fbpx

Organizatori protesta u Lukavcu čekaju odgovore nadležnih

2 min. za čitanje
Foto: Seid M./SodaLIVE.ba

U četvrtak je u Lukavcu organizovan protestni skup roditelja učenika OŠ Lukavac Grad. Povod za organizovanje skupa je tragičan događaj koji se nedavno dogodio u OŠ Lukavac Grad, kada je učenik upucao nastavnika.

Pročitani su zahtjevi i isti upućeni na sve relevantne adrese, a danas su se iz neformalne grupe obratili građanima:

Poštovani roditelji, sugrađanke i sugrađani i svi oni koji ste nam u četvrtak svojim prisustvom dali podršku i osnažili nas u našoj borbi da istrajemo sa zahtjevima za sigurniji povratak u školske klupe mi vam se zahvaljujemo i nadamo se da ćete nas na sljedećim protestima podržati u još većem broju.

Izvinjavamo se zbog kratkog izlaganja ali obzirom da zbog vremenskog roka nismo mogli dobiti odobrenje policije moralo je biti tako. Svoje zahtjeve uputili smo na sljedeće adrese: Vlada TK, Vlada FBiH, Ministarstvo za obrazovanje i nauku TK, Gradska uprava grada Lukavac, Komisija za obrazovanje i nauku TK i Ministarstvo obrazovanja i nauke FBiH.

Mi stojimo iza naših zahtjeva a koji su bazirani na zahtjevima Vijeća učenika i Vijeća roditelja OŠ “Lukavac Grad” i nećemo odustati. Još jednom veliko HVALA i vidimo se pred kraj jula. Srdačan pozdrav!

Kako saznajemo naredni protest će biti organizovan krajem ovog mjeseca. Ukoliko se ne usvoje zahtjevi, protesti će biti organizovani svake sedmice u augustu.

Zahtjeve možete pročitati na ovom linku

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments