fbpx

Nusret Bajrić (Naša stranka): Potrebna popravka tek izgrađenih trotoara u Lukavcu

2 min. za čitanje

Na email redakcija@sodalive.ba dobili smo saopštenje za javnost Naše stranke Lukavac koje objavljujemo u nastavku bez korekcija:

Pred Lokalne izbore 2020. godine povećan je bio obim asfaltiranja na području općine Lukavac. Jedna od ulica u Lukavcu koja je doživjela veće promjene bila je ulica Redžepa efendije Muminhodžića.

Pored promjene naziva pola ove ulice u Ulicu žrtava genocida u Srebrenici u kojoj se sada nalazi i spomenik žrtvama, prethodno su izvršeni radovi na zamjeni ulične rasvjete i na asfaltiranju trotoara.

Nakon svečanog otvaranja spomen obilježja, na novoizgrađenoj površini trotoara počela su se pojavljivati oštećenja.

Pretpostavljamo da je na upozorenje nadzornog organa, izvođač radova svojom intervencijom oštećenje pokušao prikriti krpljenjem, ali nedugo potom ono opet pojavilo u vidu rupe u trotoaru. Ništa novo, jer se isto dešavalo i nakon radova kada je vlast činila SDA. Ovo upućuje na zaključak da su poslovi urađeni aljkavo i nekvalitetno što neposredno utiče na bezbjednost pješaka, biciklista, a pogotovo roditelja sa djecom, izjavio je Nusret Bajrić, član Lokalnog odbora Naše stranke Lukavac i dodao:

Želimo vjerovati da je nadzorni organ Gradske uprave, koga plaćaju građani, upoznao izvođača radova o navedenim propustima i da će preuzeti potrebne procedure kako bi se stanje dovelo u projektom predviđene norme, a nesavjesnog izvođača, shodno ugovorom preuzetim obavezama, sankcionisati za aljkavo urađen posao. U suprotnom, građani imaju razloga sumnjati da se radi o koruptivnim radnjama koje povezuju nadležne gradske službe i nadzorni organ s izvođačem radova.

Podijeli ovaj članak
5 komentara
Subscribe
Notify of
5 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Jojj Nusrete dragi, pa nisu to nikakve “rupe”, to je ventilacija trotoara… e I tebe brate dragi zar ne vidis da su Delicevi izvodjaci radova na sve mislili…

To Bajron samo ostro. Ne daj da vas mafija farba.

Tako je kad rade svi drugi sa strana a mi lokalci ćemo da idemo izvan granica za poslom jer naša Opstina neda lokalnim firmama posla nemaju u džep sebi. A i gospodine @Fabijane svima vam je i Bašanović bio dobar dok ste imali koristi od njega isto kao i ostali brojni ljudi iz Lukavca koji su pokušali da rade pošteno posao pa ste ih potusili bas VI LOKALISTI koji vise volite da ližete guzove ljudima iz Doboja,Gracanice,Gradacca Itd nego da budete u dobrim odnosima sa svojim ljudima.

Mora tako biti ako je radio Bašanović iz Duboštice.

Na tvoju zaost nije, radili su oni neki iz Doboj Istoka, poglavicini jarani. Hapsit ćemo!!