fbpx

Održano takmičenje podvodne fotografije: Ovako izgleda podvodni svijet jezera Modrac (FOTO)

2 min. za čitanje

Tokom vikenda 7. i 8. septembra 2019. godine na jezeru Šićki Brod i jezeru Modrac održan je međunarodni kup u podvodnoj fotografiji „Lukavac 2019“ u organizaciji Eko-ronilačke grupe invalida iz Lukavca.

Učešće na takmičenju su uzeli ronioci iz Slovenije, Hrvatske, Srbije i Bosne i Hercegovine.

Takmičilo se u kategoriji DSLR i Kompakt aparata i ovo je do sada najveće takmičenje koje je održano u Bosni i Hercegovini kada je u pitanju podvodna fotografija. Žiri sastavljen od vrsnih podvodnih fotografa imao je težak zadatak da odabere najbolje radove.

U ukupnom plasmanu pojedinačno u kategoriji DSLR aparata najuspješniji je bio Miloš Prelević iz Ronilačkog kluba „Spasilac“ iz Novog Sada, drugo mjesto je zauzeo Janez Kranjc iz „Sveta ronjenja“ iz Pančeva, dok je treće mjesto pripalo Aleksandri Stojkov iz „DPA Sombor“.

Kada su u pitanju Kompakt aparati u ukupnom plasmanu pojedinačno najuspješniji su bili takmičari iz Eko-ronilačke grupe invalida iz Lukavca Elvir i Edis Mahmutović osvojivši prvo i drugo mjesto, dok je treće mjesto zauzeo Jovan Petrovski iz Bele Crkve.

U ekipnom plasmanu najuspješniji su bili takmičari iz „Sveta ronjenja“ iz Pančeva, drugo mjesto je pripalo takmičarima iz „DPA Sombor“, dok su treće mjesto zauzeli domaći takmičari Eko-ronilačke grupe invalida iz Lukavca.

Apsolutni pobjednik takmičenja je Miloš Prelević iz Novog Sada.

Podijeli ovaj članak
9 komentara
Subscribe
Notify of
9 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Ja mislio snimili sporet i skoljku od stojadina.

Ne na Modrackom jezeru,samo na Sickom Kopu.Ispravite gresku.

Mogli su snimiti morsku neman. Edu zvanog mladunce od kita. Edine seoska varalice i ratni profiteru. Istresem ti se u tu torbicu sto je nosas ko kakav derpe.

Ja Edo ja Uglješa iz Vijeća ista GAMAD,živio SDP

Ovi iz Panceva i Sombora su tukli samo po nesrbskom zivlju. A iz Novosadskog korpusa su samo vikendom ratovali. Ispale koji rafal, okrenu prase i vrate se u maticu srbiju.

Ti izgleda jos ratujes?

Želimo vidjeti sve fotografije

Pos vodom sve zelenoj ko u našoj upravi i OV..zato ej jezero zagadjeno ko naše vijeće i uprava

Kakav je to nacin ?! Njega ili Ga niste snimili ! Prvog gnjurca za “bluz mutne vode”.Valaja vam ponov…