fbpx

Odgovor vijećnika SDP BiH Lukavac na saopćenje SBiH Lukavac

8 min. za čitanje

Poštovana gospodo, autori saopštenja SBiH u kojem optužujete vijećnike SDP-a i načelnika Delića za političko stanje na općini Lukavac.

Potpuno prihvatamo optužbe za opšte stanje na području naše općine jer je znatno bolje nego što je bilo a bilo bi još bolje da vi ne vršite opstrukcije u OV Lukavac. Obzirom da ste imenom i prezimenom prozivali vijećnike SDP BiH kao odgovorne osobe za nastalo stanje u općini Lukavac, nećemo se libiti ni mi da prozovemo pojedince i postavimo im neka pitanja.

Gospodine Refiku Hankiću, znamo da si odavno postao portparol SDA ali si sve dosadašnje postupke svojih vijećnika svaljivao na njih. Da li si zaboravio svoje riječi ali ćemo izbjeći onaj vulgarni dio koji si izgovarao:

„Ne mogu im ništa, prodali su se, jedan za zaposlenje sina drugi za zaposlenje sestre.“

Gospodine Hankiću spominjete bolesne političke ambicije a da li si zaboravio svoje zahtjeve poput onog da Fahrudin Smajlović – kadar SDA umjesto šefa finansija u DZ Lukavac bude imenovan za pomoćnika direktora za finansije. Razlog za to si navodio da ti sačuva tu poziciju do isteka mandata a na šta se nije pristalo. Takođe, da li si zaboravio zahtjeve da ti rodica ostane direktor socijalnog što smo takođe odbili. Znamo da nas je to koštalo većine u OV, ali smo ostali principijelni da nećemo biti prodane duše kao ti i tvoji vijećnici.

Gospodine Hankiću da li si zaboravio da ti nisi došao na poziciju federalnog parlamentarca voljom građana nego kompenzacijskom listom odnosno opet ličnom trgovinom unutar stranke. Zbog toga se zapitaj i sam o tezi da apsolutno nikom nije zagarantovana pozicija jer tebi ne da nije zagarantovana nego je nisi ni zaslužio.

Međutim, budi siguran da će izbori biti najbolje mjerilo tvoga rada. Postavljate pitanja načelniku Deliću o obećanjima, teško ti možeš i vidjeti šta je urađeno a šta ne jer se ili zavlačiš u budžake pa trguješ pozicijama ili si u Sarajevu, pa te niko i ne susreće po gradu.

Gospodine Hankiću kad pratite medije onda prati i komentare na njima pa vidi da nečelniku Deliću podršku daje i većina osoba koje su bile na listama SBiH. Gospodine Hankiću govorite o „medijima načelnika Delića“ a nećete da analizirate medije koji nisu u stanju napisati ni jednu rečenicu o pozitivnim humanitarnim projektima koje realizuju osobe iz SDP-a u saradnji sa građanima.

Gospodine Hankiću pozivamo te da ako ne možeš sa drugima da bar ostvariš kontakt sa Suadom Salibašićem, Erminom Jusufovićem, Osmanom Blekovićem itd. koji su zaduženi za obilazak određenih mjesnih zajednica da ti podnesu izvještaj o čemu oni govore na tim sastancima, šire li oni i podstiču sve ono što si naveo.

Gospodinu Mihadu Sakiću nije smetao načelnik dok je za njim trčkarao kao pudlica po Poljicu, Puračiću i bog zna do kada bi bilo tako da nije skontao da načelnik Delić nije baš neko ko na prvu daje direktorske pozicije na koje se začešljao. Bio je u stanju gurati projekat muzeja u Lukavcu samo zbog direktorske pozicije, pa ćemo se složiti da je on zaista sazrio za muzeja ali sa stanovišta svoje političke karijere a u muzej bi mogao postaviti svoju fotografiju sa Slobodanom Miloševićem koja kruži internetom.

Sada da odgovorimo i na postavljena pitanja:

Kada će načelnik početi raditi na ekologiji DA LUKAVAC PRODIŠE?

Priznajemo načelnik je možda podcijenio situaciju, nije bio svjestan da ste vi u proteklom periodu kao koalicioni partneri zagadili sve što se moglo zagaditi, da prvo treba očistiti vaše umove i promijeniti kompletan pristup određenim problemima. Vi ste ti koji ste zbog ličnih interesa htjeli izdati dozvole i novim zagađivačima a optužujući za to načelnika, poput PIROLIZA GUMA. Kao i u svemu drugome ima napretka ali rezultati će se pokazati nešto kasnije pa se toga i plašite. Pozivamo vas da obiđete postrojenja u GIKILU i da vidite da se ipak zahvaljujući stalnim razgovorima, zahtjevima od strane načelnika općine trenutno mnogo ulaže na poboljšanju tehnološkog procesa sa ciljem smanjenja emisija štetnih čestica.

