fbpx

Od sutra “pitka voda” u Lukavcu dvostruko skuplja?

1 min. za čitanje

Prema predloženom dnevnom redu za 30.redovnu sjednicu Općinskog vijeća Lukavac, vijećnici će razmatrati zahtjev J.P.“Rad“ Lukavac za davanje saglasnosti za nove cijene usluga vodosnabdijevanja i odvodnje sanitarnih voda.

Trenutna cijena je 0,89 KM/m3 za domaćinstva, 1,30 KM/m3 za javne ustanove i 2,33 KM/m3 za privredne subjekte.

Na računima za pitku vodu stoje i naknade za kanalizaciju i održavanje vodomjera. To račune za vodu, koja je hemijski i bakteriološki sve češće neispravna, čini većim nego u sredinama gdje je voda uistinu pitka.

Nezvanično saznajemo da J.P.“Rad“ traži da voda za domaćinstva od sutra bude 1,75 KM/m3. To pravdaju činjenicom da je GIKIL poskupio vodu za oko 350 000 KM godišnje. GIKIL-u je vodu poskupilo JP „Spreča“ za 20 000 KM godišnje. Prema ovoj računici sva tri privredna subjekta u ovom lancu svoju zaradu na vodi žele povećati. Kvalitet neće biti poboljšan.

Ako Općinsko vijeće Lukavac sutra da zeleno svjetlo sve će ponovo platiti građani. 

OZNAKE:
Podijeli ovaj članak
11 komentara
Subscribe
Notify of
11 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Strasno sta cemo sad , da makar bude ptka , nego i dalje mulj, nije problem da je poskupe ako ce poboljsat kvalitet i zamijenit cijevi ali ovako brate , nemoze , to je lopovija.

Preselio sam se u tuzlu prije 21 dan. Nikada vode nije nestalo, nikada nije dosla zaprljana voda. Ne osjeti se, nema boje…. toliko o tome.

Nista me vise nemoze iznenaditi ,godinama placamo racune za pitku vodu koja je 1000 posto neispravna a takodje smo upozoravani.Sudstvo inspekcije i ostale ustanove koje su adekvatne nista nerade po tom pitanju ,a plate i nagrade se dobiju nizasta za uredno cutanje .Ja bi samo da pitam do kada ,spomenuo sam sudstvo iz razloga sto ako predamo zalbu zavrsi negdje svi nesto stite neispravne radove ,.Moj je prijedlog gradjanima osnivanje javne tribine i ulaganje zajednicke tužbe .poz

Dabogda sve presusilo ,,,

Ako smo budale i dopustimo ovo treba nam staviti cijenu 3x veću

Kad se narod ne buni nek povećaju

Naši vijećnici će se izboriti da voda ne poskupi toliko nego pola od toga.Znači približno za 43 feninga.Tako se to radi.Tražiš poskupljenje dvaput veće od stvarnog pa dobiješ očekivano.Zadovoljno komunalno,zadovoljini vijećnici i naša draga vlast,zadovoljan narod što nije oderan do kosti. To je gotova stvar ovo je samo igra za naivne.Znači cijena vode od sutra oko 1.30 feninga za domaćinstva plus-minus 5 feninga.

Naši vijećnici će se izboriti da voda ne poskupi toliko nego pola od toga.Znači približno za 43 feninga.Tako se to radi.Tražiš poskupljenje dvaput veće od stvarnog pa dobiješ očekivano.Zadovoljno komunalno,zadovoljini vijećnici i naša draga vlast,zadovoljan narod što nije oderan do kosti. To je gotova stvar ovo je samo igra za naivne.Znači cijena vode od sutra oko 1,30 KM za domaćinstva plus-minus 5 feninga.

Mittal-voda,
“Mittaluša” ,
Mutna- voda
“Mettaluša” !
Obriiii ‘,
do kože !!!

Ko kaže da se nejma,
kad se pije kaka-o
a tušira čokoladom !?
Visok standard,
“Mittal-standard” !
Ma, toga nejma ni u Njemačkoj…

Zna se ko je pije,
i ko i kome se plaća.