fbpx

PDA Lukavac: Naši doktori na raspolaganju za pitanja u vezi pandemije

3 min. za čitanje

Na email redakcija@sodalive.ba dobili smo saopštenje za javnost PDA Lukavac koje objavljujemo u nastavku bez bilo kakvih korekcija.

Poštovane građanke i građani opštine Lukavac!
Potpredsjednici opštinskog odbora Pokreta demokratske akcije Lukavac:

-Dr. Emina Karahasanović, zaposlena u JZU Dom zdravlja Lukavac,
-Mr.veterine Almir Alić, vlasnik privatne veterinarske stanice u Lukavcu

Stavljaju se na raspolaganje za sva vaša pitanja koja imate a vezano za trenutnu pandemiju virusa COVID-19, u smislu profesionalnih i stručnih savjeta, uputa i mišljenja.

Naša doktorica, Karahasanović vam prije svega poručuju da poštujete sve naredbe nadležnih Kriznih štabova i da se ponašate u skladu s time, da vodite računa o posebnoj higijeni koja je propisana za ove uslove i posebno da vodite računa o socijalnom kontaktu, koji je u ovom momentu i najbitniji (razmak između osoba minimalno 2 metra).

Ono što vam posebno poručuje jeste da budete mudri i zadržite potrebnu, ličnu i mirnoću u svojoj porodici. S obzirom da sve ovo utiče na psihičko stanje našeg građanstva, ne činite korake koji vam se mogu vratiti s negativnim posledicama.

Mr. veterine Almir Alić, kao stručnjak iz svoje oblasti, poručuje da psi i mačke ne prenose COVID-19, tako da vlasnici ne brinu o tome. Preporuka je vlasnicima da im prilikom uvođenja u kuću a poslije šetnje vani, peru šape vodom i sapunom a da što manje koriste dezinfekciona sredstva, jer ista mogu izazvati alergije na koži.

Obavještavamo vas da sva pitanja koja imate da uputite doktorici i doktoru, možete uraditi direktno preko naše FB stranice na kojoj će biti objavljeni i vrlo brzo njihovi odgovori prema vama.

Osim toga ostavljamo vam mogućnost, ukoliko se radi o velikoj hitnosti da ih direktno kontaktirate na njihove privatne brojeve mobilnih telefona, i to:

-Dr. Emina Karahasanović mob. 062/994-994
-Mr.veterine Almir Alić mob. 061/333-339

Poštovani građanke i građani, pozivamo vas da se slobodno i bez ikakvog ustručavanja pitate ih sve što mislite da trebate znati a do sada to znali niste i pitate sve ono na što vam struka može dati odgovor i što će vam biti od pomoći.

Jedini naš cilj je da damo naš skroman doprinos za prevazilaženje ove situacije, u kojoj se nalazi ne samo naša država nego skoro cijeli svijet, bit ćemo sretni ako bar malo pomognemo našoj zajednici i to nam je jedini cilj i ljudska obaveza.

Zdravi nam i živi bili!

Podijeli ovaj članak
7 komentara
Subscribe
Notify of
7 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Vaši doktori? Ti doktori su se školovali od novca poreznih obveznika.

Vi to ozbiljno…?!
Da veteinara konsultujemo u vezi virusa Corona_?
…pa jestel Vi uopste culi o cemu je rijec dragi PDA strucnjaci…ne radi se o Corida Virusu!!! Kakav veterinar…

Ja samo znam da oni nemaju pojma.

Ti vasi doktori

Zašto izbrisaste dr Aljukic?

Istovarim se na te vase doktore. Kako ste glupi pa poslali ovo saopstenje u eter.

Vasi doktori? Pa ovo je najgluplji dopis na svijetu. Ko ste vi da imate doktore, i da li jedan doktor treba da se kad je rijec o medicini stavlja u sluzbu stranke?
Haloooo koji mozak vi imate.
Kad cemo poceti slusati rijeci experata, rijeci iskusnih, a ne stavove stranaka. Mrzim stranke, zlo su bosanske stvarnosti, ali sve do jedne, ne samo ova sa najglupljim saopstenjem na svijetu nego i sve druge. Sav nas model Bosanski je pogresan i kocnica za sve nas a do kad, do kad boze. Boze smiluj nam se…