fbpx

Obilježavanje 28. godišnjice pobjede na Vijencu

2 min. za čitanje

Oslobođenje Vijenca naziv je za vojnu operaciju Armije RBiH izvršenu 11. maja 1994. godine prilikom koje je oslobođeno uzvišenje Vijenac i nekoliko okolnih sela i zaseoka. Bila je to jedna od najznačajnijih pobjeda jedinica Drugog korpusa koja je najavila prelazak u oslobodilačku fazu rata.

Dan 11. maj je prilika da se sjetimo, odamo počast i iskažemo zahvalnost borcima koji su odbranili područje grada Lukavac i našu domovinu Bosnu i Hercegovinu i koji su u najtežim trenucima iskazali hrabrost, snagu, jedinstvo, kao i ljudsku i moralnu veličinu časno odbranivši jedinu nam državu Bosnu i Hercegovinu, ali je naša stalna obaveza da budemo dostojni žrtava koje su pripadnici Armije RBiH hrabro i nesebično podnijeli za život i slobodu koju imamo danas.

Povodom 11. maja u organizaciji Udruženja Veterani rata 212/222 BO Br. bit će upriličeni defile, intoniranje državne himne, obraćanja i odavanje počasti poginulim borcima Armije R BiH i polaganje cvijeća na centralno spomen obilježje u Lukavcu, polaganje cvijeća i odavanje počasti poginulim borcima u MZ Poljice, polaganje cvijeća i odavanje počasti na spomeniku „7 ZLATNIH LJILJANA“ u MZ Jaruške, te centralna manifestacija ispred spomenika poginulim borcima 212./222. BOBr u Jaruškama, kao i zajedničko druženje u Gornjim Jaruškama.

Podijeli ovaj članak
2 komentara
Subscribe
Notify of
2 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Nosajte vi zastave, a podrumaši sjede u direktorskim foteljama i liječe svoje komplekse nad najboljim sinovima Bosne. I keze se Vašoj gluposti.

nema delića na defileu jer ipak ne može odglumiti situaciju zbog veličine licemjerja – prodao bi sve ovo Srbiji samo da bude na poziciji