Odgovor redakcije SodaLIVE.ba načelniku Deliću na iznesene neistine

16 min. za čitanje

Poštovani gospodine Delić, pošto smo prozvani kao portal a isto tako, prozvali ste i osnivača portala Dinu Osmanovića, dužni smo odgovoriti na grube neistine koje ste iznijeli samo kako bi zadovoljili svoje pratioce željne jeftinog populizma. Objavu načelnika Edina Delića možete pročitati OVDJE

Pa krenimo redom:

 1. Načelnik Delić smatra da se portal SodaLIVE ne može smatrati medijem i da nemamo angažovano niti jedno profesionalno lice “medijske profesije”.  Želimo naglasiti da je poznato da brojne uspješne medije vode osobe iz područja društvenih nauka, obzirom da je, Dino Osmanović, kao diplomirani ekonomista, smatramo da je to dovoljna referenca za vođenje jednog portala. Ukoliko se ljekar može baviti politikom, pravnik biti direktor/menadžer neke kompanije, načelnik Općine biti istovremeno i profesor itd, zašto jedan medij/portal ne bi mogao voditi diplomirani ekonomista?Ekonomija je društvena nauka i potiče od grčke riječi oikonomia – upravljanje kućom ili oikos – kuća, domaćinstvo i nomos – zakon, pravilo o upravljanju. Shodno navedenom u prevodu ekonomija znači skup pravila i vještina upravljanja domaćinstvom/privredom. Profesionalni standardi su regulisani od strane RAK-a i na žalost medij ne može svakom pojedincu udovoljavati u skladu sa njegovim standardima niti opšte standarde prilagođavati njegovoj volji i želji.

  Da vam ponovimo, rad na SodaLIVE.ba je volonterskog karaktera. Radimo po kiši, snijegu, vrelini uglavnom volonterski, radno vrijeme je od 00-24h, izvještavamo građane, objavljujemo pozitivne priče, nekada manje pozitivne, ali realnost ne kreiramo mi nego društvo oko nas. Nagrađivano smo više puta od strane raznih institucija. Mi smo servis koji omogućava da svaki stanovnik Općine Lukavac treba da čuje informaciju bez obzira gdje se nalazio da li u Lukavcu, Minchenu, Kabulu, Dubaiu, Makarskoj, Washingtonu…Na našoj opštini postoje mediji koji se “okreću” kako vjetar puše a koje vode lica “medijske profesije”, pa nas zanima da li ti mediji, a koje su pod direktivom načelnika Delića, odgovaraju “ozbiljnom mediju”?

  Gospodine Deliću, naš medij ste smatrali ozbiljnim kada ste prije nekoliko godina dolazili u ime UG “Green tour – zelene staze” i tražili medijsku promociju. Tada smo djelovali na isti način kako to radimo i danas ali smo Vam odgovarali i smatrali ste nas medijem. Čudno je, da tada nismo odgovarali tadašnjoj vlasti, zar ne? Isto tako, za vrijeme kampanje za izbore koje ste dobili, Vi ste iskorištavali priliku i okarakterisali ovaj portal kao Vaš, pa nas zanima zbog čega promjena?

  Zašto ste željeli upravljati uređivačkom politikom portala SodaLIVE kada ste tražili ukidanje komentara i svega što ne piše kako Vama odgovara? Imate jedan medij kojim upravljate, tačnije tri medija i željeli ste upravljati onako kako Vam odgovara i portalom SodaLIVE.ba? Čemu ako Vam je nebitan, zašto se plašite? Imate dovoljno profila na društvenoj mreži da plasirate informacije onako kako Vi želite, uljepšane, dotjerane, ušminkane. Zašto Vam smeta SodaLIVE?

  Vi ste Načelnik, javna ličnost, preuzeli ste povlastice ali također morate i obaveze funkcije koju obnašate. Komentari su glas naroda, kako mislite da čujete reakciju istog tog naroda/građana koji su glasali za Vas ako ne putem medija. Pa Načelniče, istina da ste Vi aktivna osoba ali dan nije dovoljno dug da obiđete sve građane i čujete od svih građana mišljenje.

  Zato je načelniče izmišljen telefon, radio, televizije, internet, FB i ostale mreže i kanali. Načelniče, ne živimo u doba tiranije i diktature pa da Vi stavljate narodu riječ u usta. Trebate biti ponosni na nas, portal SodaLIVE.ba radi već 8 godina bez ijedne marke općinske pomoći (što nije po Zakonu koji uvijek spominjete) sve ove godine u interesu građana opštine Lukavac. RTV Lukavac godišnje iz budžeta dobije blizu 400.000 KM a drugi mediji ni marke. Usporedite ova dva medija (RTV Lukavac i SodaLIVE.ba), zađite dublje u analizu pa nam opravdajte isplativost i ekonomsku računicu istog.

 2. Načelniku Deliću svakako želimo zahvaliti na transparentnom radu što je značajan pomak u komunikaciji sa građanima i ovom prilikom želimo obrazložiti da mi kao portal nismo u mogućnosti iskontrolisati svaki “anonimni profil” koji iznese negativna mišljenja u vezi njega kao osobe. Kao što je rekao, bili smo u kontaktu a i tada smo mu objasnili neke stvari i izvinuli se na uvredama koje su se odnosile na njega. Isto tako, treba ponoviti da je gospodin Delić u više navrata tražio da uklonimo komentare i mogućnost komentarisanja što smo odbili kao varijantu. U isto vrijeme, komentarisanje ukidaju ostali portali sa općine Lukavac, što je prevelika slučajnost ili?No, moderni mediji predstavljaju prostor gdje ljudi javno iznose svoja negodovanja kao i pohvale s čime se trebaju znati nositi oni koji su prozvani u bilo kom kontektstu. Trebate jednom razumjeti da ste samom kandidaturom postali medijska ličnost i biti spremni na sve komentare. Mi svakako kao portal ne možemo uticati na mišljenja i negodovanja naših čitatelja na članke koje objavljujemo. Tako da ni u kom slučaju SodaLIVE.ba portalu nije u cilju da se diskreditira rad niti načelnika niti bilo kog drugog aktera koji su bili tema naših članaka. Mi objavljujemo vijesti sa područja općine Lukavac i šire, a komentatori nisu radnici portala SodaLIVE.ba već obični građani sa slobodnim mišljenjem, koji imaju glavu da razmišljaju a ne čekaju da im neko kaže šta će misliti. Načelniče promijenili ste mnoge stranke, sada ste u stranci koja je “socijaldemokratska”, zar Vam je demokratija strana riječ ili želite da živimo u komunizmu?
 1. Po pitanju interesovanja da određeni kandidat pobijedi, ne znamo po kom osnovu načelnik Delić iznosi ovu špekulaciju. Interesovanje po pitanju ove procedure, kao i dosadašnjih procedura prilikom zapošljavanja u jedinicu lokalne samouprave Općine Lukavac, je zašto kandidati sa najvećim brojem osvojenih bodova na stručnom testu i intervjuu ne dobivaju radno mjesto, već se primaju kandidati koji su niže rangirani od strane stručne komisije Agencije za državnu službu FBiH.Poznata je kampanja od prethodnih godina u kojima su gospodin Delić i njegove stranačke sluge učestvovale i urgirale da se zapošljavaju samo oni sa prvih pozicija na konačnoj rang listi. Znamo da Zakon o zapošljavanju državnih službenika, dozvoljava da načelnik Općine izabere sa Liste uspješnih kandidata bilo kojeg kandidata. Svakako da nas, kao i javnost zanima po kom osnovu načelnici donose odluku ukoliko ne izaberu kandidata sa najvećim brojem osvojenih bodova? Spomenuli ste da ste snimali svaki intervju, ali zar je dokaz da je neko stručan ako poznaje periodni sistem elemenata, glavni grad Nepala, Pitagorinu teoremu, razne Boginje… kako i čime dokazujete da odgovore unaprijed nisu znale osobe koje su izabrane?Da objasnimo čitateljima: Načelnik Delić je sa liste uspješnih kandidata izabrao kandidate koji se nisu nalazili na prvim pozicijama.

  Na mjesto Stručni saradnik za poslove upravnog rješavanja iz oblasti građevinskog zemljista izabrana je F.E. iz Lukavca koja se nalazila na četvrtoj poziciji sa (94,15%) bodova. Ispred nje su se nalazili kandidati: M.M. (98,75%), S.O. (98,75%) i K.N. (94,58%).

  Na poziciji Stručni saradnik upravno rješavanje u Službi za urbanizam, prostorno planiranje i investicije izabrana je B.B iz Tuzle koja se nalazila na petoj poziciji sa 98,33%. Gospodin Delić je prešao preko kandidata: K.N. (100%), J.E. (99,58%), M.I.(99,16%) i M.M. (98,33%).

  Ponavljamo, bodovanje od Agencije za državnu službu FBiH utvrđeno je nakon urađenog pismenog i usmenog testa iz STRUČNE oblasti (ZAKONA) a koji se odnose na radnu poziciju na koju su kandidati aplicirali.

  U slučaju da je primljen kandidat sa najvećim brojem osvojenih bodova, smatramo da načelnik Delić ne bi ovo uzimao kao problem. Ali, kao što vidimo ni ovaj puta nije prošao najbolji kandidat, a nećemo saznati ni zašto je prošao neko s manje osvojenih bodova. Smatramo validnim da građani (kojim se često predstavljate kao “zaštitnik”) dobiju odgovor kakve “nijanse” mogu osigurati radno mjesto ukoliko to nisu bodovi?

  Vratimo se na intervju koji ste obećali našim čitateljama ali i nama. Intervju za “sporna zaposlenja a koja spominjete kao razlog” obavili ste 29.5.2017. godine.

  Prvi puta intervju za SodaLIVE.ba portal je trebao biti obavljen prije Lukavačkog sajma (11.-13.5.), otkazali ste zbog obaveza. Zadnji zakazani intervju dogovoreno je da bude obavljen 16.5.2017. godine u 16 sati. Pozvani ste 16.5. u 15:57 sati a vi ste tada pod izgovorom da imate obaveza i godišnji odmor otkazali intervju.

  Obećali ste da ćete nas pozvati i da bi odgovarao naredni utorak. Pristali smo na to, ali do poziva nije došlo. Kao što vidite, to je 13 dana od intervjua kojeg ste zakazali u Općini Lukavac a ne nekoliko dana prije, kako ste napisali.

  Molimo Vas da kažete na koji način je Dino Osmanović vršio pritisak na Vas.

  Dalje, na osnovu čega zaključujete da su članci vezani za ekologiju a po čemu smo poznati u zadnjih 8 godina, vezani za Vašu ličnost? Gospodine Deliću, lično ste vodili kampanju i proteste protiv zagađivača sve dok niste došli do fotelje, zar ste to zaboravili i sada tu problematiku smatrate udarom na Vašu ličnost? Pametnije bi bilo da prestanete prozivati naš portal i poduzmete konkretne korake po pitanju ekologije i javno objavite koliko je oboljelih sa opštine Lukavac na UKC-u Tuzla?

 1. Po pitanju zahtjeva UG “SodaLIVE” za finansijsku podršku projektu i izjave načelnika Delića kako nismo ostvarili profit u prethodnim godinama, upitat ćemo gospodina načelnika zar to nije za pohvalu? Mi informišemo 8 godina naše stanovništvo, ne radi profita već upravo iz ljubavi prema ovom gradu i zajednici.Nije nam cilj zarada, već imati prostor gdje će naši građani moći iznositi svoja mišljenja i stavove, što dugi niz godina uspješno funkcioniše a čega smo svjedoci. Od prethodne vlasti smo kritikovani kako radimo za SDP, danas smo kritikovani kako radimo protiv SDP-a ili Vas, zar to nije za pohvalu i zar to dovoljno ne govori uz koga smo?Da odgovorimo: uz pošten narod i obične građane općine koji misle svojom a ne tuđom glavom, što “vlastodršcima” ne odgovara.I ne možete reći da nismo ozbiljna organizacija kada više od 30.000 građana općine Lukavac prati naš portal, ma koliko Vi rad smatrate neozbiljnim.Ponovo postavljamo pitanje, zašto gospodine Deliću osjećate medijsku ucjenu? Što se tiče stručnosti Vaše komisije i uposlenike koje plaćamo iz našeg džepa, biće objavljen poseban članak sa dokazima da u svojoj upravi imate nesposobne pojedince koji su direktno oštetili ne samo naše UG.Odgovorno tvrdimo da nismo izabrani baš iz razloga što Vama ne odgovaramo. Projekat je pisan za dobrobit ove opštine u kojoj živimo, ispoštovane su sve stavke projekta a unaprijed smo od Vaših službenika dobili informaciju o visini budžeta za koji možemo aplicirati. Više o tome uskoro na portalu.
 1. Po kom osnovu stranačko opredjeljenje smatrate da utiče ne nezavisno djelovanje? Po tom pitanju možemo reći da Vi kao stranački opredjeljeni ne možete nezavisno vršiti svoju funkciju jer ste na vlast došli ispred više stranaka. Tako da taj komentar ne bi opširnije komentarisali, jer svaki članak i objave su objektivne, a komentari građana svakako da su ponekad subjektvni, ali to je naše stanovništvo čija mišljenja poštujemo bez obzira slagali se s njima ili ne.Načelniče, vjerovatno Vam je nepoznata činjenica jer ste “kandidat više stranaka” da su sve političke partije/stranke putem pošte bile obavještene na koji način mogu da se oglašavaju putem portala za vrijeme političke kampanje. Saopštenja Naše stranke su UVIJEK dostavljena iz Sarajeva na sve medije iz Bosne i Hercegovine. Ovu informaciju možete provjeriti kod svojih podobnih medija. Drugo, neke druge političke partije su imale više bannera od Naše stranke za koju tvrdite da je bila propagirana. Tačnije, Naša stranka za vrijeme kampanje nije imala niti jedan banner na portalu.
 2. I zadnji osvrt na dopis nečelnika Delića: “U više navrata sam ukazivao gospodinu Osmanoviću na moje mišljenje da “anonimno pljuvljanje I vrijeđanje” nije sloboda medija, a da je nekorektno gomilati “klikove” razapinjajući bilo koju javnu ličnost.”Mi se izvinjavamo na naše anonimne građane koji su vas uvrijedili na bilo koji način, ali u 21. stoljeću svi domaći i svjetski mediji imaju građane koji ne žele otkriti svoj identitet ali imaju zakonsko pravo da iznesu svoje mišljenje. Mi naprosto od 30.000 posjeta koje bilježimo dnevno ne možemo propratiti svaku izjavu i komentar, no izvinjavamo se ukoliko ste naišli na uvredu.Pozivamo Vas da pročitate preko 80.000 komentara koje su ostavili naši čitatelji, zar to smatrate neozbiljnim? Komentari Vam trebaju biti vodilja za bolji rad, a ne strah od običnog građanina.Mi kao portal NIKADA NISMO JAVNO “RAZAPELI” NITI JEDNU JAVNU LIČNOST, niti planiramo. Odgovorno tvrdimo da ni jedan komentar nije izbrisan, a da nije sadržavao uvredu (što je ko zna koja izrečena neistina protiv nas). U budućnosti se nadamo transparentnijem radu Vas i Vašeg PR-a koji dolazi iz Tuzle, a u slučaju da imate nejasnoća, prije bih rekli da imate pogrešnih zaključaka, nadam se da smo ovim tekstom pružili potrebne odgovore.Pozivamo Vas da nas ne ignorišete jer na taj način ignorišete više od 30.000 naših čitatelja i ne forsirate medije koji samo Vama odgovaraju jer to nije demokratski, ali ni politički.S poštovanjem,Redakcija SodaLIVE.ba koja broji više od 3 člana.

OZNAKE: ,
Podijeli ovaj članak
33 komentara
33 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

U potpunosti podržavam uređivačku politiku portala “Soda LIVE.ba”,kao i osnivača i urednika Dinu Osmanovića .Isto tako najoštrije osuđujem nedemokratske i neprofesionalne postupke načelnika i šefa lukavačkog OO SDP-e, Edina Delića, koji je na najskandalozniji način pokušao da utiče na slobodu medija . Iskreno se nadam da će kompletno javno mnjenje znati da osudi i sankcionira ovakav krajnje nedemokratski i osioni pokušaj zatiranja osnovnih ljudskih prava, tj. prava na slobodu javnog iznošenja mišljenja.

Skandalozno,što bi reko onaj njegov sa šeset minuta.
E moja tuzlanska ***,partijski ***,zar medju stotinama pravnika iz lukavca i opštine na birou ti ne nađe jedno sposobno.Osramotio si djecu lukavca,pop…o se po njihovoj struci postavljajući im pitanja tipa pitagorina teorema i periodni sistem elemenata.Haj to,već si i svoju bolesnu fetiš potrebu pojavljivanja pred kamerama zadovoljio tako što si ih snimao i omalovažio u maniru bolesnika i psihijatrijeskog slučaja.Cijeli grad te proglasio ***.Doveo si OPET iz Tuzle pravnika da radi u urbanizmu u opštini baš kao i savjetnika penzionera.Valjda da se lukavčani bolje urbanizuju trebaju tuzlaci da im pokažu.
Još napadaš na medije jer ne pišu kako tebi odgovara da šire jednoumlje velikog vođe egocentrika,narcisoidnog,prenapuhanog i samohvali sklonog profesora.

Vuk dlaku mijenja, ali ćud nikada. Koliko god mislili da je progresivan, načelnik pripada generaciji ljudi koja nije navikla da radi, još se okružio ovim progresivcima koji nemaju dana staža mimo neke državne službe i lezihljebovine. Cjelodnevno prodavanje šuplje i nije neki posao. Ja opet podržavam mnoge njegove postupke, zna on toga puno, ali i ovim je pokazao kako nije drugačiji, nego šta više opasniji. On i onaj tzv. Sulejman Veličanstveni do te mjere idu da se i dijete od dotičnog razvlači po Facebook postovima i člancima, a sve u cilju medijske pažnje i kreiranja nekog savršenog profila uspješnog čovjeka. Kome? A sada mu smeta Soda Live. Pazite, sutra će to biti neki drugi neistomišljenim, zato i kažem da je opasan. Sa druge strane, mislim da njega i nema naredne godine tu. Toliko mu je draga ova opština i grad da će užarenu načelničku stolicu zamijeniti udobnijom na nekom višem nivou vlasti, a opet prodajući m… pod bubrege običnom građanstvu kako sa drugovima ide u veće bitke. I da, želim da ostanem anoniman!

Kakav Nepal i Pitagora, pa sta je ovom lafinasu, dragi moji lukavčani ovo prelazi u bezobrazluk ovo je neviđeno ponižavanje naše omladine. Sve dok se u velikom broju ne pojavimo ispred opštine i ne pokažemo im put za Tuzlu ovako maltretiranje građana od strane komunista neće prestati. Nema lafinas sa SDP-om ništa on je tu privremeno kao sto je bio i u ostalim strankama. Stvarno sramota primiti iz Tuzle nekog ko nije prvi i to još brani fuj fuj fuj.

Svaka čast za redakciju Soda Live! Ne dajte se, Vi se nikad niste prodavali, narod je uz Vas!

Naš uvaženi lafinaš po oprobanom receptu dovodi Tuzlake i pored toliko nezaposlene Lukavačke omladine, afarim načelniče izvini lafinašu nadam se da ćeš u skorije vrijeme spakovati svoje stvari i otići putem koji vodi prema Tuzli i normalno povesti za sobom ergelu koju si doveo sa sobom.

Djelimično je gradonačelnik upravu, a djelimično portal.

ja bi želio ostat anoniman al bi i da opucam selfi…naš načelnik jako teško trpi bilo kakvu vrstu kritike dosotojno velikom vođi..njemu odgovaraju oni dupelizci koji mu se komentarima uvlače zna se gdje i polupismeni novinari tipa ovog L.T.k. info na Facebook koji će ga tobe jarabi porediti sa nurom iz Kurana i pravit od njeg lažnog i prenapuhanog stručnjaka..ovo ako je istina da je ovako djecu maltretiro i izabrao četvrtog sa spiska koji je eto slučajno iz tuzle, treba otić i sa stolicom ga iznijet u ROAd ga ugurat prema Šićkom..umjesto da se uhvati one kosačice na vodi i čisti modrc ili hvata kantama jupolkama zrak po lukavcu da ispuni obećano on prima kadrove iz tuzle ponižavajući lukavačku djecu..pu smeće jedno..

