fbpx

Njemačka: Humana Lukavčanka za Elnura Numanovića obezbijedila medicinski materijal u vrijednosti 2.491 Eura

2 min. za čitanje

Nakon pomoći iz Kanade, na naš email se javila Lukavčanka Lutvija Kavgić Muenster koja je za Elnura uspjela prikupiti medicinskog materijala u vrijednosti 2491 Euro.

Angažovala sam se nakon teksta na vašem portalu da pomognem malom Elnuru i kontaktirala razne organizacije za zaštitu djece u Austriji i Njemačkoj. Između ostalog kontaktirala sam “Debru” Austrija i Njemačka, Međunarodnu organizaciju Doktori bez granica i sve se svelo na “Nažalost, ne možemo pomoći”. Ipak, oni koji su razumjeli problem i željeli pomoći je Molnlycke Health Care koji su Elnuru poslali medicinskog materijala u vrijednosti 2491 Euro. Naime, sve je bilo jedno lijepo iznenađenje. Napisala sam pismo uz moto “Probaj, nemaš šta izgubiti” i zaista je tako bilo. Na moju adresu stigao je paket vrijednog medicinskog materijala koji ću porodici poslati što je prije moguće. Izjavila je za SodaLIVE.ba portal Lutvija Kavgić Muenster.

f

Hvala još jednom firmi Molnlycke Health Care, u pismu koje Vam šaljem su izrazili želju da pomognu malom Elnuru i time barem malo ublaže njegove bolove i patnju prilikom previjanja, a to nam je svima želja. Hvala i svim dobrim ljudima širom svijeta koji su pokazali srce za našeg malog Leptira. Izjavila je na kraju našeg razgovora gospođa Lutvija Kavgić Muenster.

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments