fbpx

Neslaganja u koaliciji SDP – DF u Lukavcu?

2 min. za čitanje

Prije nekoliko dana u prostorijama OO SDP Lukavac održan je zajednički sastanak predstavnika opštinskih organizacija SDP-a, DF-a i SDU-a, na kojem je došlo do velikog razmimoilaženja stavova između rukovodstava SDP-a i DF-a, a vezano za opoziv načelnika Općine, odnosno predsjednika SDP-a Lukavac, saznaje Lukavački info portal SodaLIVE.ba.

Kako saznajemo od dobro informisanih izvora, predstavnici SDP-a su insistirali da SDP i DF postanu jedna stranka, odnosno da kompletno članstvo DF-a pristupi SDP-u, na što su se oštro usportivili prisutni predstavnici DF-a ističući da su oni politička partija za sebe, a ne “privjesak” SDP-a.

Nakon što na sastanku nije došlo do dogovora, predsjednik OO SDP Lukavac Edin Delić, upozorio je i najavio prisutnim da će u cilju “pomirenja” na svoju odgovornost organizovati sastanak sa predsjednikom Kantonalnog odbora Demokratske fronte Zlatanom Begićem (op.a. Svojim velikim prijateljem i kolegom).

Na ovu temu smo kontaktirali Edina Delića, predsjednika OO SDP Lukavac ali smo ostali bez odgovora.

Na pomenutom sastanku je predsjednik SDP-a licitirao mogućim protukandidatima za načelničku poziciju iz SDA, te prama riječima našeg izvora, naložio svojim kolegama iz stranke da u javnim istupima pominju određena imena, a sve u cilju kako bi se izazvao razdor u redovima “protivnika”.

Naš izvor navodi kako sukob u lukavačkoj ljevici traje već duži vremenski period, a odnosi su posebno pogoršani nakon nedavne situacije sa v.d. direktorom Doma zdravlja, Dajanom Čolić (DF).

Vjerujemo i nadamo se da ćemo uskoro dobiti više informacija.

Podijeli ovaj članak
33 komentara
Subscribe
Notify of
33 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

DF može priznanjem ili demantijem riješiti enigmu validnosti informacije. Ćutanjem se još više produbljuje duboki jaz između
stranaka kao i povjerenje građana u iste.
Istina , i samo istina je zamajac koji će pokrenuti mehanizam demokratskih promjena.Prvo treba prst uperiti u sebe,pa tek onda na oponente.Sve drugo je jeftino kupovanje vremena od kojega fajde ima samo politokracija,ogrezla birokracija i koruptivna vrhuška.

Sdp zna da su omrazeni kod vecine pa pokusavaju i pokusavace svim silama i ucjenama da podignu svoj ugled i brojnost. Nadam se da je ili ce DF to shvatiti i da nece pokvariti svoj ugled kod naroda i ostati samostalna.
Delic se hvata za slamku ,na fb izbacuje slike sa omladinom iz DF a od kampanje predizborne je zaboravio da postoje.U Turiji da nije svite koja ga prati iz lk i kud- a nema ih 15- ak na slici.Jadno, smijesno
Toneš predsjednice sdp zajedno sa nacelnickom foteljom sve dublje

Veliki partijski vođa nastavlja napadati medije koji mu ne odgovaraju.Slobodno novinarstvo je za njeg misaona imenica.
Svjestan da ga pola SDP-a a evo sada i dio DF-a ne podržava optužuje sve i svakoga.
Svjestan da je izgubio podršku građana koju je imao kao nezavistan optužuje protivnike i za ‘tvrdu stolicu’ koju je jutros imao.

Svi će na kraju napustiti KIM JONG UNA, jer čovjek je bolestan i misli da iz Tule on i Zlatan Begić upravljaju Luvavcem.Uskoro će mu podršku otkazati i SBB vijećnici jer su svjesni da je ovaj autokrata i da ih želi uništiti za rad svojih ličnih i bolesnih ambicija.To je davno prepoznao DF,na primjeru žrtvovanja Dajane Čolić.Sve one koji se usprotive njegovom mišljenju čovjek križa čak i iz SDP-a,i prijeti osvetom.HVATA GA PANIKA I SA NJIM ĆE ostati samo stručnjaci Ibrakić,Jake i Hajro jer su mu dužni čovjek im je zaposlenja dao djeci pa MORAJU.U STRAHU I PANICI ČOVJEK ŽIVI,A VALJA MU OSTAVITI DŽIPOVE I APARTMANE U OPĆINI.A bogami i Minu volonterku.

Da li se to i DF stidi nesposobnosti tuzlanskog lafinaša? Sigurno da stide

Prvo je lafinaš svađu počeo sa SDA, lopovi , kriminalci, fašisti, gdje su tužbe za lopovluk i kriminal nakon godine dana, nema ih. Zatim se lafinaš okreće prema ljudima u SDP-u Lukavac na najgnusniji način otjero Vanju, Jaraka i još dosta SDP-ovaca, sad se svađa sa DF-om. Lukavčani nemojte da brinete sad će on sa Zlatanom jednom teškom ojebinom da napravi preokret, tu će im se vjerovatno pridružiti onaj Nurić što se tukao po fakultetu inače poznat kao Kukin rektor. Ekipa za Lukavac spremna a vi budite opet naivni pa samo glasajte za ublehaše Tuzlake i Banovićane (Nurić je iz Banović sela).

Pogledati you tube ”crveno u zeleno”
Jarak je uvjek bio Zeleni igrač,sastavni dio rada je bilo:Mito,Selam i Piva,to je tipično za SDA,dok je bio u SDP je bio(ali i SDU i DF) privjesak SDA
Takvi ne trebaju SDP-u
A Vanja je poseban slučaj,još neznamo da li će biti kakav kandidat SDA,šef JP ili dosljedan ideji,ideji koju Jarak nikad nije imao

Načelnik Edin Delić medijaki napada vijećnike i njihove porodice i redom sve tuži Sudu i prijavljuje Sipi: tačnije Sda vijećnike, SBih vijećnike i Refika Hankića, Sdp ovce koji su radili godinama u Sdp- u , predsjedavjuceg opcinskog vijeca Suljic Mehmeda, a sad je došao na red i Df stranka, a pita se zbog čega ga ti isti ne podrže. Žao mi je Dajane koja je izuzetna žena a dopustila je sebi da je Edin Delić iskoristi i šutne, te joj doveo jarana Zlatana Begića iz Tuzle da bude predsjednik Df-a u Lukavcu, i time manipulise Df-om umjesto da Df izabere Dajanu za predsjednicu i time pokaze malo drugačiju politiku tj. da žena bude predsjednica jedne stranke u gradu. Međutim Dajana, načelnik te samo osramotio i ostavio vukovima da te pojedu.

Priča se da nezadovoljno članstvo SDP a prelazi u DF i zato je Predsjednik SDP a skontao da to spriječi na način da ugasi DF lukavac i sve njegove članove prevede na islam , ovaj pardon u Sdp.

@ EDHEM MUFTIC
Do skora sam te poštovao, cijenio ,uvazavao, medutim ti si jedna olinjala, stara mjesina koja mrzi pola opstine, sije mrznju. Fašista sa razlikom koji mrzi ne druge nacionalnosti nego muslimane sda.
Ako si pametnjakovicu znaoza pranje novca, fabriku pitke vode, bugarski voz ( fb delic) zasto si do safa sutio. Sad se javljas i spominjes puteljke i svjetiljke kroz zaseoke. Kako te bolan nije stid.Toliko ste dolaskom edina zasjenjeni mrznjom ( a imali ste je i otprije) da nevidite dalje od nosa.
Ima nepravilnosti u svacijem radu ali ima i dijalog što vi od svoje bolesne mrznje nemozete sebi dozvoliti.
Šta je to delic uradio posteno i pametno do sada za narod.Proslo je vrijeme komumjara kada si morao imati partijsku knjizicu da dobijes poso u koksari, sodi ,sunetiti djecu kradom zbog iste te knjizice, kada su stariji u firmama i rod. listovima bili srbi da bi mogli napredovati u poslu
Taj komunizam vi nam zagovarate.
Vi cete izgleda umrijeti mrzeci svoj narod vi i vama slicni klevecuci ,dijeljeci nas ….

DF mora naci svog kandidata za nacelnika jer ova kung fu panda koja sebe zove nacelnikom je gotova za sva vremena.

Df izgleda kao da je podstranka Sdp-a.Načelnik je to pokazao kad je pristupio Sdp-u…a niko iz Df ga nije pitao zašto nije pristupio Df-u.Koristi vas shvatite više.

Svima je jasno da su kuko i bego zakuhali a da je kung fu panda (Edin Delic) stao na stranu Bege Gutica ciji brat mu je formalno sef na rudarskom fakultetu (upravo on mu je zaposlio sestru bez konkursa na tom fakultetu). Dakle, nema ovdje govora o obracunu ljevice i desnice, nego se radi o obracunu dvije SDA struje preko ledja gradjana lukavca. DF ako drzi do sebe mora naci svog kandidata i Delica vratiti kuci u TZ.

Ja bego bi sigurno smio nesto rec kuki,momak to samo smije TARIK!!!!!!!

Uh bit će zanimljiva jesen/zima 2017/2018 god.

Koliko je vreca kupusa na pijaci

Uskoro slijedi demant. U kojem će ispasti da SODAlive širi trač, kao žuta štampa.
Znate ono, “Aca Lukas prevario ženu sa ovom onom!!”, cilj je da se klikće jer tako zarade.
Zanima me koji je cilj SODAlive da pusti neprovjerenu informaciju, koju mogu dobiti od Dajane ili Emira ako žele?? Cilje ne može biti ništa drugo već predizborna kampanja gdje rade u korist SDA.
Sve drugo je, bahatost i neprofesionalnost.

Kakav samo tekst mozemo ovdje procitati. Kao da je vrsni kuhar SDA stranke smiksao ovu corbu od teksta:). Za one koji misle svojom glavom ni hiljade ovako nebuloznih tekstova ih nece dotaknuti. Redakcijo budi Soda, budi Lukavac, i kad volite i kad mrzite budite objektivni i nezavisni.

Jedini ostali dosljedni ljevici… Ne podilaze, pa cak niti svemogucem radi njegovih licnih interesa.

Žalosno je u šta se pretvorio SodaLive. Obična spin mašinerija.

Jes vala; Dosta je i ovog sto mu je kisnula gloova – godina i previse ali staroj Kuki uz pitala fazana. Nemoj mo crno-bijelo vec i malo sivog’ – jer i vam i tam svi ste vi u pravu a ko je … Sad malo ko ozbiljno: SDP se prosuo davno — tesko ce se izvuc’ i treba ce mnogo rada i zalaganja kao i prihvacanja a ne nametanja da dodje u neke stabilnije pozicije dok za HDZ se zna! SDA Outsider ex Sahariza (udato)

Bobo i ljevica i desnica. Novi nacelnik svih naroda i narodnosti

Koliko je SodaLive objektivna, sad ćemo da vidimo. Sekciju komentara koji se ovdje nalaze je na lagan način izmanipulisati, što ću i dokazati. Neobjektivno je da velika većina posjetitelja ovog portala putem FB stranice, ima negativno mišljenje o SodaLive-u, nazivajući ih SDALive, a komentari koji su ovdje ostavljeni idu u korist SDA stranke – dakle radi se o manipulaciji lajkova pored komentara, što ću vam i dokazati na koji način se vrši LAŽ i PREVARA, a lagati i varati je zabranjeno s Božije strane. Ovo radim samo u svrhu dokazivanja istog, da bi vam otkrio kojim se sve načinima LAŽI i OBMANE koriste pristalice ove stranke i ovog portala. Ovaj komentar će biti u vrhu, sa najviše najkova. Screenshot kako je izgledala sekcija komentara će se naći negdje na FB, a ukoliko komentar bude izbrisan, dokazuje da doistra ovaj portal i jeste SDALive, ili ako se potrude da ponovo vrate lajkove komentara koji govore u korist SDA stranke, dokazujem ponovo isto.

Koliko je SodaLive objektivna, sad ćemo da vidimo. Sekciju komentara koji se ovdje nalaze je na lagan način izmanipulisati, što ću i dokazati. Neobjektivno je da velika većina posjetitelja ovog portala putem FB stranice, ima negativno mišljenje o SodaLive-u, nazivajući ih SDALive, a komentari koji su ovdje ostavljeni idu u korist SDA stranke – dakle radi se o manipulaciji lajkova pored komentara, što ću vam i dokazati na koji način se vrši LAŽ I PREVARA, a lagati i varati je zabranjeno s Božije strane. Ovo radim samo u svrhju dokazivanja istog, da bi vam otkrio kojim se sve načinima LAŽI I OBMANE koriste pristalice ove stranke i ovog portala.
Ovaj komentar će biti u vrhu, sa najviše lajkova. Screenshot kako je izgledala sekcija komentara će se naći negdje na FB, a ukoliko komentar bude izbrisan, dokazuje da doista ovaj portal i jeste SDALive, ili ako se potrude da ponovo vrate lajkove komentara koji govore u korist SDA stranke, dokazujem ponovo isto.

Tekst napisan od rukovodstva SDA stranke. Znate li SDA BOŠNJAČINE da je grijeh lagati, neistinu govoriti, obmanjivati? Vidim da SDA članstvu to nije strano

Pres službo SDA opet lažeš da skrenete pažnju sa vijesti kako se radnim mjestima kupuju vijećnici da glasaju protiv načelnika.Radnim mjestima se kupuju i lažne objave na plaćeničkim medijima.Ovo sve je čista laž i izmišljotina

