Nusret Bajrić (Naša stranka): Potrebna popravka tek izgrađenih trotoara u Lukavcu

2 min. za čitanje

Na email [email protected] dobili smo saopštenje za javnost Naše stranke Lukavac koje objavljujemo u nastavku bez korekcija:

Pred Lokalne izbore 2020. godine povećan je bio obim asfaltiranja na području općine Lukavac. Jedna od ulica u Lukavcu koja je doživjela veće promjene bila je ulica Redžepa efendije Muminhodžića.

Pored promjene naziva pola ove ulice u Ulicu žrtava genocida u Srebrenici u kojoj se sada nalazi i spomenik žrtvama, prethodno su izvršeni radovi na zamjeni ulične rasvjete i na asfaltiranju trotoara.

Nakon svečanog otvaranja spomen obilježja, na novoizgrađenoj površini trotoara počela su se pojavljivati oštećenja.

Pretpostavljamo da je na upozorenje nadzornog organa, izvođač radova svojom intervencijom oštećenje pokušao prikriti krpljenjem, ali nedugo potom ono opet pojavilo u vidu rupe u trotoaru. Ništa novo, jer se isto dešavalo i nakon radova kada je vlast činila SDA. Ovo upućuje na zaključak da su poslovi urađeni aljkavo i nekvalitetno što neposredno utiče na bezbjednost pješaka, biciklista, a pogotovo roditelja sa djecom, izjavio je Nusret Bajrić, član Lokalnog odbora Naše stranke Lukavac i dodao:

Želimo vjerovati da je nadzorni organ Gradske uprave, koga plaćaju građani, upoznao izvođača radova o navedenim propustima i da će preuzeti potrebne procedure kako bi se stanje dovelo u projektom predviđene norme, a nesavjesnog izvođača, shodno ugovorom preuzetim obavezama, sankcionisati za aljkavo urađen posao. U suprotnom, građani imaju razloga sumnjati da se radi o koruptivnim radnjama koje povezuju nadležne gradske službe i nadzorni organ s izvođačem radova.

Podijeli ovaj članak
5 komentara