fbpx

Notar Miletić poručuje: Svi smo mi Azra!

3 min. za čitanje

Ona se nedavno našla u središtu medijske pažnje nakon što je,  kao sutkinja u  Apelacionom odjeljenju Suda BiH, uhapšena u akciji SIPA-e. Njegovo pismo 9. aprila objavljeno je u listu „Slobodna Bosna“.

Dan nakon što je sutkinja Suda BiH Azra Miletić puštena iz pritvora (28. marta), njezin je suprug Milan Miletić – notar iz Lukavca, poslao federalnoj Notarskoj komori dramatično intonirano pismo, uz molbu da se proslijedi svim članovima.

Navodeći da je poslije privođenja sutkinje Miletić obavio na stotine razgovora sa sucima, tužiteljima, notarima, pa i pojedinim visokopozicioniranim političarima, Milan Miletić je pozvao kolege na proteste ispred zgrade Suda i Tužiteljstva BiH, tvrdeći da je njegova žena žrtva pravosudne mafije i montiranog procesa.

„Siguran sam i uvjeren da se može skupiti najmanje 1000 pravosudnih djelatnika iz cijele BiH, koji bi otišli u Sarajevo da protestuju protiv ovakvog stanja u pravosuđu, uz parole: Svi smo mi Azra, ili Hoćemo pravosudno proljeće“, napisao je notar Miletić, uz napomenu kako je dobio čvrstu podršku kolega iz cijele BiH.

Objašnjavajući, nadalje, da je Azra Miletić, nesporno, jedna od najboljih i najpoštenijih sutkinja u Sudu BiH, brižni je muž poručio da će uskoro biti obznanjeno kako je i od koga kompletna istraga bila dirigirana, s ciljem kompromitacije njegove supruge, koja je odranije imala dosta neprijatelja.

U tom je smislu podsjetio da su neki uvrijeđeni suci ranije slali prijave Visokom sudskom i tužiteljskom vijeću (VSTV), žaleći se da im kolegica Miletić govori kako ne znaju raditi svoj posao.

„Članovi VSTV-a su sebi uzeli za pravo da komentarišu kako Azra Miletić ukida osuđujuće presude i u ponovnom postupku donosi oslobađajuće, ili obratno. Ona je na takve primjedbe odgovorila: Da bi Vi raspravljali o mojim presudama, trebate znati o krivici isto kao i ja, ili više od mene. Takvih, nažalost, u VSTV-u nema, čast izuzecima“, tvrdi Miletić.

On je također upozorio da zbog „oštrog jezika“ sutkinje Miletić i javnih kritika na račun VSTV-a, njihov sin, po struci diplomirani pravnik, nije mogao biti izabran ni za stručnog suradnika, a kamoli za suca ili tužitelja.

OZNAKE:
Podijeli ovaj članak
1 komentar
Subscribe
Notify of
1 komentar
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

i pored plata od nekoliko hiljada km koje i ti i ona uzimate našao si da se žališ i tražiš proteste,gdje ste bili kad su protestvovali oni koji nemaju svojoj djeci ni za mlijeka,vozao si se u svom AUDI 8 kako Vas nije stid zavucite se u mišiju rupu đavolji saradnici