fbpx

Općina Lukavac nastavlja finansirati udruženja sa drugih opština

1 min. za čitanje

Općina Lukavac objavila je rezultate javnog poziva koji je bio namijenjen organizacijama civilnog društva.

Šestočlana komisija u sastavu: Adi Dautović, Aida Kavazović, Zlatan Žigić, Dževad Biščić, Mladenka Stjepić i Amra Fatušić analizirali su 24 prijedloga i odobrili 21 projekat.

Kao i prethodnih godina, građani općine Lukavac će preko budžeta finansirati udruženja koja nemaju sjedište na našoj opštini.

Tako je komisija za LOT 1,4 I 5 odobrila 3.400KM (najveći iznos) udruženju iz Doboja (UG Topeer) za projekat “Stupari – Panjik”. Isti iznos je dodijeljen i Centru za ekologiju i energiju Tuzla za projekat “Zaštitimo i očuvajmo jezero Modrac”, kao i iznos od 2.000KM Društvu za istraživanje i razvoj (DlR) Tuzla za projekat “Kako upravljamo energijom u našoj školi”.

Udruženje registrovano u Doboju predložilo je i projekat “Grad pjesnika Lukavac”, ali isti nije odobren jer kako komisija kaže: Nije relevantan.

REZULTATI LOT 1,4 i 5

REZULTATI LOT 2

REZULTATI LOT 3

OZNAKE:
Podijeli ovaj članak
10 komentara
Subscribe
Notify of
10 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Čestitam portalu SODALIVE, što je konačno prepoznao i objavio za koga rade Deli i ekipa u općini Lukavac,Nakoji način troše budžetski novac.Ovo je sramota, a nema para za “DJEČIJU KUHINJU”.Koji smo mi glupani dragi bože.A nema para za promociju knjige druga prof.Edhema Muftića.

Pa i Bundoglav je s druge opcine…

To more samo u “Njegovom” gradu i okolini. Co'jek se bavi “medjunarodnom” politikom.Biva, redovno je aktivan na Tumarsko-Petrovackim dijagonalama i sumskim magistralama.Investira iz narodnog dzepa u lesinu preklanog bratstva i jedinstva kojemu su katil-ferman ovjerili upravo oni “sumari”sa kojima On “gradi ” “bratski “promiskuitet.
Kako,bolan jadan, ne vidis da je cetnistvo mamenije nego sto je bilo prije i za vrijeme rata?! Orgijaju od Beca do Vojvodine, preko Beograda i Kosova do Crne Gore! O BiH-u da i ne govorimo! Ne daju nikome mira.Kad bi se samo prilika ukazala, skocili bi da zavrse zapoceto.Okani se nelegalnog posla! Il’ radi ono za sta si izabran i placen, il’ ucini spasilacki korak: batali se boolivudske glume i sidji sa “bine”! Vidis da je zdimio i “glavni glumac” sa kaskaderima i gutom narodnih para, a Tebi nimukajet !!!

Delicu seoska varalice, odstupi sa pozicije nemoj da ja dolazim.

Molim te,Dzeko, dodji pod hitno i istupi seosku varalicu za opoziciju…

Sreća pa odseli iz vukojebine

Daj te izbore da ovog lafinasa delica vratimo u tuzlu

SDA Načelnik neće ni Šahovski Turnir da finansira,4 dana kad u Lukavac dodju šahisti i cijele BH i Regiona,Rejtingovani,Međunarodni,kad dodju Turisti i iz Turske,Najbolji turnir u BH ,samo jer su SDA Amira Skinuli s Mjesta predsjedniak Šahovskog Kluba i postavili SDP Dragana inače FM

Vjerovatno su te NVO članice koalicije SDA-SD(bez A)

Smeće od portala…