fbpx

Od doktora i medicinara oduzeti nelegalni lijekovi, telefoni i drugi predmeti

1 min. za čitanje

Policijski službenici Uprave policije MUP TK/Sektor kriminalističke policije/Odsjek za borbu protiv privrednog kriminaliteta i korupcije su dana 1.2.2023.godine, radeći na otkrivanju, rasvjetljavanju i dokazivanju složenih oblika krivičnih djela iz oblasti privrednog kriminaliteta i korupcije, u saradnji i pod nadzorom postupajućeg tužioca Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona, a na osnovu Naredbe Općinskog suda u Lukavcu, izvršili pretresanje jedne javne i jedne privatne zdravstvene ustanove stambenih objekata, putničkih motornih vozila, poslovnih prostorija, kao i osumnjičenih lica na području Lukavca i Tuzle.

Prilikom radnje pretresanja pronađeni su i privremeno oduzeti predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa krivičnim djelima Zloupotreba položaja ili ovlasti iz člana 383. Krivičnog zakona Federacije BiH i Krivotvorenje službene isprave iz člana 389. Krivičnog zakona FBiH (službena i medicinska dokumentacija, bilješke, nelegalno posjedovani lijekovi, mobilni telefoni i drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u kasnijem postupku).

U toku je dalja kriminalistička istraga, nakon koje će Kantonalnom tužilaštvu Tuzlanskog kantona biti dostavljen odgovarajući Izvještaj.

Podijeli ovaj članak
4 komentara
Subscribe
Notify of
4 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

sve u zatvor jos imaju takve poslove a opet kradu a posten svijet mora za Njemacku a ovaj iz Huskica po autobuskoj rastura lijekove po citavoj BiH da mu ne govorim ime necete objavit vec 10 godina to radi zasticen od SDA koi je to medicinar kad naplacuje 25 km za inekciju a dajdza mu policajac dobar cojk,to su njega roditelji naucili cim se hvale kako napreduje te kola te stan te ostavi ga zena

A ti ko da si mu dajdza pa se nahvali da valja😀. Dobar cojk😀. Ljudi frajeru iz Lukavca rade po Dubaiju,New Yorku,Sidneju a ti se uhvatio autobuske. Jbm ti drzavu.

Cim ti ezdea spomene odma nevalja,,,a botu jedan.

Ovo je sica naspram Fadilovih i Fikretovih respiratora, popustite ljude ba. Kad se zavrsi postupak vidjecemo ko je kriv, rano je jos nekome stavljati metu na celo. LP svima.