DF kao samostalna snaga ne postoji,tačno je da SDP želi da sve bude jedna stranka,tako i mora biti u svakom slučaju,tako su pobjedili 2016 ,Treba bi realan i reći da DF Lukavac predstavljaju 4 osobe ,3 vijećnika i Zastupnica FBIH,dok glasača nemaju,kao i SBIH,Veći dio te dvije stranke će podržati Delića u svakom slučaju,2017 i 2018 SDP DF SDU NS GS LDS KP NZB DJB,SBB… moraju biti jedno,jedan Načelnik jedna lista za sve nivoe vlasti,Dosta je bilo međusobne krađe glasova,NS i KP(+manjine) dobiju 450 glasova i potencijalno ukradu mandat SDP -u,Ne smijemo se dijeliti na Više stranaka ,zajednički cilj je bitan,MIRSAD KUKIĆ NE SMIJE BITI NAČELNIK LUKAVCA,SDA ne smije 2018 biti vodeća stranka u Lukavcu,Nažalost u Lijevim Strankama još uvjek ima INSIDERA,plaćenih igrača SDA,kojima će SDA birački odbori dopisat glasove iako su SDP da bi preko noći ušli u SDA za koje su i radili INSIDERSKI,Birački odbori koji dopisuju glasove:GNOJNICA.BERKOVICA,BOKAVIĆI,PODOZRENSKA SELA,DOBOŠNICA,ŠIKULJE,ORAHOVICA,BABICE….Ranije Turija i Poljice.
Nije jasna još pozicija BPS,NSRZB,BOSS,DSI… na čijoj su strani,vjerujem da je i SPU nastrani Delića formalno.Glasači SBIH takođe,vjerujem i glasači od Predsjedavajućeg
SDA ima podršku samo Banovićke SDA ,portala SDA LIVE,oops zaboravio sam ”O”,Osobe ili Osoba poznate kao SDPINSIDER sa SDALIVE Portala,e moja tastatura guta ”O”,kao da nešto nagovještava,Ja ću napisati kao u Bosanskoj Krupi,ako SDA pobjedi 2017 napuštam ovu Zemlju trajno,u Bosanskoj Krupi SDP vlada godinama i ovdje će

Ibrakicu, previse udaras po DF, ipak su ti oni u Vijecu koalicioni partneri. Nije u redu da imas tako strasnu zelju za nestankom DF.

Odgovor za KKK
-Gospodin Ibrakić svoje mišljenje iznese na sjednici vijeća,a ne tajno na ovom portalu
-DF Lukavac jeste saveznik SDP Kenan Omerdiću i Povremeno SBB te Povremeno Zijad mašić
-Zbog Grešaka DF u Sarajevu Gradonačelnik Glavnog grada je iz SDA
-Popularnost DF je sve manja
Kao Primjer lošeg rezultata je uzeta Kruševica 4 glasa,a evo Berkovica 9,Gnojnica samo 15,ako se uzme da su i Berkovica i Gnojnica imale kandidata iz DF je premalo.
-DF mora biti ili u SDP ili na zajedničkoj Listi s SDP,tu mora biti i Omerdić i Drugi Lijevi Kandidati
-Izvinjavam se DF ako sam ih uvrijedio ali oni nemaju Izbora,moraju biti ili u SDP ili kroz Koaliciju da ne bi smetali jedni drugima ako su ljevičari moraju podržati Kandidata SDP
-Da je SDP podržao Suljagića možda Bakir ne bi bio Predsjednik sad
-Nažalost Uvjek neki Ljevičari stanu uz SDA
-Sada je to Mnogo spominjani ”Dino”,iako se smatrao ljevičarem,a sada kao da želi Povratak SDA čiji kandidat u Lukavcu nije pobjedio još od 2012,neznam ga lično
-Zajednička Lista za sve nivoe vlasti u kojoj se moraju naći i SDP i DF i Kenan i NS i KP i slične partije može pobjediti SDA,u Lukavcu može pobjediti,Gradu i Općini
-Meni nije jasna pozicija Zijada Mašića,na čijoj je strani,209 glasova je dobio,kao i Predsjedavajući Vijeća
-Ipak SDP raste a DF pada,SDP može dobiti 13 Zastupnika u TK Skupštini(2 iz Lukavca)
-DF pada samostalno nemože dobiti zastupnika u TK skupštini,osim Lukavca postoje samo u Tuzli i Gračanici po 1
-Sjećate li UBSD stranke podsjeća na DF sad

U jesi ti pismen nastrani

DF nema glasače?
Pa kako su dobili 3 vijećnička mjesta?
Pa glasovima.

M.O.DF KRUŠEVICA poziva na sastanak a 2016 imali VELIKA 4 glasa.
Sramna je uloga DF 2014 i 2016 u BH
Sramna je uloga SDP 2010,takođe,nažalost
Zajednička lista SDP DF KENAN OSTALI(NE SDA) može u Lukavcu dobiti 2018 više od SDA
Prostom računicom:NS+KP+DAMADŽIĆ+2 iz reda manjina(SDP) su dobili 600 glasova ukrali mandat nekoj lijevoj stranci

DF ima najbolje ljude, a ti kmeči sine.