fbpx

Nepropisno odlaganje otpada u Lukavcu (VIDEO)

1 min. za čitanje

Godinama unazad, problem odlaganja otpada, posebno krupnog, je sve izraženiji u Lukavcu.

U proteklom periodu od strane JP RAD d.o.o. izvršena je kontrola odlaganja otpada, prilikom čega je ustanovljeno da na više lokacija u gradu ima nepropisno odloženog otpada, te da je sve učestalija pojava da treća lica odlažu otpad na za to ne predviđene lokacije, izjavili su iz JP RAD Lukavac.

Na zvaničnoj stranici JP RAD d.o.o. Lukavac objavljen je video na kojem je prikazano kako treće lice nepropisno odlaže otpad u ulici 25. novembra preko puta hotela Milenium. 

Protiv lica koja se ne budu pridržavala Odluka o komunalnom redu biti će proveden inspekcijski nadzor, napisano je na zvaničnoj Facebook stranici.

Podijeli ovaj članak
6 komentara
Subscribe
Notify of
6 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

pa majku mu kad ćete onda izvršiti inspekcijski nadzor nad onima što iz kontejnera sve izbace, kao što rade u ul.R.E.Muminhodžića kod sportskog poligona, tamo ste sastavili 7 kontejnera i onda kad dođu ovi što traže što šta iz njih izvale sve napolje i tako stoji, u centru grada ste dozvolili da se napravi deponija i to pored poligona gdje se djeca igraju, uhljebi bezobrazni, samo sjedite i pišete, a ništa ne radite……

Nije trece lice jednine misa mu nego drugo. Kakva su to lupetanja prvo drugo trece lice kad ne radite svoj posao dragi komunalci. Covjek kulturno odlaze smece u kontejner. Sta ima u tome cudno pa da ga snimate kao mecku. A najposle odete u tnm Banja Puracic i nadete gospodina vlasnika.

Nerazumije sta je ovde nepropisno. Covjek dovezo nesto ambalaze i ubacio u konteiner za smece.????
Ovaj covjek placa taksu za otpad. Covjek ima trgovinu.
Volio bih da znam sta je to propisno a sta nepropizno odlaganje smeca.
Dali je ovo trece lice mozda trebalo da izbaci ovaj otpad dole kod PK Sikulje na onom dijelu gdje se nalazi rudnicka vaga.
Koliko nepropisnih stvari radi i to isto komunalno preduzece o tome niko negovori.
Hajte molim vas.

Kako li se civilno lice koje u uobičajen kontejner ubacuje konvencionalno smeće regularnim postupkom prepozna kao “treće lice”. Šta li tek rade prvo i drugo?

Trebate stavit jedan kontejner kod TNM Banja u Puracicu, da covjek ne mora ici u lukavac da odlaze smece, nego da mu je u Puracicu, ovako em mu ode gorivo dok dovuce smece, em sad moze i kaznu da dobije, mislim nije ureduu…
Peticiju treba da bude jedan kontejner ispred Banje u Puracicu!

Imamo Uglješu i Lafinaša nek riješe problem ,koalicija su