Ohoo, jel ovo lafinjasu usla voda u usi, dosle su informacije sa terena o nezadovoljstvu gradjana. Mozda ce sad predlozit da dovede jos par exeperata iz grada Tuzle, da nam “srede” sodu. Sve mi vise lici na onog Kim joung lung ili kako vec, voli kontrolisat medije, ucjenjivati pa uskoro cemo se svi morati i sisat poput velikog vodje lafinjasa ?

E jest mi drago što su ovi sa Soda Live obrusili ovom Deliću. Da se razumijemo ja sam glasao za gospodina Delića i nije on uopšte loš načelnik ali ovo je skroz nisko. Znamo svi kako su LTV i par portala usko vezani i zajedno se uvlače u zadnjicu svima koji su na vlasti nebil jadni dobili koju markicu za svoj NE rad. Pa samo pogledajte kako LTV program izgleda pa kad vidite onog Žigića i one sve krkane jasno vam je sve. Onog debila što snima kamerom veličine kredenca. Njima ne treba dati ni 10 feninga budžeta. Svaka čast Soda Live samo hrabro.

Podrska Sodalive-u u daljem radu. Ocekujem jos vise vijesti iz ekologije, jer nam to MORA ostati primarna briga. Savjetujem i Nacelniku i njegovim saradnicima da vise paznje usmjere na trovace iz gikila, jer nam ljudi sve vise obolijevaju.

Načelniče, jel ti poznat moj nick?! Podjsećal te na šta HAHA moj onaj ti Profesore?Čujemol se Profesore? E vidi Svjetski Bjelosvjetski stručnjače , znamo te, znamo kad si mali ROker bio 🙂
(a ja ti si ono volio tad slušat i svirat “Ulična svjetiljka …, lalala laa Crni Reptilu…) , evo objavili su na Univerzitetu TZ da dotični naučnik “u više država” u svojoj stručnoj karijeri ima do sad ukupno- slovom i brojem: DVA CITIRANJA . Još jednom DVA CITIRANJA! (vidjeti na google schoolar pod Edin Delić!) , toliki je to NAUČNIK za “Prošla i Buduća Vremena”! . Za ilsustraciju onima koji ne poznaju ovu problematiku samo informacija da je prof . dr Osman Sinanović prvi na toj listi na UNTZ sa 700 i nešto citata, kao mjera koliko si relevantan u naučnim i stručnim krugovima!. Znači neko koga je Abdulah Zlatan Bašić izgurao je tako uspio i dogurao dotle da na svjetskom Nivou organizuje Intervju za prijem pravnika u Općinu sa pitanjima o Glavnom gradu Nepala i slično, Aferim Naučniče!!! ( a šta i očekivat kad te u životu gura neko sa dva imena i jednim prezimenom u vražiju mater- neodlučan tip neki haman bio). Takođe, obzirom da je u tom intervjuu skontao da ovi pravnici veze nemaju o Pitagorinom poučku, “Naučnik Na Duge zelene staze” je onda poučen tim iskustvom smjenio šefa Uprave Opštine Lukavac (dotičnu D.S) i na njeno Mjesto doveo a koga drugo nego Rudarskog Inžinjera?!- da komanduje Pravnicima u Opštini., Šta je čudno?, ha, a šta bi Vi drugo, koga bi Vi? Šta je čojk mogao drugo, jer ovaj makar zna Pitagoru- koliko mu je godina možda i lično zna. Nadalje, Vidim pravda se Načelnik da će ostati transparentan itd. PA de Budi Ljudino do KRAJA OTVOREN, otvori KARTE Bolan, Šta radiš u DZ zadnja dva mjesaca?, upisuješ dugodošnje članove SDA u druge stranke gdje ti odgovara i nudiš ih onda za različite rukovodne pozicije, pa ti sam koaliraš s kim Hoćeš i kako hoćeš glumiš Nevinašce pročitan si iznutra ba nema te nigdje s tom kako ti misliš perfidnom politikom, nije to ništa , Vodaš sa sobom Enesa doktorčića, jer ti njegova žena radi u komisijama po opštini – Šteli te konkurse o čijoj ti transparentnosti GOVORIŠ! DE otvori karte UPoznaj Građane o svemu kad si tako Dobar kad te to ništa ne pogađa, što se komentariše, Ne znaju ljudi još sve detalje, Stavljaš Bivše Članove SDS-a u SDP na pozicije ?!, primaš na rukovodna mjesta U opštinu Ratne dezertere sa stepenovanim diplomama itd. itd. Mrsko mi Više Pisat ZAHTJEVAN SI JARANE , jer imaš težih problema koje trebaš vidjeti da riješiš sa ovim Hodžama čije prijeme izbjegavaš za Bajram!

Iskren da budem,od aktuelnog načelnika sam očekivao puno više!Za ovih 8 mjeseci napravio je pružni prijelaz, a sve ostalo je “šuplja”!Ako se po jutru dan poznaje,onda ni on neće biti ništa bolji od svojih prethodnika.Oni se makar nisu ovoliko medijski eksponirali,za razliku od ovoga,koji je sve resurse uložio u ličnu promociju.Volio bih da me demantuje,jer vremena da počne s ispunjavanjem obećanja ima još uvijek dovoljno.Šta je s fabrikom pitke vode,odvodnjom oborinskih voda,ekologijom,novim radnim mjestima,korzom,korupcijom…MI ČEKAMO!

Nije on napravio nego Zeljeznice BiH , on je samo poslao zahtjev na konkurs , to znam zato jer je napravljeno jos sedam ovakvi prelaza u BiH.

SRAMOTA!!!
Načelnik je pričao jednu lijepu priču u kampanji, a mi narod tup ko sikira povjerovali pa poletili. Razumijem da treba biti malo i lafine, ali ovo se pretvorilo u samograđenje ličnosti Edina Delića, glavom i bradom.

Sve se svelo na sitno međustranačko mešetarenje, zapošljavanje poznatih i podobnih.
Portal Soda Live bi trebao da najavi intervju u Velikoj sali Doma Kulture otvorenog tipa za javnost, pa ako ima obraza neka taj intervju otkaže.

Napravim prelaz,obnavljam dom kulture u poljicu,ambulantu u Mahali,sajlu u Bokavicu,put na Ratisu,uvodim druge smjene u DZ i u opcini,prvi sam nacelnik dostupan na FB,prvi sam koji razgovara s socijalno ugrozenim ,s radnicima,prvi koji radi a da nisu izbori,uradim dozvole za dan,uredjujem spomenik…i opet sam vuk koji vas jede,kojeg se bojite jer ste O…

A i ovi oko njega poltroni i ambiciozni penzioneri kao što je Suljo Brkić…pa to je samo jedan iskompleksiran i isprovociran lik koji želi da se osveti pojedincima u SDA, a sve zbog toga što su napravili štetu njemu lično, ne ljudima u Lukavcu.Nije svjestan da će razbucati SDP (ili možda i jeste). Suljo će zabiti i njemu nož u leđa u pravom trenutku kao što je to radio i ranije u SDPu pa poslije u SDA.

Neko je Načelniku rekao da bi sad SDP u Lukavcu trebao da raste, šiti članstvo. E pa sad je SDP počeo da prima Enčike, članove SDS-a , pa i kompletne porodice (otac, žena i kćerka)… Ne znam samo šta čekaju vijećnici SBBa? Vjerojatno da prođe koje unaprijed dogovoreno imenovanje, kao što je UO RTV Lukavac.
I tako dalje…neko je dio i tog tala da se treba imenovati okorjeli SDAovac Fahro za pomoćnika Direktora, inače vrsni stručnjak iz vjeronauke, dugogodišnji direktor škole Lukavac Grad, za vrijeme čijeg mandata je škola doživjela preporod.
Sve u svemu, opet se primaju i imenuju stari, istrošeni, podobni poslušnici. Još jedna dobra poruka mladima u BiH i Lukavcu.

Neko je Načelniku rekao da bi sad SDP u Lukavcu trebao da raste, šiti članstvo. E pa sad je SDP počeo da prima Enčike, članove SDS-a , pa i kompletne porodice (otac, žena i kćerka)… Ne znam samo šta čekaju vijećnici SBBa? Vjerovatno da prođe koje unaprijed dogovoreno imenovanje, kao što je UO RTV Lukavac.
Neko (načelnik) je dio i tog tala da se treba imenovati okorjeli SDAovac Fahro za pomoćnika Direktora, inače vrsni stručnjak iz vjeronauke, dugogodišnji direktor škole Lukavac Grad, za vrijeme čijeg mandata je škola doživjela preporod.

Šta reći, koji posluku porati. Što god da napišem, a da je suprotno mišljenju portala “Soda Live” vjerovatno će biti izbrisano, odnosno ne objavljeno. Ali baš zato je dobro da postoje programčići koji snimaju desktop dok se nešto radi, pa tako i pisanje ove poruke i slanje iste.

Apsolutno sam apolitičan i ne navijam ni za jednu stranku osim što ne volim SDA, ali ovo mi liči kao frustracija Naše Stranke jer nisu dobili očekivani dio kolača.
Imam potrebu da kažem i za Načelnika da koristi medije kao sebi jaku reklamu, ali ipak se vidi da čovjek radi. Greška predhodnika je ta što oni nisu koristili medijisko oružje koje im je bilo na raspolaganju. Ne realno je reći da predhodni načelnik nije ništa radio, ali je istina da se nije slikao sa svakom lopatom asfalta.
Nemojmo pričati o pružnom prelazu i sličnim projektima kao podvigu načelnika. To je smiješno
Kada bude rezultata u maloj privredi, podsticaja otvaranja malih preduzeća, ubrzanog procesa kod otvaranja preduzeća, ekspresnih izdavanja odobrenja za građenje, investicija koje pune budžet općine, tada se može reći da je g. Delić pravi čovjek.
Poznato je i da je stara općinska garnitura na čelu sa Načelnikom i SDA strankom ostavila općinu u katastrofalnom stanju, da li zbog nemara ili ličnih interesa ili zbog udovoljavanja određenom glasačkom tijelu, to ne znam, ali Delić nije došao na načelničko mjesto gdje sve do njega, nego je sjeo na breme dugogodišnje ulijenjene administracije i rukovodstva.

P.S.
Zaboravio sam reći da takođe iste simpatije gajim koje gajim prema SDA, imam i prema stranci SDP. Naročito prema vrhovnom rukovodstvu.

U jesi pismen.

EDIN DELIC NIJE SPOMENUO NEPISEMNOST I NIJE SE DOBRO IZZRAZIO.GOSPODINE DINO KOJI SI KNJIHGOVODZA BUJARU I SAMIRU ZNA SE ZA FALSIFIKOVANJE POTPISA U CEMU SI STRUCAN JER SI ZAVRSIO EKONOMSKU FAKULTET PRKO BABINE GRBACE ALI I TEUFIK PO CIJEM SISTEMU RADIS I CIJIM NAREDBAMA SI PODLOZAN NISTA BOLJI OD TEBE NIJE.ZA PORTALE SU ZURNALISTI KOJI SU EDUCIRANI ZA TAJ DIO POSLA STA CE JEDAN EKONOMISTA RADIT NA PORTALU RACUNAT KOG SE SJ….A IZGLEDA DA JE NA LISTI SDP PO OVOM PLANU I PROGRAMU.nepodrzajem ukidanje portala ali ovakve informacije nepodrzavam a kamoli stranka budimo dobre komsije nebi trebala da podrzi takav stav i prikaze realno uljepsa ublazi itd.A stranka dobre komsije umjesto da je neutralna ona sipa benzin na zar ciji ste clan koji mi je bio drag i glasao bih za vas da samo nema sda stranke.sa ovakvim izvjestajima pola iz sda je nepismeno i uzima za gotovo logikom se obracam gdje dolazi do skupstine gdje bi se sda koja ima vise vjecnickih mjesta trebala prilagoditi kao sto se nakada prilagodio SDP njima kada je bilo u svrhu koja ce biti dobro za stanovnistvo lukavca i okoline.NAJVECA BRUKA I SRAMOTA JE TO STO CE COVJEK IZ TUZLE URADITI ZA LUKAVAC STO DOSAD NIJEDAN NACELNIK NIJE URADIO.A OVI STO NEMOGU PODNIJETI TO NEKA DODZU DOBI CE BELEGIJU DA SMIRE I SEBE I ZENE.A ZA SELJACINE IZJAVA NIJE TACNA DA JE TO REKAO EDIN DELI 100% TVRDIM.NEGO SAMO PONASANJE U SKUPSTINI I NA CESTI GOVORNIM MANAMA SAZPANEM.,EKOLOZIJI.,OD KONKURETNOG NACELNIKA STA BI SE MOGLO ZAKLJUCITI OSIM DA SU SAMI SEBI TO NAPISALI I NABILI ZVONO. LIJEP POZDRAV CITAOCIMA I DUG ZIVOT TESKU BOLEST SVIMA KOJI SZ ZA SDA

Mnogo si tup, da mu Dževdo nije ostavio gotove projekte nebi imao šta da radi. Kako ne kontate da njemu nije cilj lukavac, ma zaboli njeg za nas, on radi na kampanji za slijedeće izbore a takve ahmačine će mu omogućiti da ode laprdati dalje. Šta treba lik da vam uradi pa da skontate jel još tuzlaka da dovede, jel još omladine lukavačke da ponizi na intervjuu, jel četvrtog na rang listi da zaposli a priča o poštenju. Uveo drugu smjenu u DZ a znate li kolike će interne troškove nabiti tom istom DZ i za godinu dana dovesti u pitanje njegov rad, pa alo ahmaci što nasjedate na kozmetiku, Lafina je to jaro teška, pogledaj mu profil na google scholar stručan je toliko da je dva puta citiran a nekakav profa i ekolog dajte ljudi ne budite slijepci.

Šta hoćeš da kažeš da je Lafinaš fejk naučnik?! To hoćeš da kažeš? Ma daj. Da dva citata nisu dovoljna za međunarodnu karijeru? Za zvanje vanr.profesora? Ventilacija rudnika? Da su ga čitav ž. gurali? Još ćeš reć da je i fejk biciklista, onako strahobalno isklesan, aerodinamičan.

Kaze ona narodna: tek kad covjeka ujedes, onda se pokaze kakav je, e sad ovdje tko je koga ujeo pa ovakav hrkljus????????????? Ni portali nisu kao nekad.

