fbpx

Od danas Radnički i Sinovi Bosne klubovi od javnog interesa?

2 min. za čitanje

Danas se održava 15. redovna sjednica Gradskog vijeća Lukavac, koja će se održati, a na dnevnom redu je 11 tačaka od kojih se tačka 4 odnosi na razmatranje prijedloga i donošenje odluke o proglašenju FK Radnički i SKISO Sinovi Bosne za klubove od javnog interesa.

U obrazloženju za ovu odluku piše:

Grad Lukavac je Strategijom za razvoj sporta općine Lukavac 2022-2027, Godišnjim programom razvoja sporta i raspodjele sredstava iz oblasti sporta za 2023. godinu i Pravilnikom o načinu i postupku raspodjele sredstava za programe i projekte iz oblasti sporta koji se finansiraju ili sufinansiraju sredstvima Budžeta Općine Lukavac definisao da pod sportskim klubovima od posebnog interesa, smatraju se klubovi iz reda kategoriziranih klubova, koje neovisno od kategorije, na prijedlog Općinskog načelnika, izglasa Općinsko vijeće, i finansirat će se preko nadležne Službe. FK Radnički je u proteklom periodu u kontinuitetu imao budžetsku stavku u Budžetu tadašnje Općine Lukavac.

Biće zanimljivo vidjeti šta će građani imati od ove odluke. Da li će konačno upis najmlađih u školu fudbala biti besplatan jer je ipak finansiranje iz budžeta građana.

FK Radnički se takmiči u Prvoj ligi FBiH. U 23 utakmice uspjeli su osvojiti 17 bodova, postići 27 i primiti 45 golova. Trenutno zauzimaju posljednju poziciju i mjesto za niži rang takmičenja. Iznad njih na tabeli je NK Travnik koji je osvojio 25 bodova.

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments