Održan sastanak povodom bespravne gradnje u Lukavcu

2 min. za čitanje

I pored postavljene trake i pečata o zabrani gradnje radovi na objektu u Milerovoj ulici su nastavljeni, a stav tužiteljstva se još uvjek čeka,
javlja RTV Lukavac.

Tim povodom upriličen je sastanak u kabinetu Općinskog načelnika Edina Delića, a sastanku su prisustvovali predstavnici stanara, predsjednik Općinskog suda Lukavac, načelnik Policijske stanice Lukavac, predstavnik općinske inspekcije, općinska pravobraniteljica i sekretar.

22. aprila općinska inspekcija izašla je na teren, napravila zapisnik nakon čega su uslijedile  ostale zakonom regulisane mjere.

Obavljen je razgovor  i  upoznavanje  investitora sa pokretanjem postupka, a od strane nadležne geodetske službe izvršen je premjer objekta te je utvrđeno da se isti djelom od jedne trećine nalazi na društveno -građevinskom zemljištu.

Obzirom da je ovom gradnjom  izvršena uzurpacija državnog zemljišta o istom je upoznato i pravobraniteljstvo Općine Lukavac, javlja RTV Lukavac.

26. aprila Obavljeno je postavljanje traka i zatvaranje gradilišta, međutim istog dana u poslijepodnevnim satima investitor je nastavio radove o čemu je obavještena policija te upućen dopis kantonalnom tužilaštvu.

Predstavnik općinske inspekcije na održanom sastanku prisutne je upoznao da je 29.aprila upućen prekršajni nalog i rješenje da se objekat ukloni o trošku investitora.

Uzimajući u obzir da se i pored zabrane radovi i dalje izvode i prvog maja napravljen je zapisnik od strane službenika policijske uprave.

Ovaj problem izuzetno je kompleksan ,ali je na sastanku potvrđeno da će se ponovo tražiti hitna intervencija tužiteljstva, a zahtjev će uz  prilaganje sve potrebne dokumentacije zajedno podržati i predsjednik suda, načelnik policijske stanice, pravobraniteljstvo i općinski načelnik.

Podijeli ovaj članak
8 komentara
8 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Sramota, pa valjda na silu treba odgovoriti silom, i ko je taj što gradi? Jel on jači od države?

Izgleda da jest, cim mu se dopusta da i dalje gradi
Sad je okacio zastave Bosne, Eu i Romsku kao da je ko fol patriot

Ciganska država.. Ne smiju im ništa.. Sinoć u 10 sati naveče kamion s mješalicom blokirao ulicu poprijeko i rade i dalje, ne možeš zaspati od njih..

Lukavac – Opstina zasjedanja, zapisnika, komisija i utvrdjivanja.

Po principu, da ne bude da nismo uradili nista. Kada za dva mjeseca budete otisli u opstinu, reci ce vam da su oni uradili sve sto su mogli i da se obratite inspekciji. (do tada vec sazidan temelj).

Nakon sto uspijete uganjat inspekciju i inspektora, nakon obracanja pismenim putem, oni ce da vam odgovore 29-ti dan, jer je rok 30 dana. U odgovoru ce pisati da su uradili sve sto je u njihovoj moci, da je zapisnik napravljen i da je to to. (prvi sprat se vec digao).

Nakon toga, ide obracanje kantonalnoj inspekciji, prepiske i slicno, da bi oni nakon 90 dana rekli da nisu nadlezni (Fasada se vec uveliko udara).

Nakon toga slijede razne prepiske na relaciji sud-inspekcija-opstina i unazad, dok covjek vec uselio i mirno zivi tu. Nakon toga, bice mu ilegalno srusiti objekat,jer ce se pozivati na kojekakve zakone, pa ce mu kroz 3 godine izmajmunisati zastaru, nakon cega slijedi legalizacija objekta.

Znam scenario napamet, isto ko kad gledas film po 18-ti put.

Nečuveno! Pa koga ste to sve pozaposljavali u sudstvu i upravi da niko ne može skontati da upravo radi ovakvih slučajeva postoji aparat državne prisile. Al’ ne, uskogrudi pojedinačni interesi su bitniji od javnog dobra! Jbg šta će sa Rikom i drugim kafanskim jaranima u tom slučaju…

Osobe albanske nacionalnosti iz slasticarne Bosna mogu sve . Grade bespravno na opstinskoj zemlji , ne placaju komunalije u stanu u kojem zive i niko im nista ne moze. Uzgred vlasnik stana ih ne moze da istjera , to zna cijeli Lukavac.

Ako je platio GGZ nije u redu da dirate Čojka…hahahaha

Bundoglav može da organizuje saqstanke samona temu bespovratne gradnje …