Neka se politika bavi politikom…cinjenica da je portal spor trom bezveze poluamaterski…nedorecen itd,,,,kao i televizija poslije 25 godina nema studija kamere odjece za voditelje kao nadrealisti…Adzaba se mlatimo ovdje nacelnici direktori svako svoga gura gdje moze…pola vas sto pisete uradila bih isto…imali smo mi nacelnika bruka…od koncesija za jezera do zatvaranja bazena…pustanja siptara da kroje grad….pravljenje vikendica na osnovu FK Radnicki..poslovnih prostora itd…I ako je ovaj los vrijeme ce da pokaze,ako je dobar i to ce…ljudi okrenite se sebi…i nemojte djecu uciti da se nedruze sa drugima jer nisu ista opcija,,,al to ce biti trend u nasem gradu uskoro..nazalost.Treba nam jedan zatvor u gradu,i vjerujem da bih bio pun…Puno pozdrava iz Lukavca od Lukavcana..a ne izbjeglica,siptara,doseljenika…itd

Smatram da je problem u skrivanju identiteta onih koji ostavljaju komentare.
Covjek se potpuno drugcije ponasa ukoliko je otkriven, kad nastupa pod imenom i prezimenom, tada ne moze sasut sta mu na um padne, vec mora odvagat i birat rijeci.
Odes na utakmicu i cujes najsocnije psovke koje se mogu opsovat, okrenes se, prepoznas covjeka… istog onog koji u vlastitom dvoristu ne smije kera marsnut u kolibu, na tribinama, siguran u masi, psuje i sudiju i Bajrinu mater, psuje i drzavu i Aliju…
Kojekakvi slucajni prolaznici, SDA insajderi, Sdp autsajderi, skriveni iza izmisljenih imena komentarisu i klevecu, lupaju kojeakve gluposti koje se ne mogu provjerit, bacajuci ljagu na lik i djelo covjeka koji IPAK nesto radi i dovodi ovaj javasluk u red.
Preporucujem da se uvede facebook komentarisanje, ukoliko je moguce naravno. Tada bi onaj koji ostavlja komentar bio eksponovan za eventualne neistine koje govori, a glas naroda bi se cuo.

Mirza jarane , preporučujem ti da se sljedeći put dobro informises prije nego sto lupis te nebuloze ili da se prijavis na konkurs i na intervju kod Načelnika da te ispita malo Naučnik o periodnom sistemu elemenata, i kako ti se ime vlastito kaže na engleskom i kad to prođeš onda dođi sine opet ovdje pa pričaj o neprovjerenim informacijama, a mi ćemo ti udarat dislajk kako lažeš i izmišljaš, jel može sine?

Cujemo li se profesore

Deliću, znam da čitaš sve komentare po i ovaj ćeš. Baš mi je drago što si ga valjutno SDP prijemom pravnika tuzlaka u našu Općinu. Sad si dokazao da nemate sposobnog i podobnog u svojim redovima. Baš sam se razveselio ovom viješću. Ali znam pouzdano da ti ne daju SDP-ci da u UO Televizije primiš SBB-og, *** nego moraš imenovati M. Ć. Aaaa zalijećeš se obećanjima počesto a onda te sasijeku.

Od dolaska za načelnika Delić se trudio da lažima prikaže garđanima kako se on bori zanjih i kako je pošten,a sa druge strane glumio je nekog koga ugrožavaju i sprečavaju da “LUKAVC PRODIŠE”.Jedino što mu se mora priznat je da je ekspert za pridobiti uvlakače iz općinske administracije koji su nedavno bili uvlakači kod bivšeg načelnika Dževde i koji će ga prvi potopiti kad osjete da mu valja putovat.Sve što se radi na infrastrukturnim projektima nema nikakve veze sa Lafinašem jer u istim nije učestvovao.Dobro je što su Lukavčani shvatili s kim imaju posla
jer se čovjek više ne pojavljuje na JAVNIM RASPRAVAMA ZA EKOLOGIJU.Danas ga nije bilo u Hotelu da raspravlja kao ekspert o OKOLINSKOJ DOZVOLI ZA “ENERGY SOLUTION”,jer nema vremena radio na FAKUJLTETU.Neka nam je BOG na pomoći.

Poštovani,Vaš portal je otvoren za sve građane,a ukoliko bi podlegli pritisku načelnika Delića da vršite cenzuru i da ne objavljujete ono što nije po njegovom mišljenju PROFESIONALNO odveli bi ovu općinu u totalni mrak.Rezultat bi bio katastrofalan jer bi Lafinaš radio samo za ličnu promociju i profit a preko leđa naše djece.Moramo Vam dati podršku da istrajete jer imamo posla sa ljudima koji ne žive u ovom gradu i koji samo gledaju lični interes ne birajući sredstva kako da ga ostvare.(Danas žele da ugase Vaš portal da bi mogli primati Tuzlake u općinu Lukavac rahat,a u isto vrijeme otpuštaju našu djecu iz doma zdravlja i tako će krenuti redom ukoliko ih ne zaustavimo).Nesmijete IZDATI NAROD KOJI VAS GODINAMA PRATI I KOJI VAM VJERUJE.Načelnik Delić ako mu ne odgovara način nakoji Vi radite neka ide u Tuzlu tamo je veća demokratija nego u Lukavcu.A MI LUKAVČANI SMO UVIJEK ZNALI KO SMO ŠTA SMO I ODAKLE SMO.(OVO JE SAMO EPIZODA KOJA ĆE KRATKO TRAJATI U REŽIJI LAFINAŠA DELIĆA I NJEM,U SLIČNIH LIKOVA BRKIĆA I ALJUKIĆA.