fbpx

Otkazana sjednica OV Lukavac: Medijima se obratili Edin Delić i SDA Lukavac

5 min. za čitanje

Nakon što 18. redovna sjednica Općinskog vijeća Lukavac nije održana zbog nedostatka kvoruma, načelnik Općine Lukavac, Edin Delić održao je vanrednu konferenciju za medije prilikom čega je poručio da je ovakvo ponašanje vijećnika nedopustivo. Napominjemo da je konferencija zakazana za 13:00, a poziv je stigao putem email-a u 12:20 sati.

– Da se ne radi o životu i interesu građana sve bi izgledalo komično i zabavno. Možda se „bježanjem sa časova“ moglo nekada nešto u životu i riješiti, ali našli smo se u situaciji kada oni koji brutalno demonstriraju blokade i kršenje zakona rješenje traže u „nedolasku na čas“. Isti oni koji su se osilili odbiti donošenje Budžeta, pokrenuti opoziv načelnika, te uzalud potrošiti 200.000 KM za opoziv, dati na poklon 250.000 KM od vodosnabdijevanja grada Lukavca svom direktoru Komunalnog preduzeća RAD Lukavac došli su do zida. Možda i uspiju do sutra opet „skrpiti 16 ruku“, ali papirnatog zmaja sa likovima braće Arapčić i par posljednjih kojih ih slijede više malo ko se danas plaši ili ima respekta prema njima. Ostao je goli interes i nasilje podignutih ruku u Općinskom vijeću, rekao je Edin Delić, načelnik općine Lukavac.

Delić je na konferenciji za medije (zakazanoj putem email-a u 12:20 za 13:00 sati) dodao:

– Dobro obaviješteni izvori tvrde da je Tarik Arapčić izdao komandu „ne dolazi na sjednicu Vijeća“ kada je ustanovio da za ključne odluke koje je bio spakovao nema dovoljno ruku da iste prođu.  Osim što su nejasni pozicija i uloga predsjednika Općinskog vijeća i koliko je on spreman daleko slušati naloge predsjednika SDA Lukavac Tarika Arapčića, nije jasno i ko se to od onih 15 koji nisu došli odazvao „na komandu iz centrale SDA“, a ko se eventualno „osuo“ iz većine. Čak i da su svi ostali skupa danas govorimo o veoma tijesnoj većini. SDA kola su već tako snažno krenula nizbrdo da njihov sunovrat teško da će moći iko zaustaviti.

SDA Lukavac:  Nastavlja se medijski spin Edina Delića! Ko ovdje koga opstruiše?

Saopštenjem za javnost oglasila se i SDA Lukavac čije saopštenje prenosimo u nastavku:

Kontaminator javnog prostora nastavlja u svom prepoznatljivom stilu. Medijskim spinom i podobnom novinarskom ekipom odavno se pokušava zavarati građanstvo, te kreirati vještačka kriza uzrokovana izmišljenom blokadom, kako bi u konačnici naravno, Edin Delić bio predstavljen kao žrtva! E neće moći!

Nakon što je 31. marta inicirao Vanrednu sjednicu općinskog Vijeća na kojoj je povukao vlastiti prijedlog Dnevnog reda napravivši budale od 31-og vijećnika, sada nam egocentrični profesor dijeli i lekcije iz morala… u najmanju ruku zanimljivo!

Medijski spin, za šta je majstor načelnik u odlasku, nimalo ne čudi. Posebno po pitanju odnosa između vijeća i izvršne vlasti. Ono što čudi i što je u ovom trenutku poražavajuće za sve aktere političke drame je licemjerstvo pojedinih vijećnika koji podržavaju i prećutno odobravaju oduzimanje osnovne ingerencije vijeća u smislu izjašnjavanja o budžetu.

Načelnik Delić je Službu vijeća prvo uskratio za jednu pravnicu te broj uposlenih sa tri smanjo na dva i pored velikog obima posla, a zatim je službu vijeća iselio u neuslovne druge prostorije. To je jasan pokazatelj i najbolji dokaz o maćehinskom odnosu prema Službi OV.

