fbpx

NOVI KVAR: Veći dio grada bez grijanja, građani ogorčeni

3 min. za čitanje

Veći dio grada i danas 21. decembra (šesti dan) ostao je bez grijanja. Razlog je kako su jučer naveli iz JP RAD, zamjena vrelovoda u dužini od 100 metara u dijelu gradskog šetališta.

Ništa ne bi bilo čudno, da nije riječ o dijelu gdje se nalazi gradsko šetalište koje je prije nekoliko godina popločano i iskopano. Nevjerovatno je da u Opštini Lukavac, a danas Gradskoj upravi, niko tada nije planirao provjeriti/zamijeniti sve instalacije ili položiti nove cijevi za npr. hidrantsku mrežu.

Iz JP RAD Lukavac danas su obavijestili građane da će zbog kvara na podstaniti u ulici Redžepa ef. Muminhodžića doći do prekida u snabdijevanju toplotnom energijom.

I tako, prema zaslugama uslijedili su i komentari na društvenoj mreži Facebook:Grijanje u Branilaca Bosne B4 doslo oko 21:30h, i onda opet nestalo oko ponoci. Od petka nemamo grijanje, ali uredno objavljujete da grijanja nema od 19.12. Mislim da cete se po prvi put susresti sa brojnim zalbama na racune, obzirom da ocekujem da cete ih ispostaviti na cjelokupan iznos odnosno umanjene samo za dane koje vi prikazujete kao dane bez grijanja. Vasi radnici, kad se pozove na broj telefona, s podsmijehom odgovaraju kako imamo pravo zalbe na racune jer i ptice na grani znaju da od tih zalbi obicno nema nista. Ovo je sramota ne Tuzle nego Lukavca. Normalne dezurne sluzbe, u ovakvim situacijama, rade na terenu 24h, a vi prividno rijesite problem na dva sata, pustite ljude da vjeruju da je grijanje doslo i onda ga brzinom svjetlosti ponovo nestane. Sutra cete uredno reci kako je grijanje na dan 20.12. bilo s manjim poteskocama, da su samo odredjeni dijelovi grada bili bez grijanja, iako je doslo na samo 2h, a mi cemo se grijati alternativnim nacinima.

Vrelovod nije mogao biti zamijenjen prije izgradnje šetališta? Redoslijed i logika u izvođenju radova; nepoznanica?

Bolje da vi, dok se građani mrznu, rovite šetalište… Samo polako, bez žurbe. Festina lente.

Koji će biti kvar predviđen za 22.12.2022. godine?

Pustili ste jucer malo, da ne bude da nema grijanja 24h pa da ga mozete naplatiti kao da je bilo. Tako i danas, mozda dodje malo i opet ce nestati. TE ne moze da podnese ovoliko korisnika zato i imamo smece od grijanja.

Kako i očekivati druge komentare, kada ovaj dio vrelovoda čeka 15 dana za rješenje…

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments