Obilježen Dan šehida: Šehidi MZ Bokavići dobili spomen obilježje (FOTO)

1 min. za čitanje

Drugi dan ramazanskog Bajrama obilježava se kao Dan šehida. Tim povodom općinske delegacije zajedno sa članovima boračkih udruženja, Udruženja dobitnika najvećih ratnih prznanja “Zlatni ljiljan” i porodicama šehida, položile su cvijeće i proučile Fatihu na centralnom spomen-obilježju u Lukavcu i šehidksim mezarijima.

Također, danas u 14 sati svečano je otvoreno šehidsko spomen obilježje u Bokavićima. Velikom broju prisutnih obratili su se Salko Bukvarević, ministar za boračka pitanja u FBiH, Fahrudin Skopljak, ministar za boračka pitanja TK, Edin Delić, načaelnik Općine Lukavac, Zijad ef. Vehabović, glavni imam Medžlisa islamske zajednice Puračić sa sjedištem u Lukavcu i Tarik Arapčić, zastupnik u Fedralnom parlamentu.


Šehidi MZ Bokavići: Halilagić Zijad, Hodžić Bajro, Hodžić Mevludin, Jaranović Faik, Čeliković Elvir
i Poljić Ramiz.

NAPOMENA: Lukavački info portal | SodaLIVE.ba određeni vremenski period ne dobija informacije, obavještenja ili pozive od strane Općine Lukavac. To je bio slučaj i danas, što je razlog zbog kojeg ne posjedujemo fotografije posjete delegacije Općine Lukavac Centralnom spomen obilježju. I prethodna vlast na čelu sa Dževadom Mujkićem se odnosila ignorantski prema prvom i najposjećenijem elektronskom mediju sa općine Lukavac, a tu praksu je nastavila i nova sa Edinom Delićem. 

OZNAKE: ,
Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments