neko drugo rjesenje sa mnogo manje novca.Sta se moze uraditi za 200 000 km.Trebalo je da se zatvori cijela ulica od autobuske do Aque i napravi drugi put za saobracaj.Zasto se treba na tom mjestu voziti i parkirati.To je samo da se ispuni obecanje koje je dato ali u puno drugacijem obliku.

Šta?,kako? koliko?e jesi vam i informacije baš

Ko’ u Njemackoj.
Tempirano do Oktobra.
München strasse.

Ovo je davno trebalo napraviti. Svida mi se.
Jedva cekam da prosetam novim setalistem.

Seljacinama netreba setaliste,jer oni neznaju sta je to ,posto su skoro svi sjatili sa sela u Lukavac,a znate vi seljacine da kod vas u selima mjesto setalista postoje samo,livade i baste.

Eto ti ces reci ko je seljacina a ko nije. Tvrdim da je makar pola ljudi koji su sa sela u proteklih dvadesetak godina dosli živjeti u Lukavac pismenije od tebe ( zaključio na osnovu tvog komentara), a činjenica da su porijeklom sa sela ih ne čini seljačinama. Tvoj komentar opet, sa druge strane, pokazuje da si ti seljačina, i to nepismena.