Kada će početi rješavati pitanje pasa lutalica?

Moramo vas pitati jedno od najbitnijih stvari, da li ste vi zaboravili da ste vi većina u OV, odnosno zastupničkoj vlasti. Da li ste zaboravili da se ključne odluke po ovom pitanju donose na OV. Ne, vama je bilo važnije delegirati smjene UO JUDZ Lukavac, smjenu VD direktorice, smještavati svoje kadrove nego delegirati rješavanje problema poput pasa lutalica.

Kada će nečelnik početi čistiti jezero Modrac?

Mi prvi put čujemo da se nešto čisti dok se još uvijek kontinuirano zagađuje. Pitamo vas da niste sklopili kakav sporazum sa koalicionim partnerima iz Banovića da što više nastavi zagađivati jezero kako biste nam otežavali u realizaciji tog projekta. Još nismo čuli ni jednu izjavu vaših vijećnika, predstavnika u bilo kojoj vlasti ili predsjednika stranke da osude to što rade iz Rudnika Banovići, šutite kao da se to ne dešava u vašem dvorištu. Možda su to razlozi zašto se gospodine Hankiću sastaješ više sa Kukićem i od istaknutih članova SDA Lukavac.

Na kraju pitanje koje se tiče neovisnosti načelnika SDP?

Dobro ste rekli, nekoliko puta izgovorena laž može postati istina pa se maksimalno i trudite na pojašnjavanju vaših izrečenih laži. Ponoviti ćemo vam još ovoga puta da načelnik nije bio neovisni – nezavisni kandidat, već kandidat tri partije – stranke (SDP, SDU i DF), možda imate žal što nije bio vaš kandidat, što ste izabrali pogrešnog kandidata koji je sakupio toliko glasova koliko mogu sakupiti i pojedini vijećnici za OV gdje je 10 puta više kandidata u opticaju da osvoje glas građana. Kada ste toliko sigurni da načelnik Delić nije ništa uradio pozivamo gospodina Hankića nek on pokrene postupak opoziva i da on bude lično protivkandidat Deliću a možda bi mogao okušati sreću i Mihad Sakić, pa se i sami izvagajte oko podrške građana. Sigurni smo da Hankić sada ne bi osvojio ni ono što je osvojio prije godinu dana, jer je i to sakupio zahvaljujući podvali građanima, putem medijske debate na televiziji TK, kako je on tobože suprotstavljena strana SDA a o Mihadovoj podršci suvišno je i govoriti. Zanimljivo je da vama više smeta Delićev ulazak u SDP nego onima sa kojima je ušao u kandidaturu DF-u i SDU. To potvrđuje našu sumnju da ste očekivali da i na toj osnovi trgujete, da postane član SBiH. I SDP je ipak održao izbornu konferenciju a vi u SBiH to i ne smijete jer ste svjesni da ne bi ostali na tim pozicijama, kaznili bi vas vaši članovi. Na kraju obzirom da ste nas optužili za huškašku politiku, možemo vam samo poručiti da ukoliko pod tim podrazumijevate sve što smo iznosili i javno prozivali one koji su štetno i kriminalno radili u proteklom periodu obećavamo da ćemo to nastaviti i u narednom periodu.

Stranka za BiH Lukavac: “Do danas Općina krije podatke o dugu od 1.700.000KM”

Podijeli ovaj članak
24 komentara
Subscribe
Notify of
24 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Bravo SDPovci. Recite ovom privjesku od SDA šta ga spada. Šta su oni uradili za 12 godina dok su na vlasti?

Hahaha komunisti na aparatima… Poceli izgovori za predizbornu ali bgm i postizbornu lafinu. Dobar vam Refik kad dize ruke za DZ i sl. a sad kao najveci dusman. Zbog takvih kao vi drugovi vijecnici SDP-a i zbog velikih glavatih vodja kakav je vas lafinas, SDP u svakih 10 godina dodje jednom na vlast traje najvise 2 godine i onda SDA bez kampanje narednih 8 dobije povjerenje.

Gospodo iz sdp vama bi bilo bolje da se pravdate narodu opstine Lukavac sta ste to sa nacelnikom uradili za opstinu.Vi ste samo par potrcaka koje ce isti nacelnik odbaciti kad mu vise ne budete potrebni. sam je rekao da nije mogao sam pa je izbrao sdp jer je u vama vidio najvecu slicnos sa sobom.Zajedno sa njim ne postujete nikog ,cak i zakone nepostujete ,a najvise se kacate za njiha.Govorite o zaposljavanju .Da li vasi drugovi nisu za ovo kratko vrijeme zaposlili svoje bliznje ,da li to nacelnik nije imao pravnika iz lk pa zaposlio iz tz .Voda vas za sobom ko slijepce.Vrijedate ljude Op lk a niste dosljedni ni malog prsta njihovog .Da nije vas u ov vecina nebi pratila sjednice Vise ste smijesni ,nekulturni.Toliko toga bi se moglo jos napisati,ali pisite vi ,izlazite i dalje za govornicu blamirajte se
Procitani ste kod naroda

Malo si se prešo oni će pobjeć od njega bil vide da nema nafake za njih.Pa sve su dosad izdali i Čelika i Muniba ma sve to je stari dno dna od persona koje bi da se ko nešto pitaju. Njihov kapacitet je vjeće Mz i to nije sigurno

Svašta napisaste drugovi, ali gdje je odgovor na glavno pitanje koje Vam je postavljeno i Vama i načelniku: Šta je sa radom komisije koju je formirao načelnik i šta je sa vijećničkim pitanjem o 1700,000 KM vezanih za deponiju,?! … Vi gospodo SDP-ovci Vijećnici isto ko´ i Vaš precednik- il´ ste totalne budale ili izbjegavate konstantno da date odgovor na konkretna pitanja?! Nije Vam ta politika pametna drugovi jer obiće Vam se o glavu sigurno, a glava za “obit” kao što znamo imate, nadasve to ste i pokazali izborom svog SDP precednika,

Čuj lafinaš nije bio neovisni-nezavisni kandidat, narode ljudi rekoše da nije bio neovisni-nezavisni kandidat, čuj lafinaš precjenio zagađenje ma kako taj veličanstveni um, doktor za ćumur da precjeni, nemojte mi udarati na lik i djelo profesora dva puta citiranog u nauci. Samo još dajte obrazloženje kako je ženu u socijalno bez konkursa zaposlio.

Izađite gospodo ovo subotnje jutro vani i krenite prema Lukavcu.A kad dođete onda pogledajte vaša pisanja na mobitelu u kampanji i vidjećete šta ste sve obećali.Dalje od mobitela u ruci se ionako ne vidi.Ovo što pričate i pišete je smijurija.Svi ponuđeni odgovori su šupljiranje.Bolje je da šutite.Možda ovi drugi dođu tobe pa pokupe sve dokaze vaših obećanja.Vaših i vašeg NESTRANAČKOG predsjednika.

početi jednom misliti o narodu a ne samo o sebi kako će koga uhljebiti na državne jasle.svi pravi trgovci tuđim znojem i tuđom mukom dabodase svi razbolili i rak dobili kakve veze ima kođe biti načelnik važnoje dobro živjeti .ali treba i ovo malo štoje ostalo otrijebiti i pomesti.

Čuj SDP-ovaca vi ste najveći ovozemaljski šljam, nalazite se na smetljištu političke historije i niste džaba tu,jer narod vidi koje ste vi ublehe, zajedno sa svojim nezavisnim lafinašem.

Koji od zanatlija, predstavnika SDP-a u opštinskom vijeću, je autor ovog teksta? Da li dokazani i naočiti ekolog Jakub Mahovkić ili bravar i bivši robijaš iz Kruševice Hasan Ibrakić? Ako oni kroje sudbinu SDP-a i opštine Lukavac, onda blago nama.

Ili je Brkić iz Poljica piso. Čovjek od narodnih (čitaj ukradenih) para pravi Dom kulture u Poljicu. Nije izlazio iz d….a T.A. dok mu je trebo, a sad ne izlazi iz d….a načelnika. Čovjek toliko smrdi od predugog boravka u š…..a da se kraj njeg ne može proć.

Predsjedniče Sdp Lukavac Edine Deliću umjesto uvreda na račun R. Hankića i M. Sakića bolje da ste pokazali dokumenta koja je formirana komisija utvrdila i Vama dostavila. A ovako ustvari Vi skrećete sa teme i pričate o upošljavanju sina i sestre vijećnika SBiH koji uopste ne rade dok si u tom periodu ti uposljavao Hasana Ibrakića u Gikil i sina Hajrudina Hodžića u Cementaru koji rade i koje si uposlio bez ikakvog konkursa a spominjes konkurs kad je u pitanju Dom zdravlja. Pročitan si od naroda, još malo ćeš se slikavat.

HAHAHAHAH,pa GIKIL i Cementara su privatna preduzeća nisu državna a Dotična Mirela hoće na Državne Jasle,Privatno radi gdje hoćeš šta hoćeš nek se sin od Hukile zaposli privatno ili Dotična zaposli u Trgovini,oni hoće u JP u šKOLE u Muzeje

Crveni lafinas nece dobiti ni pola glasova na prvim izborima ili referendumu koji se odrze jer sve sto je obecao nije uradio i jos najgore od nezavisnog postao je zavisni kandidat ispranih mozgova

Jasminko.jesil ti onaj bivši SDP Jasminko što sad uzima državni novacr adeći za jedno Javno Preduzeće,ili se neko lažno predstavlja?