Ni to nije bilo dovoljno, pa je čovjeku koji će svojevoljno volonterskim, a ne profesionalnim angažmanom donijeti uštede od nekoliko desetina hiljada KM raspolovio reprezentaciju koju je moralna i ljudska veličina gosp. Mehmed Suljić izvršila sa 0 KM.

Kao vrhunac bezobrazluka i samovolje, oba budžeta od dolaska na vlast načelnik je proglasio ignorišući osnovnu funkciju vijeća. Ali sebe predstavljajui kao ŽRTVU!

Vijećnici SDA su do sada podržali od oko 91 načelnikove inicijative, nekih 73, što je preko 80%. KO OVDJE KOGA OPSTRUIŠE???

Na sjednicu općinskog vijeća, vijećnici SDA nisu došli iz razloga stalnog pritiska pojedinih poslodavaca na vijećnike iz reda SDA, zbog čega isti nisu u mogućnosti prisustvovati sjednicama. O ovome ćemo svakako više pisati u narednom periodu, kako bismo adekvatno odgovorili na konstantan spin i medijsku blokadu u kojoj se nalazi Stranka demokratske akcije.

Istina je uvijek negdje na sredini, građani će na kraju najviše ispaštati. Naredna sjednica OV Lukavac zakazana je za sutra u 16 sati.

Podijeli ovaj članak
7 komentara
Subscribe
Notify of
7 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

*** od čovjeka ponovo se ponaša kao seljačić. Alo lafinaš, jel stvarno misliš da narod zanima tvoj cirkus sa arapčićima, SDA i to vucaranje po selima. Okupio si ekipu snova oko sebe, policijac Osmo ti predvodnik a bivši i sadašnji narkomani pratnja. Lepo lepo načetniku od opštine praviš šumadijsku kavanu.

Zna se ko drži kafane
Nekadašnji vijećnik iz Gnojnice Đuro

Panika u SDA fildzan stranci parazita i izdajnika.

Ovo Lafinas Delic ovdje otvoreno prijeti nastavkom svog pakta sa Kukicem i da ce na tu foru uspjet da poremeti kao vecinu u OV jer ce preko Kukica koji mu je zaposlio zenu i sestru da izdvoji iz vecine OV ” kukine” vijecnike?! E moj profesore procitan si i ti i ta Lafina samo se obracunavaj sa ljudima i prijeti tako pricama o nekim “Zmajevima”, a kyd CES veceg ” Zmaja od Sipova” od onog tvog Jaketa Mahovkica ili onog Hodzica, Ibrakica ne bih ni spominjao. Okupio si pilupismene tipove u SDP- u i mlatis s njima, samo deri Al poznajemo te kad si u gacama oko zgrade hodao i pjesmice becarce pjevao sto su te seret-kone znale zabave radi nagovorit da pjevas i da se smijat imaju cemu! Koja si ti prevara, hahahaha

Profesore konju! Boli gradjane vise briga za tvoj licni rat sa Arapcicima , Dzevadom i bilo kim drugim! Gdje je voda za pice genijalac, gdje je ekologija nadri strucnjace koju si obecao, gdje su pravedni i pravicni konkursi za radna mjesta u Opstinskoj administraciji, gdje je finansiranje istaknutih doorposts, kulturnjaka, gdje je krpljenje gradskih ulica i trotoara , gdje je sta naucniche bad sa Fulbright stipendijom?????!!! Do kad mislis tu DEMAGOGIJU da prosipas , a da nista ne uradis samo da zivis na RACUN optuzivanja za tebe i SDP protivnicke strane??? Isti si ko i ONI, mists bolji her sad bi ti u SDA presao samo kad bi znao da mozes kakvu vecu poziciju da zgrabis! Zato, ne seri profesore Tita To!

Frajeru nije pošteno da VREĐAŠ plemenitu životinju “konja”, može vo, volčina, bik ali konj nikako

A gdje je to sve bilo prethodnih 12 godina?