Auuuu poštenjačinee..a vaša uvaljivanja??gdje ono jaro hodžić zapošljaje..GIKIL.narod priča i narod znaaa..i to načelnik pogura da se ibrakić uhljebi u koksaruu naš kv bravar killer…a u poštenjačine hajrudina sin u cementari..a šta se jasminki iz sbb pravi koje PR mjesto ne pričatee.. a onaj mali imamović iz df u termoelektrani opaaa.. a adem mahovkić štoj 8 mjesta na državnim jaslama promijenio BEZ KONKURSa..ništa too…..opaaa idemooo
zakoni ustavi ne zaustavi..ljuljaaaaj..ohoooj

SDP je sila .Pet mušketira protiv svih.Najljepši najpametniji škola završili sve dr.mr sila. Kome vi šaljete saopštenja mali ste sad će vam i NUR na odmor a vi opet opasna opozicija.Općina Lukavac se trese od vas i vaših saopsćtenja.

Ljudi pitaju šta je sa zapošljavanjem u općini ne oglašavaju se šute ko ona stvar ma bagra

Kao i uvjek do sada važna su stranačka prepucavanja ko je kriv a ko nije,vama je to važno.Građani i dalje ostaju da udišu tumorozan vazduh i da ih napadaju psi lutalice.Neka psi lutalice i dajle napadaju našu djecu,trudnice,starce a VI se i dalje prapucavajte SRETNO VAM bilo.

Drugovi saborci, najbolje bi bilo da ga kolektivno hitite i rijesite se stresa. Ovo je ionako sve propalo ko kauc.

I eto, mozda bih se i slozio s kritikom da niste opet bezobrazno spomenuli gikil i smanjenje emisije stetnih materija. Pa gdje vi zivite ljudi??? Pa ne moramo ici u gikil da bilo sta provjeravamo, jer se svako jutro gusimo od smrada koji dolazi iz koksare. Svaki dan je Spreca bijela i smrdi na benzol nizvodno od koksare, a to mozete vidjeti s mosta u puracicu. Kako vas nije stid pisati o poboljsanju rada najveceg trovaca u drzavi???
Upamtite, za nacelnika sam glasao s ponosom, a zbog podrske trovacima iz gikila lobirat cu kod rodbine i prijatelja da se glasa za opoziv.

Valja Vama preko “SAJLE” u Tuzlu uskoro biciklima moj Deliću al ima ona narodna svaka laž kratko traje.Što se tiče SBIH a,ljudi su skontali na vrijeme da je Delić lafinaš i licemjer koji želi sve zavaditi u Lukavcu samo da bi svoje dupe sačuvao.Priča o poštenju a ženu bez konkursa zaposlio,dovodi tuzlake u općinu,zapošljava dijete Harudina Hodžića u Cementaru a za uzvrat toleriše Imamović Izetu sapljivanje GUMA i LIJEKOVA u fabrici.U GIKIL upošljava SDP vijećnika Ibrakić Hasana a za uzvrat će potpisati produženje okolinske dozvole GIKILU jer je on član komisije.Prijeti vijećniku Mihadu Sakiću da će imati problema na poslu i da mu sin nikad neće početi raditi dok je on načelnik jer ne glasa kako on želi.Bivši načelniče Deliću nije ovo Sjeverna Koreja.VRIJEME TI JE ISTEKLO A I TVOM PENZIONERU ČAČKOVIĆU.Mihad Sakić živi od svog rada i hrani četvoročlanu porodicu u kojoj sam radi djecu školovao,živi u kući koju je naslijedio od babe i društveno političkim radom se bavi od omladinskih dana.Njegova djeca imaju pravo na rad i kao tvoja supruga,sestra i drugovi iz ove ti posljednje partije u kojij si na žalost predsjednik.

Ej jesi ga opisao,svaka ti čast.
SDP je propala partija puna komunističkih prikaza i antibošnjačke politike.
Lazno bosanstvo u službi velikosrpskih i velikohrvatskih ideja,baš kao i fiktivno i nepostojeće jugoslovenstvo.

Partija se primiče kraju.Dok majstor bez kategorije povlači poteze u cajtnotu, pijuni padaju jedan za drugim ostavljajući golog kralja u matnoj poziciji.Još par besmislenih poteza i- gotovo.Zastavica pada bez ijedne riječi,bez žadub.Za kralja se žrtvuje partija da bi ON ostao sam na goloj tabli kao svjedočanstvo jedne davno pročitane strategije i dekadentne taktike…